Flower-power

Fotade (inte för att jag försöker driva någon foto-blogg; då jag inte har mycket att komma med me min ikke så avancerade sony digitalkamera, dessutom e jag inte speciellt intresserad av annat än "kul-o-fjant-foto") lite i Agges föräldrars trädgård. Marias mamma e en riktig mästare när de kommer till blommor o trädgård, å snacka om att man började drömma... Florist, ett hus, en trädgård -pilla, gräva, så fröer o lökar, se ett hav av skönhet växa fram o få njuta av detta var eviga dag... Jag hoppas att detta jag just beskrivit kallas framtiden...

 


Vellinge-pix!

Bilderna från en underbar kväll (igår) i vellinge, tillsammans med Agge, Ralle, Vigge, Linus o Ella <3Charmiga Spaggen <3


Vigge poserar


Lyxkäk -som alltid då Maria e inblandadO jordgubbar. MUMS!
Älskade plutt sover gott i sin vagn <3


Tack Aggoos, du e bäst!


Mommo!

Idag kommer mamma/mommo hit. Jag älskar när mamma kommer. Man behöver inte göra sig fin, man kan vänta med att plocka undan o göra det medans hon e här o jag känner total trygghet.


Jaha! ingen bild, då.. Datorn har visst ingen lust att ladda upp någon för tillfället... :/

Mot Vellinge!

Drar ner till Vellninge o hälsar på Ralle o Agge (som passar Agges föräldrars hus i veckan) Tillbaka senare ikväll!
Den galna polacken!


Tur i oturen?

För ett tag sen läste jag en artikel som handlade om att olyckorna där spädbarn va inblandande hade ökat kraftigt. Berättelsen handlade om två barn som blivit bränskadade. Jag har innan dess läst om olyckor i bilbarn-stolar, barn som klämt av sina fingrar i barnvagnar, som har trillat ner från skötbordet och artiklar där gå-stolar ansetts vara rena självmordet.
Ändå trodde jag aldrig att något liknande skulle hända just oss, för de e väl så man tänker? "Det händer inte mig" De fanns lixom inte i min värld.
Igår hände det. Det som inte fick hända. Och hur i helvete det kunde hända förstår jag inte!
Med en styck Ella, ett ica-kort och en inhandlings-lista för veckans käk skulle jag o Ella ut o traska i det fina vädret, handla käk på hemvägen o bara njuta. Ella va trött. Hade precis ätit en mega-måltid, så ögonen gick i kors och stängdes i samma stund jag la ner henne i vagnen. Öppnade dörren och skulle köra vagnen de 2 trappstegen ner till trottoaren.
Över kanten hann jag innan olyckan va ett faktum! Liggdelen (insattsen i vagnen) tippade bakåt (alltså mot mig) och i all kaos hann jag tänka 1000 tankar... Först förstod jag nämligen inte vad som hänt -Jag trodde sufletten (heter det så?) fälldes ned och blev skräckslagen då jag insett att det var hela insattsen som "åkt av". Nästa sekund (hundradels sekund?) såg jag Ella ligga på golvet. Gallskrikande (tack o lov -att hon inte va avsvimmad, menar jag!) med huvudet ned i mattan. Jag släpper allt, lyfter upp mitt livrädda lilla hjärta, trycker in 112 på telefonen och knackar på hos grannen. Efter detta är allt en ända sörja i mitt huvud. Mina tårar sprutar samtidigt som tjejen jag pratar med på larmcentralen gång på gång säger "du måste prata längre från telefonen -jag hör dig inte!" (IDIOT-JÄVEL, Jag PRATAR VÄL SÅ FUCKING NÄRA JAG VILL? SKICKA EN JÄVLA AMBULANS ISTÄLLET, MITT BARN DOG FAN NÄSTAN -hade jag lust att skrika, men gjorde inte.) Grannen öppnar inte och instruktionerna jag får av sköterskan jag blivit kopplad till är att hålla Ella vaken tills de att ambulanspersonalen kommer. Vagnen ligger i delar ute på trottoaren och jag ser bilar köra förbi, sakta ner och kolla, men stannar, det gör ingen. Jag ringer Linus, samtidigt som Ella lugnar ner sig. Snyftar i min famn gör hon, men verkar för övrigt som vanligt. Linus säger precis som sköterskan att jag måste prata längre från telefonen då han inte hör mig. Till skillnad från henne så får han sig en avhyvling. "Skit i de då. skit samma!" gråt-skriker jag fram (Som tur e uppfattar Linus en del, sätter sig i bilen o kör -alldeles för snabbt- hem)
Ambulans-personalen kommer, lyssnar och kollar igenom Ella, jag gråter, förklarar vad som hände för 4de gången. Linus kommer hem, Ella får komma till pappa. Ler o skrattar, viftar med sina armar o har nu blivit super-glad. Jag pratar med en doktor i telefon och kommer fram till att åka in till sjukhuset med Ella för säkerhet skull, och kanske främst för min o Linus skull, som hon uttryckte det. I ambulansen somnar Ella. De får hon nu säger sköterskan. Hon får oxå en Nalle, bryr sig inte om den, men vi får ta med den som "minne" (tack för de.. eller?! :S)
Jag o Ella får sitta på en bår då vi kommer in på akuten, Sjuksköterskorna "naw:ar" när vi kommer in med Ella och som vanligt påpekar dom hur mycket hår hon har. Doktorn kommer, de gör Linus oxå (som kört bakom oss) han klämmer, känner, pratar o lyser i ögonen på Ella. (Doktorn gör de alltså, inte Linus!) Han tycker hon ser frisk ut. Inget har hänt som han kan se (förutom ett ytligt litet) sår på hakan. Vi får åka hem.

