Sovande sötnosar!

Mina hjärtan gillar att sova. Helst tillsammans ska de va oxå...







Natti natt!


Onsdag!

Idag har Ella varit en riktig ängel! Kussi va här o vi fikade och gick en promenix... Ella sov mest, och när hon väl va vaken var hon snäll o go -Hur mysigt som helst!

Fick ikväll reda på att lillebror Rasmus och hans Maria fått lägenhet! Så himla kul för dom! Nu ska vi terra dom som bara den (Moha!)

Ella sover o alltså kallar sängen. Imorgon kommer Vickan (Min syster o Ellas gudmor) hit! Filmen Avatar skulle hon plocka med, men vet inte om de e min "typ" av film... Vad säger ni som sett den? E den bra, sådär eller helt enkelt kass?


Tisdag!

Inte har vi fått mycket gjort idag. Ella har varit en riktig gnäll-fis o har ätit ca 3000 ggr (dock bara några droppar -eller iaf väldigt lite- per gång!) Klockan halv 3 åt jag för första gången idag och inte har jag varken borstat tänderna eller håret. Ella sover i min famn o jag krusar inte henne igen utan låter nu henne sova här till pappa Linus kommer hem.. Då jäklar ska han få jobba lite :)

Ikväll kommer Elin o Robin o hälsar på. Mysigt! Hoppas bara Ella visar sig från en lite bättre sida!

Måndag!

Dagen har gått bra... Jag o Jessie tog en lång promenad me Ella o njöt av de fina vädret. Linus va hemma redan 15 nån gång o sen åkte vi in till stan o handlade lite kläder till mig.
Ella har sovit som en stock mest hela dagen o nu fruktar vi natten -kommer den gå lika bra som den igår? Då hon iofs vaknade rätt ofta, men inte gnällde eller skrek speciellt mycket (DÅ e man lycklig!) Badet gick oxå mycket bättre idag -tog till oss av Lindas tips och satte igång duschen o "ångade upp" badrummet innan vi la lillan i vattnet o visst blev de MYCKET bättre. Inga sura miner från fröken. Så duktig hon e, min sessa <3


Sleeping beauty

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt. Däremot har Ella varit väldigt lugn. Sovit o sovit, vaknat, ätit, sovit igen, kräkt lite o sovit mer. Rätt skönt måste jag erkänna, hoppas bara de fortsätter på samma sätt inatt. Nätterna då hon får för sig att vara vaken o även hålla hela huset uppe med sina vansinnes-skrik är mindre intressanta... De skär i hjärtat när man står där med henne i famnen, guppandes, omkringgående, liggandes. Då när inget hjälper. Man känner sig totalt hjälplös. Nej -så hoppas vi inte de blir inatt. Speciellt då de e pappa L's första jobbdag imorgon.
Dax att hoppa i bingen kanske? Lika bra att få sig lite sömn nu när Ella sover (även om jag tog en nap -med Ella sovandes i famnen- innan idag. Så JÄKLA skönt de va. LYX skule jag till o med våga kalla det!)

2 veckor!

Idag blir Ella 2 veckor... ja, hon ÄR faktiskt 2 veckor redan. 1 timme (o en minut) och 2 veckor för att va exakt! Detta betyder att Pappa L börjar jobba imorgon och jag och fröken ska börja klara oss själv (!!!) Skrämmande. SOM FAN!

Världens finaste



Pappa L o Ella-gnäll
Mammas ögonstenar <3


Kaskad!

Ella har kräkt idag. Mycket. O häftigt! Inte har det varit sessans bästa dag inte, men mormor va nöjd... Nu fick hon se Ella vaken för en gång skull :)

När jag försökte få lite lugn o stängde in mig o Ella i lillebrors rum hos morsan för att mata liten arg-bigga slutade detta med att jag blev totalt nerkräkt. Inte nog med det så lyckades jag precis ha handen vid munnen på Ella och detta resulterade i att kräket skvätte långt upp i ansiktet på mig... (behöver jag säga att jag kallade på Linus för hjälp och att han var väldigt road av händelsen? :P)

Nu blir de nog snart sängen. Jag mår illa. Precis som igår. Fy tusan vilken tur att det är en total omöjlighet att jag skulle va "på tjocken" igen, för de får minsann vänta.. Först ska vi klara av detta lilla monster <3

Lördag

Pappa Linus e med några arbetskamrater o vi väntar på att han ska komma hem så vi kan åka in till stan o träffa mormor Kim. Även morbror Rasmus o underbaringen Maria kommer dit o hänger med oss. Efter de ska vi försöka komma iväg o handla lite kläder till mig. ETT par leggings o typ en tröja är vad jag kan få på mig just nu... o mina joggingbyxor då. Inte kul -speciellt då man lyckats få kräk på sig minst en gång om dagen!

Tittar på reprisen av gårdagens Talang o säger bara en sak... Robinson-Robban, jag tror vi alla hoppades på att du ALDRIG mer se dig i tv! Speciellt inte krängandes korvar i gröna trikåeer! USCH!


Kärt barn har många (fula?) namn...

Tänkte passa på att ladda upp o lägga in några nya bilder som vi tagit på Ella nu medans "monster-prinsessan" sover... Tyvärr har kameran flippat ur och vill inte alls jag vill, så bilder får komma senare (hoppas jag :S)

Vi har btw redan en MASSA smeknamn på Ella. Ja, förutom dom vanliga då -älsklingen, mammas älskling, pappas älskling, snuttan, sessan, prinsessan, gulle, plutte, snutte, flutte (flutte?)...
Här har ni ett urval:
-Fågelungen (Gapar o ser ut som en fågelunge som vill ha mat/mask när hon e hungrig)
-Fåret (Låter ibland liknande ett får/en häst när hon får ett litet utbrott o skriker -"buuhäää buhää bää bää")
-(Arger-)terrier (Linus som tycker hon ser ut som en arg terrier när hon blir förbannad)
-Ella-Bella-cykelslang (Morfars smeknam, fråga mig inte varför ;))
-Bajja-Ella (Istället för Bajja-Maja)
-Vårt lilla kräk (spyorna e många och "Kenny" -vår tvättmaskin- får jobba hårdare än någonsin)
-Monstret (Inga kommentarer ;))

Finns en hel del till & nya tillkommer varje dag... Dessutom kallar vi bara henne dessa smeknamn med stor kärlek... Ingen som helst mobbing förekommer alltså ;)

BVC!

Fruktade BVC är för första gången avklarad o "tanten" vi fick va hur trevlig o bra som helst... Lugn, ikke dömmande och mysig. PERFEKT! Nu slipper jag va rädd för de :)
Ella skötte sig bra, hade gått upp i vikt o väger nu 3170, de lilla monstret <3 Kissade på deras skötbord när blöjan åkte av gjorde hon oxå :)

Efter bvc åkte vi upp till svägis/faster Linda o kusinerna. Ella ÄLSKAR att åka bil. De o mat e de bästa som finns verkar de som... (Uppenbarligen har hon fått intressen från både mig o Linus -äta från mig o bilar från Linus!!)

Skriver förresten på min förlossningsberättelse, den blir satans lång ser de ut som, så ni får vänta lite till... (om ni ens VILL läsa) men den e iaf på g...

10 dagar

Nu har Ella funnits i vårt liv i 10 dagar - i 3 dagar har flaskan tagit över efter amningen och i 4 har hon fått magdroppar å redan nu känns allt så mycket, mycket lättare...!

Idag var Rasmus och Sophie och hälsade på en runda och Ella visade verkligen sig från sin bästa sida. Vaken, tyst och bedårande (som hon alltid e iofs) Hon kan alltså vara glad och ikke skrikande som vaken nu, och de e ju väldigt skönt... Tror absolut att faster Lindas tips om dropparna har hjälpt lillan mot magknipen, de verkar ju så iaf! Dessutom slöade familjen Samevall/Lundborg och låg kvar i sängen till klockan va strax efter 12 idag (!) Då hade vi iofs varit uppe ett par 3-4 ggr i natt o matat o bytt blöja, men mamma känner sig rejält utvilad, o de tror jag pappa oxå gör faktiskt... UNDERBART!

Nu ska jag unna mig en dusch... Ella sussar i soffan brevid pappan sin, Så underbart fina dom e -Mina älsklingar <3

Tack!

Tack alla för era fina kommentarer, de behövdes kan jag säga... 
-Ibland kan det vara svårt att vara säker på att man gör rätt då man inte alls är insatt i ämnet; vilket jag själv anser att jag faktiskt inte e när det kommer till amning... kanske kan man o vet man mer än man tror iofs, för jag menar, visst har jag läst på... Jag vet att bröstmjölken är de allra bästa för bebben, o även för mig själv ju -just därför väljer jag att pumpa så mycket så möjligt.. Tills vidare iaf! 

Ska nu fortsätta njuta av min lilla familj, en mycket gladare och mer utvilad familj. O de e så de ska va -inte sant?

Dålig mamma?

Fy fan vilka skuldkänslor man får -för ALLT! Inte trodde jag att jag skulle bli så här nojjig och känna som jag ibland (ofta) nu gör...
Ett av våra stora problem o de jag har mest skuldkänslor för just nu är att jag tagit beslutet att sluta amma från bröstet. Anledningen till detta är att jag varje gång (vilket är OFTA på grund av att jag uppenbarligen fått en väldigt hungrig flicka!) gråter o skriker (biter helt seriöst i något för att inte skrämma Ella) när hon sätter igång... Bröstvårtorna droppar av blod och jag har massa var och sårvätska i sprickorna/såren. Detta har varit ett riktigt, riktigt helvete för mig och jag menar det när jag säger att jag hellre föder Ella gång på gång än att behöva "slänga fram" bröstet till henne en enda gång till...
Jag HATAR att det blivit så här o jag har de senaste dagarna gjort ALLT för att det ska fungera, men så igår när jag satt o tårarna på mig sprutade samtidigt som Ella sög fick jag nog! Inte ska de väl vara så här? Jag trodde att det skulle vara något mysigt att amma min lilla flicka. Få ge henne närhet, kärlek och mat på samma gång. Sen att det gör ont får man väl räkna med, men när det känns som att någon sätter en glödande cigg; o håller kvar, på min bröstvårta och jag fruktar nästa gång jag e tvungen att amma igen känns det inte rätt... inte ett dugg rätt faktiskt!