Omtumlande dag, minst sagt. Skuld, skam o rädsla var de 3 känslorna som förföljde mig under hela dagen igår. Hemska, hemska tanke på vad som KUNDE ha hänt! Hemska tanke redan det som hände!

Hur det hände förstår jag som sagt inte heller. Vi har inte haft insattsaten urplockad sen midsommar och efter det har vi användt vagnen hela helgen, Linus åkte till o med tåg med den, vi släpade den upp o ner för trappor och var ute och gick utan att den "trillat sönder". Spärrarna måste varit uppspända, för annars kan det inte hända. Men som sagt, jag förstår inte, jag gör verkligen inte det!! O även om jag självklart tänker på (speciellt eftersom den står i trappan o vem som helst kan pilla på den- vilket jag har svårt att tänka mig då vi känner alla våra grannar o även kommer väldigt bra överens med alla i huset) så försöker jag att inte göra det. Nu har det hänt o vi kan inget göra i efterhand... det blir knappast bättre av att jag går o ältar de!

Ville ändå skriva det i min blogg. -Kanske för att slippa berätta det för folk gång på gång. Kanske för att varna. Kanske var jag bara tvungen att skriva det för att lätta mitt hjärta, då jag fortfarande känner mer skuld än jag någonsin innan gjort...


-Förra gången på Mas va betydligt trevligare -Då såg Ella ut så här. Liten o alldeles, alldeles ny!


Mycket!

Mycket som hänt idag. Återkommer därför imorgon!
Kram <3

Sommar o sol!

Vilka extremvarma dagar!! Ska man klaga? Gör man inte de alltid, lixom? För kallt, för varmt, för vått, för torrt, för hit för dit, för mycket!
Jag e ingen sommar-människa egentligen. Föredrar skidsemester före steka-fläsket-vid-en-nedkissad-pool-med-massa-andra-feta-svennar-som-snor-ens-solstol-semester. Jag bär mycket hellre (o de speciellt nu, med alldels för många extrakilo på kroppen) långärmat, byxor (läs leggings) istället för kjolar skjorts o linnen. Dessutom är min hy är vit. o då menar jag vit. Linus brukar kalla min hudfärg vid namn "solbränd som ett lik". (trevligt värre) o jag blir såå lätt bränd (sol-bränd!) ÄNDÅ ska jag nu gå ut. Ella ska bara vakna, o sen ska vi bege oss. För jag tänker att på något sätt borde jag ändå kunna få lite färg. iaf på nosen. 
Och någonstans där, långt, långt inne finns de kanske en liten liiiiten sommarmänniska i mig. För jag tycker ju faktiskt att de e snyggt att va brun.. de måste jag erkänna!-En liten Fanny på beachen!Stavning!