Jag ringde amningsmottagningen för att få hjälp, men dom hurtiga kärringarna gav mig bara de jättebra (inte!) rådet att mata henne med en sån liten kopp (Om det ABSOLUT va nödvändigt, för de va bra att härda bröstvårtorna annars o att de va blod o sårvätska va väl inget tyckte hon -bara håll dom rena... hur de nu skulle gå till...) -för flaska, de fick jag ABSOLUT inte använda! När brösten var urpumpade och koppen framme skulle jag o Linus försöka oss på detta, vilket än en gång slutade i tårar. Kopp-helvetet fungerar ju inte att mata ur. Hon ville inte. hon bara skrek, o skrek, o skrek lite till...
Linus gick ut så frustrerad han blev till slut, ringde sin syrra med gråten i halsen och bad henne om råd hur vi skulle göra. Linda som själv har 3 barn och har upplevt en del tyckte att vi fullständigt skulle strunta i ammningfreaken på mottagningen och istället sätta oss ner o bestämma tillsammans - jag o linus alltså.
Så de är med mängder av skuldkänslor - inte vet jag varför egentligen, får inte ella lika mycket kärlek och värme o näring bara för att jag istället pumpar ut (vilket oxå gör ont nu så länge brösten blöder, men de uthärdar jag) o ger henne på flaska? -Och med en känsla av att jag inte är en lika bra mamma som dom som faktiskt klarar av att amma så säger mina bröst från o med nu hejdå till Ellas mun, o inte för att jag som sagt vill, utan för att inte fullständigt ta ut mig själv o på de sättet även förstöra för min familj, för de tror jag, de e väl iofs ganska självklart -att dom oxå tar skada...

Sa btw till min mamma innan när jag pratade med henne att jag inte förstår att de finns så mycket böcker o kurser och medel att förbreda sig inför förlossnings-smärtan. Däremot finns de ingen bok (inte som jag sett iaf) som förbreder en inför ammnings-smärtan. Kanske borde man skriva en... "Att möta ammnins-smärtan" -Vad tycker ni om de? ;)

Livet har börjat...

Ja, nu känner man verkligen att man lever! Ella kan va ett riktigt litet monster som nu skriker i princip hela tiden som hon inte har min såriga, onda bröstvårta i munnen, ändå älskar jag de lilla livet något fruktansvärt mycket redan -varje rörelse beundrar jag o varje min hon gör ler jag åt. Vackra prinsessa, hur kunde jag ha sån tur att få dig i mitt liv?

Vill oxå passa på å skriva hur mycket min linus betyder -för inte trodde jag att de va möjligt, men efter förlossningen o födslen av vår dotter så älskar jag honom ÄNNU mer o e nu 100% säker på att jag hittat mannen jag vill leva hela mitt liv med <3

Äntligen en liten uppdatering!

Bloggen blir lite lidande nu när Ella kommit. Förhoppningsvis kommer vi snart igång igen, men just nu får ni nöja er med någon uppdatering då och då... Som nu t.ex.! Prinsessan sover och jag lyckades få ner henne i vagnen utan vidare protester (hon sover bäst i famnen och gillar varken sängen eller vagnen speciellt mycket än... babyskyddet o åka bil är däremot populärt -o famnen som sagt... Där sover hon som en stock!)
Ella e annars helt underbart snäll. Hon sover o sover o sover. Vi har fått väcka henne nu för amning och har även då passat på att byta blöja! Vi hade lite problem med amningen i början och fick idag komma på återbesök på kk för att följa upp hur det gått och även få väga lillan... 25 g hade hon gått upp sen vi åkte hem, så det går iaf på rätt håll! Vi har även börjat få in amningsrutinerna och nu blir hon (och jag) duktigare för varje gång.
Förlossnigen gick bra och förlossningsberättelse kommer senare. Jag känner mig supernöjd med hela händelsen. De jobbigaste tyckte jag var att vi kom till bb istället för familjerummen där linus kunde stannat... Detta fick vi just för att Ella inte riktigt ville amma och dom ville att vi skulle kunna få hjälp över natten!

Nu ska jag passa på o vila mig lite. Konstigt nog känner jag mig dock inte hälften så trött som jag trodde jag skulle va -men de kommer nog! :) 

Tack för alla lyckoönskningar söta människor... Jag hör av mig så snart jag bara kan! (De e rätt många som jag "måste" höra av mig till nu som ni nog förstår!) Ni kommer alla få se henne o höra allt -i sinom tid... :)


Bye bye, Ellas lista...

Grattis till Madde och Åsa för vinst i "gissa när Ella kommer" -De va inte många som trodde på så här tidigt, men ack som de bedrog sig!!


10/4 Jessie, Louise

11/4 Åsa, Mad

12/4 Morbror Rasmus, Faster Linda
13/4 Gammelmorfar
14/4 Kajsa, Fanny
15/4 Alice
16/4 (BF) Pappa Linus, Mormor Kim,
Maria, Hanna
17/4 Morbror Victor, Sofie, Gammelmormor
18/4 Kaj, Tezz, Tn, Ida
19/4 Alex, Najla
20/4 Mamma Jag, Elin A, Louise
21/4
Malin
23/4 Anna, Moster Vicky
26/4 Morfar Bill
27/4 Amanda
30/4 Annica


Ella Maria Evy Samevall

2010-04-11 12.21
3140 g
48 cm


Helt ny i pappas armar.
Älskade lilla liv, du betyder från o med nu ALLT <3


vecka 40...

Idag har jag gått in i vecka 40! Om 6 dagar ska vi alltså föda enligt BM's beräkning... E detta galet eller? Jepp. De e precis vad de e! -G A L E T!

Ingen bebbe idag, inte!

Dom små förvärkarna som jag hade imorse och önskade skulle tillta klingade istället av... Tråkigt men sant! Nu hoppas vi på att de iaf var en förvarning om att Ella SNART kommer titta ut, men vi får som sagt se... Vågar iaf säga att det inte blir en liten kiddis för vår del idag...

Ska strax hoppa in i duschen o sen blir det att göra lite sallad o grejs medan Linus ställer sig vid grillen. Gött! Jag e redan hungrig :)

Listan:
10/4 Jessie, Louise
11/4 Åsa, Mad
12/4 Morbror Rasmus, Faster Linda
13/4 Gammelmorfar
14/4 Kajsa, Fanny
15/4 Alice
16/4 (BF) Pappa Linus, Mormor Kim, Maria, Hanna
17/4 Morbror Victor, Sofie, Gammelmormor
18/4 Kaj, Tezz, Tn, Ida
19/4 Alex, Najla
20/4 Mamma Jag, Elin A, Louise
21/4 Malin
23/4 Anna, Moster Vicky
26/4 Morfar Bill
27/4 Amanda
30/4 Annica


Magen för en-två veckor sen...
KOM UT, KOM UT, KOM UT, KOM UT!

Lägenheten!

Har äntligen lyckats ladda upp några bilder av vår nya lya... Inte många, men ni får nöja er med detta så länge :)





Ellas säng i hennes rum


Köket


Trappan från hallen upp i lägenheten


Lördag

Jag e en riktig mes. Igår fick jag som sagt hem min TENS. Jag o Linus bestämde oss för att testa den bara för att va förbredda. Först försökte jag få Linus att prova den bara för att jag inte vågade, men till slut tog jag mod till mig och satte igång den på den absolut lägsta nivån... IGENTING kände jag. höjde till jag kände extremt lite, -då vågade jag inte mer! Linus försökte sen... Han gillade det! Satte dom där klister-grejerna på axlarna o körde igång ett massageprogram som gjorde att musklerna hoppade ända ut i armarna... Lite högre styrka än mig hade han kan jag väl erkänna ;)

Imorse vaknade jag strax innan 9, och kort där efter kände jag hugget i magen... Kändes lite som att jag minsann skulle få igen för att jag inte haft mens på 9 månader. Låg kvar i sängen och fick Linus att hämta alvedon o vatten till mig, plus att han fick stryka mig skönt över magen en stund. Jag bara hoppas på att de här tilltar och blir starkare nu o inte försvinner... Ajja, vi får se. De e Ella som bestämmer som sagt :)

Idag börjar vi bocka av listan. Gör det senare ikväll! Då ska även Sophie och Rasmus (och lillpojken som ligger i magen) komma hit. Vi ska grilla och mysa. Killarna vill tvunget kolla fotbollen oxå, så de får man väl ställa upp på. Jag o Sophie får istället ta o snacka bebisar :)

Nu ska jag fortsätta sörpla te och njuta av denna underbara lördag!

Å, btw! Grattis Lojsan som blir 24 år idag! HURRA HURRA HURRA! <3

Fredagsmys!

Linus e o sätter på stötdämpare på den nya bilen hemma hos Jocke, så jag spenderar fredagseftermiddagen själv, snörvlande i soffan... Inget fel me de egentligen. Har precis varit nere på ica och hämtat ut TENS:en och handlat hem lösgodiset som jag faktiskt glömde (!) att köpa igår o tänkte senare ställa mig o göra lite lasagne. Lagom komplicerat för mig just nu känns de som!

Fredagsmys e underbart och om en vecka hoppas vi att vi får dela myset med vår dotter.
Jag kan inte sluta älska OLW's reklam där dom sjunger om just fredagsmys... Speciellt så AVGUDAR jag tanten i leopard-outfit (typ) som sjunger "opera" i slutet! Jag hade lätt varit kär i henne om jag va gubbe. Hon e så söt på något sätt! Tycker ni inte? :)

Weird!

Jag e fortfarande inte riktigt vaken tycker jag! Vet inte om det är för att natten, som vanligt, varit jobbig eller för att förkylningen tär på mig. Kanske är det både och, för inte orkar jag ens gå ner till Ica för att hämta ut mitt paket (vet iofs att de e TENS:en men borde verkligen hämta den ändå! -Eller JUST därför kanske jag borde säga!)