Dubbelnamnen e tillbaka, o även om jag ett tag va sugen på att döpa min lilla till Ella-Maria istället för Ella i förnamn och Maria i andranamn så blev de som bekant inget dubbelnamn på lilla tjejen. Nu har jag kommit på världens coolaste (eller nördigaste?) stavning på Ella. världens kortaste dubbelnamn. L-a!
Orginellt iaf :)Handen på hjärtat (eller nästan iaf!) -Ella har nog kollat för mkt på fotbolls-vm och med det alla nationalsånger med pappsen!Almost blind!

Visst e de underbart när man provar något nytt o de verkligen fungerar?! När jag inatt gick upp för att leta efter något att gröpa ur mitt kliande öga med (okej, jag tänkte inte riiktigt göra de. men nästan!) ramlade jag över Linus allergi-ögon-droppar, o efter att ha läst lite löst på bruksanvisningen bestämde jag mig för att pröva. De sved (=panik o tankar på hur det vore att leva som blind) i några sekunder o sen kändes de genast bättre. När jag vaknade senare så var det nästan helt bra. lite rött, lite kladd men SÅ mycket bättre. Dessutom inte blind. KANON!

Nu blir de att gå ut på baksidan. Sola, grilla o njuta kommer förhoppningsvis att sammanfatta denna söndag.


E de dax för ögat nu?

Mycket bättre idag, även om alvedon o halstabletter ännu förtärs och jag inte varit ett dugg sugen på något!! (vilket iofs e KANON. Har knappt ätit något gotte på hela helgen) Tn var här en sväng o vi käkade tacopaj (börjar bli en helgtradition) o snackade skit.
Nu på kvällen har mitt öga kännts lite irriterat o jag har fått torka bort en massa "gojs" (förlåt ni som blir äcklade av sånt här, men då bör ni nog inte läsa min blogg. Den handlar nämligen en hel del om kiss, bajs o kräk.. Alltså Ella!) gång på gång. Vitan börjar bli lite rödsprängd under ögonlocket dessutom. Vad tror ni? Ögoninflamation? -Jag har aldrig haft de, så vet inte hur de känns.

För mycket tid?

Pratade med min goda vän Tn här om da´n. Hon hade fått dop-inbjudan till Ellas dop i juli. Lite frågande utbrast hon "Har du verkligen suttit o gjort alla för hand?"... "Ja. vadådå?" svarade jag.  "Herregud!! Den där Ella får se till att börja bli lite jobbigare, för så mycket tid ska man inte ha som mamma" tyckte Tn (fast med röstläget "Du-har-haft-en-himla-tur-o-jag-e-glad-för-din-skull" -typ!)
Så e de nog. Ella e en ängel mestadels av tiden, men då hon blir arg, då blir hon satans arg och när något inte passar så visar hon bestämt de. O med all rätt! Ändå måste jag tillägga att man nog inte få tillräckligt mycket tid trots allt. ever! -Tiden att sova. att tvätta. att äta, att träffa alla man vill eller tiden till att bara slappna av, -var tog den vägen, lixom??

 


Jag o Tn i början av 2009 (?)Några av dopkorten.


Ensam!

På min begäran (eller önskan, kanske man borde säga) åkte Linus och Ella för ca en halvtimme sen in till stan för att fira midsommar med Sophie och Rasmus ute i Sophies föräldrars kollonistuga. Ella va så fin i sin gröna lilla klänning med vita prickar. De va L oxå. (även om han inte hade klänning)  En riktig hunk e han. Min man <3

Fortfarande sjuk
, men alvedonen gör att jag klarar att va uppe (i soffan i stället för i sängen syftar jag på då!) och zyx halstabletter gör att halsen domnar av för en stund (synd bara att man bar afår ta 3!! om dagen) Så jag överlever, men de e knappt :P

Saknar mina hjärtan och tänker på Ella varje sekund. "Har hon de bra?" "Fryser hon?" "E hon för varm?" "Tycker hon att hennes mamma e en överbeskyddande tönt?" ;) Skämt o sido. Jag Litar på Linus och tycker de e bra att han får va ensam lite med Ella han oxå. Dessutom behöver jag vila huvudet lite och även om det vara lite dålig timing att få vara ensam på just midsommar, så tror jag att jag behöver det. Att få va ensam lite.

Ingen midsommar här inte!

Alla önskar varandra "En glad midsommar" över facebook -något som jag inte kommer att ha. Jag e nämligen fortfarande sjuk. Nästan så att det faktiskt e värre nu :( Jag har gett upp och de enda jag önskar är att de INTE e halsfluss och doktor o pencilin som gäller. Håll tummarna för mig!

Nu blir de vila. Ingen kraft eller energi har jag :(

Negativ till max!

När jag mår dålig o e sjuk tänker jag alltid väldigt negativt. På allt.
Det känns så hopplöst, allt. Fan va jag tycker synd om mig själv. O helt utan anledningen egentligen. eller inte egentligen... De e synd om mig för att jag e sjuk, men inte för något annat!

Unnade mig en glass -för de e väl bra för halsen?? Fast mest va de nog för de där med att "tycka synd om..." Gnällkärring!

Tandläkaren. IGEN!

Ett brev damp ner i brevlådan idag. Ett otäckt sådant. Tandläkaren vill att jag kommer o hälsar på igen! Sist jag va där va den 1 april, men iom att jag va gravid ville jag inte ta röntgen-plåtarna (eller va de heter) o då får jag ta de straffet nu! Egentligen förstår jag inte varför jag e rädd -jag har haft ett hål (i en visdomstand) under hela mitt 25åriga liv, och borde därför tänka att jag säkert inte har något nu heller, men jag blir nästan mer rädd för varje gång. Förra gången jag borrade va jag dum -ingen bedövning för en tuffing som mig, sa jag (minus de där med "en tuffing" såklart. Så nördigt uttrycker jag mig inte i verkliga livet!) o aj (eller oj! rättare sagt) vad obehagligt de va! De vill jag inte göra om!

Linus kom precis hem. Ella sover igen. Vi ska traska ner till apoteket o köpa något som lindrar för miin hals, sen blir de lugna gatan här hemma. Lugna södergatan! (om inte grannen tänkt sig ha fest, vill säga! Men de har man väl inte? Inte dagen före midsommar??!)

Vill inte!

De e så typiskt mig att bli dålig när det änligen händer nåt... Imorgon e de midsommarfirande som jag sett fram emot jättelänge, o här sitter jag. Med världens halsont, ont i huvudet och tycker synd om mig själv. Alvedon håller mig vid liv, o Ellas leende får mig att för en sekund glömma smärtan. Men ont de har jag. Även om en hel del ipren-tabletter (för de e faktiskt de jag tagit -inte alvedon!) ligger o guppar i magen!

Ella o jag spenderar dagen i sängen. Jag försöker underhålla henne bäst jag kan. Känner mig kass då jag inte kan gå ut med henne. Då jag knappt orkar att le mot henne. Men jag gör mitt bästa! Jag tänkte be Linus ta med henne ut en runda då han kommit hem. De förtjänar hon. Och jag kanske??

Ella-älskling har sovit som världens bästaste bebbe 2 nätter i rad. Vaknat till, fått mat och medans jag rapat henne somnat om igen. Jag har lagt ner henne på sin egen kudde, och inte en ända gång har hon protesterat eller ens vaknat.
Underbaring!!

Så ont!

Halsen e katastrof. Jag kan knappt svälja o när jag väl måste så "skär" de långt upp i öronen. Tycker synd om mig själv -de gör jag faktiskt. Och med all rätt! Tycker jag!

Hata!

Jag hatar denna datorn! Hatar!
Hade precis skrivit ett långt och rätt viktigt inlägg om Ellas tillstånd... Jag e ju lite orolig, lixom. Men sparas de? NEJ!
FUCK! (ursäkta. va tvungen!)