Inatt hade jag den sjukaste drömmen so far. Jag brukar ju drömma om att jag föder Ella, men inatt var det något annat... (känsliga/pryda läsare kan sluta läsa här!) -Det var nämligen såhär att man (för att inte spricka under förlossningen) skulle sy igen sig själv "där nere"... (verkar ju jävligt smart, men de va som sagt en dröm och allt verkar ju logiskt då!) Man fick hem små lådor i form av p-piller, tråd och nål och en en bedövning. Tyvärr räckte bara bedövningen till en omgång och man va tvungen att göra detta 2 ggr... Ja, man skulle göra de på sig själv! Att man dessutom fick med sig p-piller förstår jag inte riktigt (inte tänkte jag på detta heller i drömmen, såklart) jag menar -lite sent att tänka på de kanske :P

Imorgon börjar listan bockas av. Inte tror jag att Ella e på väg än faktiskt... Så lite som jag känt :( Lite mensvärk-liknande i några dagar och magen levde sitt eget liv inatt, men utöver det så känner jag NADA! Hoppas jag får de som morsan hade med mig. Hon kände heller inget för än en 15 timmar (eller va hon sa) innan... De va då hon sa till pappa att hon nog inte orkade följa med på nyår om det fortsatte så (O behöver jag berätta att hon inte heller gjorde de? Då hade hon en 1 dygn gammal dotter redan :)) -Man kan ju alltid drömma. Vissa har det så. Andra känner det i flera dagar innan! -Hur får jag de, Ella? -Kan du inte svara?? :)

Vaken?

Jag tror inte riktigt jag har vaknat idag faktiskt! Ska försöka få i mig lite käk o efter de nån kopp te för att se om de blir bättre...
Återkommer senare!

Torsdag!

Har fyndat lite idag... En super-duper söt kofta till Ella bland annat! Va bara tvungen :) Lite annat åke oxå me hem! Imorgon ska jag dessutom hämta ut min TENS som jag hyrt! (Vet däremot inte om jag kommer våga testa den.. den verkar såå farlig! -Därför jag väntat med att ens beställa den tills nu! Sen i förra veckan fick jag panik o tänkte att jag kanske inte kommer bry mig om att de e elektrisitet vi snackar om o lätt som en plätt tar emot några stötar för att minska smärtan när värkarna börjar komma igång... Ajja, vi får väl se helt enkelt)

Har ätit o nu sitter vi i soffan. Linus, jag o Linus kompis Jocke o kollar "sveriges värsta bilförare". Rätt underhållande måste jag erkänna :)


Ellas Lista...

Nu börjar de närma sig. Imorgon har vi 1 vecka (EN VECKA!!!!) kvar till Bf! Dock är frågan fortfarande när NI tror att damen kommer titta ut. Fortsätt gisssa :)

10/4 Jessie, Louise
11/4 Åsa, Mad
12/4 Morbror Rasmus, Faster Linda
13/4 Gammelmorfar
14/4 Kajsa, Fanny
15/4 Alice
16/4 (BF) Pappa Linus, Mormor Kim, Maria, Hanna
17/4 Morbror Victor, Sofie, Gammelmormor
18/4 Kaj, Tezz, Tn
19/4 Alex, Najla
20/4 Mamma Jag, Elin A, Louise
21/4 Malin
23/4 Anna, Moster Vicky
26/4 Morfar Bill
27/4 Amanda
30/4 Annica


Rättelse...

Spara o slösa va en tidning som sparbanken gav ut (ja, dom hette väl bara sparbanken då?) enligt mamma. O hon har ju koll! Har t.o.m. varit bank-kärri.. eller jag menar dam (;)) en gång i tiden!
Så nu vet ni de... Ja -både att mamma varit bank-kärring och att spara o slösa va en tidning som banken gav ut!

Ella har (redan) en pojkvän!

Fortfarande förkyld men känner mig (peppar peppar) på bättringsvägen!
Ella har nu blivit bortlovad (sorry små-grabbar, men er chans e nu borta!) Fick nämligen reda på idag att Linus bästa vän Rasmus och hans underbara Sophie ska ha en liten gosse i slutet av Augusti. Så himla underbart :) E jätteglad för deras skull (även om jag sen jag fick reda på att dom skulle ha barn varit 100% säker på att de va en flicka som låg o guppade i magen. Men som i 100% av fallen har jag... FEL! :))

Det bär av in till stan om en stund. Ska möta upp Linus sen efter han slutat jobb o handla lite mat. Kanske lite fredags-mys-gotte oxå. Längesen (typ en vecka :P) sen jag unnade mig lösgodis. MÅSTE ha!

Min kusin (vad blir de till Ella? Ella blir iaf Kusinbarn till Alice..) och min kära vän Louise har lagt till sig på listan! Louise tror precis som storasyster Jessie att Ella kommer redan på lördag (bara för att de e Lojsans födelsedag!) och Alice tror att Ella kommer samma datum (dock inte samma månad -tack o lov! Orkar INTE vänta till i september!) som hon själv fyller år, nämligen den 15de... 

10/4 Jessie, Louise
11/4 Åsa
12/4 Morbror Rasmus, Faster Linda
13/4 Gammelmorfar
14/4 Kajsa, Fanny
15/4 Alice
16/4 (BF) Pappa Linus, Mormor Kim, Maria, Hanna
17/4 Morbror Victor, Sofie, Gammelmormor
18/4 Kaj, Tezz, Tn
19/4 Alex, Madde, Najla
20/4 Mamma Jag, Elin A, Louise
21/4 Malin
23/4 Anna, Moster Vicky
26/4 Morfar Bill
30/4 Annica


Spara (jag) o slösa (Linus)

Kommer ni ihåg dom? Spara o Slösa... Vilken tidning va de dom va i? Kamratposten, eller?
Ajja, nog om de. De jag ville skriva om nu är detta, för jag e nog nämligen världens snällaste flickvän! Jag har tillåtit Linus att köpa nya fälgar även om jag tycker de e totalt onödigt (kanske för att jag inte ser skillnaden på dom ens!) Som vanligt har vi med detta gjort en deal. En deal som går ut på sparade pengar istället för att fortsätta bränna. Om han nu vill ha sina jäkla "strån" (kallade ekrarna på fälgarna så innan - Linus ögonbryn satt uppe i hårfästet efter den kommentaren kan jag lova er!) så blir det att spara till SENARE utgifter efter de! Inga fler fälgar, bilar, stötdämpare eller bäddmadrasser (hrm!) nu alltså!

Nu kallar sängen snart! Hatar boken som jag läser... Den e alldeles för spännande o alldeles för läskig egentligen! Speciellt jobbigt nu när man e tvungen att gå upp ur sängen o gå heeela vägen till toaletten en 5 ggr per natt.. Ikke bra! Fanny blir ju RÄDD!

Dom kallade mig piff...

På förra jobbet (där jag jobbade innan jag började min utbildning) fick jag ett passande smeknamn. Iaf enligt dom... PIFF var vad detta smeknamn! Varför? För att jag jämt va så "piffig" som Linnea uttryckte det :)
Visst kan jag idag hålla med dom. Inte gick jag ut o handlade mjölk (varför säger man alltid det?) utan att ha sminkat mig och fixat håret någorlunda... Ändring har det blivit på den fronten, och jag gissar på att det från o med nu BARA går utför! En sak som jag iaf lovat mig själv är att innan nästa sommar ha kroppen jag hade förra sommaren (då jag för en gång skull faktiskt var rätt nöjd -Säger jag nu ja!)
Jag trivs inte ALLS som jag e nu. Inte bara e magen stor, utan oxå är dubbelhakorna många, benen ser ut som gamla apelsiner och armarna fladdrar i vinden (jag överdriver som vanligt inte, nej ;))
Ne, de ska de iaf bli ändring på. Vare sig jag vill eller inte. Kroppen måste komma i trim (något så när iaf - jag kan ju faktiskt skylla på att jag fött barn sen..)



Elin på gamla jubbet & Jag på väg ut nån stans (i stylat hår, lösögonfransar o antagligen i 12 cm höga klackar på fötterna)


Onsdag

Lyckades ju som sagt (eller sa jag de?) vinna en auktion på tradera och med detta en overall för endast 31 spänn... (Lagom pris, inte sant?!) Tjejen som sålde den skulle skicka den idag, så imorgon ska jag förmodligen ha den! Tjohoo! Nu kommer inte Ella frysa o mamma (jag alltså) kan bocka av ännu ett oros-moment!
Imorgon MÅSTE jag in till stan för att köpa varma strumpor till lilla Ella och amningslinne åt mig, sen JÄVLAR i de ska jag va klar! De måste ju va klart... De tar för fasen aldrig slut..!!
Ska även till Willys o handla me Linus. Ingen mat har vi o hämt-käk har det ätits allt för mycket på sista tiden! Inte bra. Behöver vitaminer o ordentlig föda så at förkylningen släpper nån jäkla gång!

Märker ni att jag egentligen inte har NÅGOT att skriva om idag? Inget intressant iaf... Förlåt för de. Jag lovar att bli mer intressant imorgon :)

fortfarande sjuk...

Usch! E fortfarande förkyld o har legat kvar i sängen halv dagen! Sitter nu o sörplar te (Maddes special hallonblads-te såklart! -MED honung för halsens skull) o halv-surar. Natten har varit sämre än någonsin... Tror jag gick upp på toaletten 5-6 gånger och drömmarna har varit många och konstiga. Att jag haft lite mensvärk-liknande smärta i magen ser jag däremot som ett plus... kanske e de de alla kallar förvärkar (för vad vet jag? :P) o de e ju bra... De vill jag ju ha -Så hon visar att hon e på g, min lilla Ella!
Igår va vi ju hos BM. Ella har nästan fixerat sig helt nu o allt såg bra ut... skönt! "Då får vi se om vi se i nästa vecka då" log min barnmorska -Men de tror jag! Just nu känns det som att vi kommer gå över tiden några dagar iaf, o just nu känns det inte så farligt om det nu blir så.. vi får helt enkelt vänja oss vid att vi får en ny chef i familjen Lundborg/Samevall :)

Tisdag...