Lille-bo!

Ralle kom o joinade oss i solen idag. Därför mååste ju han få en bild i bloggen han me :) (Ted a.k.a. Skuggan va oxå där, men han får ingen bild. Jag har ingen på honom.. sorry skuggan!)Ralle o Agge visar upp sina "rätta jag" (Agge fick va me på bilden hon me, för jag tycker denna bilden e så jäfla snygg :))


Vi drar till Malmö...

E på väg hem till morsan för att mysa o käka pizzasnurror me henne o brossan. Ska även passa på att få lite sol i facet så får morsan sätta sig i skuggan o hålla koll på Ella (;P)

Ella e snorig. Man hör de när hon andas och ser de i lilla näsan. Hon nyser och ögonen e lite röda, men snoret e genomskinligt och hon e lika pigg som vanligt. ingen feber heller o hon äter som hon ska... ska jag ändå va orolig?? :SMommo/Mammi


Morbror/Bror Victor


Dator-krångel!

Dålig uppdatering på bloggen beror på denna h-vetets datorn!
Inget verker vilja fungera nu och därför hoppas jag snart vara tillbaka med min dator (sugen på att laga den, Ralle?) -vi har nämligen Linus kassa dator nu som inte vill annat än att stänga av sig lagom då man skrivit en lång o rolig (tyckte iaf jag!) blogg (gjorde de igår) eller när man gör något annat viktigt...

Hoppas som sagt va tillbaka inom kort -kanske genom mobilen (om jag får koll på det) eller genom datorn (om ralle vill laga den)

<3 till er så länge!

Dator-krångel!

Dålig uppdatering på bloggen beror på denna h-vetets datorn!
Inget verker vilja fungera nu och därför hoppas jag snart vara tillbaka med min dator (sugen på att laga den, Ralle?) -vi har nämligen Linus kassa dator nu som inte vill annat än att stänga av sig lagom då man skrivit en lång o rolig (tyckte iaf jag!) blogg (gjorde de igår) eller när man gör något annat viktigt...

Hoppas som sagt va tillbaka inom kort -kanske genom mobilen (om jag får koll på det) eller genom datorn (om ralle vill laga den)

<3 till er så länge!

Sängen kallar!

Hel-dag hos Svägis Linda o kidsen. Nu blir de sova -om Ella har lust med de, vill säga... Hon har nämligen sovit hela dagen :S

Natti!

Mot perstorp!

Idag ska vi hälsa på faster Linda o kusinerna i perstorp. L e o tvättar bilen o sen bär de av. Grilla, snacka o mysa gör förmodligen denna lördag till en riktig toppen-dag!


-O Ella får åka bil (tummen upp!)

syskon-kväll!

Ikväll kommer Ralle o Agge (Maria) ut till oss -så gör även Vigge som i onsdags muckade från lumpen (GRATTIS, lille-boo!)

 Kul ska de bli att träffa syskonen (o Maria oxå, såklart!) För nu när vi flyttat, Ralle o Maria inte har haft tillgång till någon bil, plus att Maria jobbat som en galning o Vigge varit o "krigat" har de inte blivit många myskvällar, så som vi hade innan -så ser riktigt fram emot det (även om de förmodligen blir fotboll att titta på...) Ska dessutom bjuda på taco-pajen (Som Linus längtat efter sen förra helgen) Mys mys!

Ella = surk(n)odd idag. Skrek som en galning på apoteket vilket resulterade i sura blickar från tanterna och några "naaaaaw" från kassa-tjejen då jag plockade upp henne (Ella alltså, inte kassatjejen :P) från vagnen...

Fredag!

Tjohoo! Äntligen fredag :)
Ska strax knata iväg på föräldragrupp o spädis-massage. Sen blir de nog inte mycket mer än mys med familjen ikväll... O självklart ska jag käka gotte -har ju klarat mig hela veckan utan!!!

Thank god it's friday! :)

Rock n' roll!-Ella lirar redan luftgitarr... E hon en liten rock-star, möjligen?
(Mamma hoppas)


Argbigga!