Linus e me bästis Rasmus o kollar fotboll ikväll. Själv har jag trots förkylningen fått en del gjort... 2 maskiner tvätt är tvättade och dessutom har jag sorterat i lådor och slängt hela två påsar me skräp. Jag har oxå packat en hel låda me grejer som ska ner i källaren, o även om de e så SJUKT mycket kvar att gör så känner jag mig flitig som tusan!
Resten av kvällen ska jag bara ta de lugnt.. Ska äta resterna som e kvar av gårdagens spagetti o köttfärssås o sen bädda ner mig i soffan o se skitprogram som dejting in the dark! Låter bra va? ;)
Vad ska ni göra, mina vänner?

Ellas lista...

Faster Linda gissar (e helt säker) på att Ella kommer den 12de. Nu va hon iofs oxå helt säker på att Ella skulle va en pojke, så till 100% ska vi inte lite på henne ;) men här e iaf Ellas "idag kommer hon födas-lista"...
FORTSÄTT GISSA!


10/4 Jessie
11/4 Åsa
12/4 Morbror Rasmus, Faster Linda
13/4 Gammelmorfar
14/4 Kajsa, Fanny
16/4 (BF) Pappa Linus, Mormor Kim, Maria, Hanna
17/4 Morbror Victor, Sofie, Gammelmormor
18/4 Kaj, Tezz, Tn
19/4 Alex, Madde, Najla
20/4 Mamma Jag, Elin A, Louise
21/4 Malin
23/4 Anna, Moster Vicky
26/4 Morfar Bill
30/4 Annica

Ingen som gissar på innan den 10de eller efter den 30de? (Låt mig slippa efter den 30de, tack!)
Ingen heller som tror på 15, 22, 24, 25, 27, 28 eller 29de..?

"coulda, woulda, shoulda..."

Jag borde:
Plocka undan på toaletten, städa den. Tvätta ungefär 100 maskiner tvätt. Hänga upp kläder i garderoben och sortera ut det jag kan slänga ner i kartonger o sen slänga vidare dom ner i källaren. Jag borde oxå dammsuga och dammtorka hela lägenheten, plocka ur diskmaskinen och sen fylla den IGEN med det som står i vasken, plocka undan alla smågrejer som ligger utspridda och sortera papper...

Jag ska:
Avsulta detta inlägg o sen lägga mig i soffan o sova...



Fan ta alla dessa måsten. Speciellt när man e förkyld och har 10 dagar till BF...

Snörvel...

Barnmorskan imorgon o sen lunch me morsan! Hoppas på att förkylningen blir bättre, e redan så trött så behöver knappast mindre ork...
Nu ska jag fortsätta kvällen med att titta klart på "söndags-filmen" (måndags egentligen då, men när dom visar Johan Falk känns de som söndag...) o mysa me L. Efter de blir de sängen. Paret förkylda kommer antagligen även inatt snarka ikapp ;)

Sjuk!

Jag har lyckats bli sjuk! Har nästan precis kommit upp ur sängen och istället krupit ner i soffan... Var tvungen att tvinga i mig en macka, dricka en stor kopp te och svälja en alvedon för att må lite bättre.
Jag tänkte mest göra detta korta inlägg här för att försäkra er om att inget har hänt på Ella-fronten än... O ärligt talat så håller jag nu istället tummarna att hon faktiskt väntar istället... iaf ett par dagar så att jag lyckas bli kvitt förkylningen!
Nu ska jag lägga mig under filten och tycka lite synd om mig själv, kanske ta en kopp te till o bara vänta på att mannen min ska komma hem o ta hand om mig.

Lördag...?

... Jag har faktiskt ingen vidare koll nu när det e påsk!
Hur de e annars? -Ärligt talat känner jag mig just nu mest som en sur hagga som gett upp att Ella NÅGOSIN kommer att komma, och som sagt har jag inte ens gått över tiden... Hur fan ska detta gå? Om 13 dagar har jag BF och Ella får gääärna komma några dagar innan detta om jag får bestämma!

Idag har jag o Linus varit hos hans syrra Linda o hennes familj i Perstorp. Efter de bar det vidare till Linus pappa för kinamat (ALDRIG fel me kinamat!) Imorgon ska vi till pappa på någon slags påsk-fest som börjar redan klockan 14 med frågesport o grejer... Jag har däremot blivit lovad att slippa hoppa säck om detta skulle komma på fråga! Fast kanske borde jag iofs... Om jag hoppar riktigt "hårt" så kanske jag får en Ella på köpet! ;)

Ska försöka att hinna med en blogg imorgon innan vi sticker, men annars hörs vi igen på måndag! -Bye bye!