Jag e sur ca 23 av dygnets 24 timmar just nu (timmen då jag inte e sur avsätter jag för sömn) o ändå lyckas Linus hålla sitt humör uppe. Allt gör han för att jag ska bli glad igen, o visst lyckas han, även om han kanske inte först ser det...

Sömnbristen och en krävande bebis gör mig till ett monster ibland (även om jag kanske överdrev de där me 23 av dygnets timmar..) men det värmer i mitt hjärta när min man älskar o stöttar mig lite extra just nu -För de behöver jag! Underbar e va han e, min Linus!-Min älskling o jag på Marias 20års-fest!

Cascada...

...Kallar vi lilla Ella när hon -som idag- får för sig att kaskad-kräka.
Stackars lilla älsklingen -både för kräket o smeknamnet, faktiskt!!


"Cascada" Samevall!


Sova...

Jag o Ella har sovit bort mesta delen av soliga dagen, men de får man väl...? Iaf när man e mamma... eller bebis! O de e vi ju -så vi skyller på de :)


-Helt utslagen liten Ella <3

Onsdag!

Hemma från Bm... No more babies på ett tag alltså!!
Vädret e kanon så blir snart promenad me fis-ungen. Ska bara vakna till först.. glömde att göra de imorse då klockan ringde 7! Fy fan va jag inte klarar att gå upp så tidigt.. Borde vara förbjudet, faktiskt!!

Frukosten blev lyxig värre.. Inget pålägg hemma så kokte ägg, rostade mackor och sen gjorde jag faktiskt även pannkakor (jag vet- jag e själv imponerad!)

Dax att ta upp Ella från sitt gym (hon har somnat!) -så får väl förbreda mat -gissar att hon e hungrig som en varg (Hon brukar va de nämligen... Hela tiden!) -Japp, nu vaknar hon o "kallar" = Dax att rusa!-Wiiiiie. Bus-Fia o pappa <3

Klockan tidigt...

Imorgon blir det återbesök på cura (eller som min Bm sa -så vi iaf kan ordna preventivmedel till dig... -jahaja!) klockan 9.00! Detta betyder att jag måste gå upp någon gång vid 7 redan (!) -E de detta som e de "götta" när barnen fortfarande e spädisar? Att man iofs måste gå upp en massa gånger på natten, men att dom ofta sover lite längre på förmiddagen (Om inte så finns det alltid lite knep att ta till eller så väntar man ett tag o somnar om med dom någon timme senare...)

Fy sjutton. Förstår inte hur jag ska orka, ber därför en liten bön till min dotter om att sova liiite längre perioder inatt... "Älskade lilla Ella-ängeln. Om du hade sovit en LÅNG period inatt o inte velat äta var o var annan timme hade mamma varit VÄLDIGT glad..." -ungefär så låter bönen.. tror ni hon lyssnar? Jag vet inte riktigt :/

Nu blir de käk o de sista avsnittet biggest loser -o jag tänkte böla som en vattenspridare. Någon mer?? 
-Dom e ju så GRYMT duktiga!! :)


Jag har gett upp...

Ella sover på min mage. De har hon gjort nu i några timmar. Jag har alltså fått nada gjort idag... INGET! Men bryr jag mig...?? -Inte mycket om jag ska va ärlig! 

I förmiddags sov vi en stund innan vi gick upp vid 10. Ella har ätit 5 (!) ggr inatt (men bara lite varje gång -vilket inte alls kännts drygt) o därför trodde jag att hon kanske skulle vara mätt -o därför lätt att ha o göra me. Fel va vad jag hade! -Precis som igår va hon supergnällig från det vi gått upp tills dess att hon somnat.. o Just därför lägger jag henne inte från mig nu!

Längtar efter mannen min. När han kommer hem ska han få ta hand om ap-ungen (apungar e ju JÄTTEsöta :)) o jag ska masa mig ner till ica för att handla potatis till kvällens middag. Sprödbakad fisk, potatis o remmolääää (stavas de inte så?) står på matsedlen idag. Gött gött!
 

Varför jämnt detta klydd!?