Fredag

Ralle-balle ska firas hos mamma idag och innan det bär det av till ikea, annars ska jag idag bara passa på å vila, vilket ger lite ångest när man tittar ut genom fönstret och ser solen som skiner så fint... :/

Jag måste passa på att ta upp en sak. Jag AVSKYR när folk drar egna slutsatser! Någon hade visst påstått att jag sen jag flyttade känt mig "isolerad"! -OKEJ, de visste jag inte själv!
Jag kan ju till mitt försvar säga att jag nog inte under hela min graviditet hittat på mer än jag gjort dom senaste veckorna. Att jag dessutom fått stoppa mig själv till slut och tvingat mig själv att faktiskt ta de lugnt och "stänga in mig" säger väl en hel del... Men som sagt, det finns då vissa människor som tror dom vet allt även om dom egentligen inte har en aning... Har därför från o med nu bestämt mig för att inte lyssna ett dugg på folk.. iaf inte på vad dom har att säga om andra, för oftast e det -om inte bullshit,- iaf JÄVLIGT överdrivet! -SÅ! Nu har jag fått de ur mig!
Linus nannar i soffan. tänkte lägga mig brevid och joina. Måste ju snart göra mig iordning för att åka till stan o morsan...

GLAD PÅSK!


Natti!

Förlossningsbrevet skrivet nu oxå då... Vet inte ens om jag fått med allt jag vill eller inte vill, men men, de kommer dom med all sannolikhet få höra om de nu skulle va något som fattades... ;) :P
Sängen kallar o Linus von fyllekajja svarar inte på sin mobil (Om det inte vore för att jag faktiskt inte är världens mest elaka människa -plus att klockan faktiskt e över 12 och 1 april e slut, så hade jag lurat honom att jag hade värkar o att han inte går o få tag i! Men som sagt -så taskig e jag inte och dessutom va de ungefär en ½ minut sen jag ringde...)
Jahapp, då va de sängen ja. O iom att klockan visar på fredag är det nu 2 veckor till BF. Så häftigt! (men vill samtidigt bara få de överstökat) -Natti natti mina vänner... Vi hörs imorgon!

En överfylld väska o en sovande Ted!

Lillebror Rasmus dissade ikväll så Victor tog med sin kompis Ted som nu ligger o sussar gott i soffan. Victor skjutsar Linus in till stora staden för att han nu efter grillningen bestämde med sin kompis/boss Andreas att åka in dit och ta en öl...
Själv sitter jag med lyxfällan i bakrunden och kollar runt på nätet och läser bloggar... Har idag oxå packat de mesta i bb-väskan (jag vet att jag borde packat den för länge sen, men jag har inte kommit till skott!) Det enda jag inte har nu är ytterkläder till min lilla Ella, för var i HELVETE hittar man de? och BEHÖVER man de? O i vilken storlek i så fall? Kollade precis tradera o la ett bud på en söt liten overall iaf...
Dessutom tror jag att jag packat ALLDELES för mycket! (och säkerligen alldeles för lite av något) Men jag vet inte vad dom har och INTE har på MAS... bindor, blöjor, trosor, morgonrock, handdukar, amningsinlägg, tvättlappar m.m. m.m. -Ta med eller få/låna där? -Hur i helvete ska man veta?
HELP ME!

grillspett o glass!

Lillebröderna ggr 2 kommer hit o äter idag. Linus ska plocka fram grillen o grillspett ska grillas! Efterrätten står jag för -Glass med chokladsås eller färska hallon (eller både och om man vill de!) blir de! Mys på hög nivå alltså :) 


Ellas lista!

Gammelmormor, Gammelmorfar och barndomskompisen Fanny har nu oxå gjort sina röster hörda... Såhär ser alltså listan ut nu.
Fortsätt gissa mina vänner!

10/4 Jessie
11/4 Åsa
12/4 Morbror Rasmus
13/4 Gammelmorfar
14/4 Kajsa, Fanny
16/4 (BF) Pappa Linus, Mormor Kim, Maria, Hanna
17/4 Morbror Victor, Sofie, Gammelmormor
18/4 Kaj, Tezz, Tn
19/4 Alex, Madde, Najla
20/4 Mamma Jag, Elin A, Louise
21/4 Malin
23/4 Anna, Moster Vicky
26/4 Morfar Bill




Än så länge ligger hon o gottar sig inne i kulan...


April april...

Första april eller skärtorsdagen (om man vill) idag... Imorgon är det bara 2 veckor (två VECKOR!!) till Ella beräknas komma! Just nu känns det längre än vad det kändes när jag fick reda på att jag hade henne i magen och det va nästan 7 månader kvar... Natten har varit hemsk och vaknade gjorde jag med huvud och hals-ont =(

Efter Linus slutat jobb idag så är han iaf ledig i hela 4 dagar, vilket känns väldigt bra. Helgen har däremot knappt några luckor... Imorgon ska vi fira lillebror hos Morsan. På lördag ska vi köpa nån bilgrej i klippan sen hälsa på Linus syrra Linda o hennes gäng. Efter det ska vi köra till Stehag och spendera kvällen hos Linus pappa och på söndag blir det en runda till min pappa och höllviken för (enligt honom) tidernas påskfest!

Nu ska jag göra mig lite frulle. Började dagen med en kopp av Maddes super-te! Gott e de dessutom! Men nu skriker magen (Ella?) efter mat oxå, så de e väl bara o lyda...

RSS 2.0