Min mobil (eller ska jag säga min fd mobil? hehe!) har som sagt gått sönder och iom detta var Linus idag tvungen att ringa till cura (där jag gått hos barnmorska då jag väntade Ella) för mitt återbesök. De dom då sa till Linus var för det första att dom nu på sommaren inte brukade ta emot återbesök då det va så fullbokat... VA?! -Varför ber dom då en ringa tillbaka efter 8-10 veckor just för återbesök?? Då får dom ju förvarna o kanske be en besöka en annan BM eller något liknande...!
För det andra va min Bm inte där idag, så hon skulle ringa mig imorgon för att se om det "gick att klämma in mig" någon dag!!
DÅLIGT tycker jag. Jag ska ha morsan me mig då jag varken har körkort eller bil o hon kan inte vilken dag som helst. Jäkla klydd. ALLTID! = Stor suck!


En annan sak jag tänkte på när jag skrev detta inlägget e att ordet "klydd" inte finns uppåt landet... Dom fattar inte vad det betyder!! Haha! Konstigt va?
Vi borde lära dom... De e ju ett JÄTTEbra ord. Tycker jag iaf :)


En vit xperia x10

kom L hem med till mig... I LOVE MY MAN :)


Snyggve!


jordgubbar vs choklad!

Min o Ellas promenad avslutades (som vanligt?!) på ica. Idag inhandlades bland annat vindruvor och jordgubbar... Jag ska nämligen försöka få detta att ersätta godiset -för fy fan vilket sug jag har efter sötsaker... hela tiden!
Handlade även Loka citron som ska ersätta colan. Måste nämligen ta tag i detta nu! Så här onyttigt kan man inte leva (speciellt inte då vi e så duktiga o lagar mat varje dag -även om denna inte alltid e den mesta hälsosamma heller så e de ju betydligt bättre än att äta på donkan eller sluka en pizza) Så- fy fy! (slår mig själv på fingrarna)


Bloggar efterlyses!

Ibland -som nu, När jag sitter o väntar på att tvätten blir klar o Ella vaknar innan vi går ut på promenix, o de dessutom bara finns skrot alá days of our lives på tv, skulle jag vilja ha fler bloggar att läsa... Har du en blogg eller kan rekomendera någon, så skriv. I'm bored! :)

Ännu en utgift...

Min mobil e knäpp. Totalt värdelös e den faktiskt! Den skriver bara massa 0:or -precis som att jag håller knappen nedtryckt. Jag kan därför inte messa eller ringa. Om någon ringer mig hör dom inte mig -de låter bara som att jag kommit åt en knapp. helvetes-noll-knappen, rättare sagt!
Så nu e de dax för en ny mobil. Ska man va dum o ta ett abonemang o få en ny mobil?? (Har inte haft en ny, riktigt fin mobil -ja, DÅ va den ju de- sen jag va 18!) eller ska jag satsa på nåt gamalt skrot som inte kostar skjortan (men man får ju ändå punga ut en tusing eller två...) Jag vet inte. Måste ju ha en. SNART! NU!

Nu vet ni iaf de... Om ni messar eller ringer o jag inte svarar så e de inte för att jag e otrevlig eller sur. De e för att mina mobiler alltid lyckats gå sönder... S-U-C-K!!! Återkommer när saker o ting fungerar igen. Så länge finns jag på Linus nummer, här eller på fejan :)

Mums!

Så jäkla god tacopajen blev igår. Prova den vettja! (speciellt om ni gillar maten lite spicy. -plocka annars väck jalapeñosen o kör på vanlig creme fraiche istället för den med paprika o chili)

Receptet hittar ni här

Var har hon tagit vägen??

Partyprinsessn inom mig har nog dött... Eller iaf gått i ide, tagit en paus.
Igår kom jag hem vid 1 och notan hamnade på 98 kr (2 cider) -Efter de gick partyhumöret åt andra hållet. "Jag vill hem" va de enda jag tänkte!

Har man blivit gammal, morsa eller bara super-tråkig?? :)-En gång i tiden såg de ut så här MINST en gång i veckan!

Lördag!

Fullt upp idag o därför blir jag inte långvarig här. Duschen väntar o sen blir de tacopajs-görande, hår-fönanade, sminkande, ätandes o i-väg-me-buss(ande) ;)

Möllan väntar ikväll. Hoppas jag orkar liite längre än förra gången (då jag va hemma igen elva) -men de tror jag! Nu ska vi träffas vid nio, och att då ta bussen hem en och en halv timme senare känns mycket klent av en fd partprinsessa :)

Ella o pappa ska ha myskväll ikväll...


Fredag!

Sista semesterdagen för L. Första föräldragruppen. Ella blev 2 månader. Spädbarnsmassage. Mys hos Madde o Wincent. Film o käk i soffan med familjen... = Min dag idag!

Ella somnade själv ikväll. FRAMSTEG! Lilla flickan håller på att bli stor (mindre liten?) E stoltast i världen över att ha en sån liten gull-unge. Dessutom skötte hon sig exemplariskt på både spädbarnsmassagen och hemma hos Madde. Glad som få ikväll o efter blöjan blev bytt somnade hon på sin lilla kudde. Underbara underbaring <3

Ella-Bella-Bisonoxe -hela 2 månader idag!

Sista studenten för i år o gulle-gull bilder ggr 3!

Tack älskade vänner för fina kommentarer på förra inlägget. O ni har rätt. Som vanligt ;)


Dennis (L's lillebror) tar studenten idag. Ella får träffa sin gudfar Andreas som kommer på besök från Oslo. Ska bli kul. Första gången dom ses <3 
En flarra skumpa är nu inhandlad och ett finfint kort ska göras innan de e dax att susa iväg till stehag o kvällens festligheter. Tråkigt väder bara. Hoppas de blir bättre...

Imorgon hoppas vi på att få träffa Madde o Wincent. Så många gånger som vi fått ställa in nu så får de banne mig bli av :) Innan de e de föräldragrupp o spädbarnsmassage för första gången... Spännande!
O på lördag e de utgång med das tjejgäng... = Kul-faktor 1000!

Tvungen att slänga upp ett par bilder som jag tog då Ella ligger i sin vagn. Så söt så att man smälter som en glass på en het grill (ja -så mycket smälter man... Kolla själv!!)
Mamma-kroppen!

2 hoodtröjor, en bolero o 3 tunikor på ellos.se (fancy, jag vet!) är nu beställda. Efter en runda i garderoben insåg jag att detta behövdes om jag inte vill skutta (hasa mig?) fram i joggingbrallor/mammakläderna i sommar. Kroppen är inte som förut insåg jag...! Inte på långa vägar.
Jag drömmer just nu om kroppen jag ansåg fet innan -min "before baby-body"! Men nu har jag iaf något att skylla på, brukar jag säga... Samtidigt så trivs jag inte. Inte de minsta lilla. Jag skjuter problemet åt sidan; vägrar vågen o packar ner dom gamla kläderna i lådor (för en dag ska jag banne mig få på mig dom igen!!)


De e svårt. Svårare än jag trodde! Visst kan man ut o promenera med barnvagnen. De gör jag. Varje dag! Däremot e de svårt med matvanorna. Frukost består oftast av det som ligger närmast (ett kexchoklad, eller inget alls, brukar de därför bli) Middagen lagas sent och små-ätandet och cola-begäret är stort.


Jag ska ta tag i det. Jag ska. Däremot vill jag inte höra något om det. Jag vill inte att någon -speciellt inte ni som inte själv fått barn o vet hur de e- ska kommentera det!
Jag vill inte höra att jag kanske borde ditten, att jag ska prova datten. Jag e inte dum i huvudet för er som tvivlar på detta! Jag fattar att kexchoklad-frukosten är extremt dumt, att träning är bra och att jag borde byta ut colan mot vatten! Jag vet. Jag har hört det ett antal gånger!

Jag e så extremt trött på människor som kommer o predikar -"Asså, godis e inte nyttigt. De e typ skiiitmycket socker i de... SOM GÖR DIG FET!"
-Vaaaa? Vad e de jag hör?? Då ska jag sluta direkt! Gud vilken tur att någon talade om detta så att man VET...! -Suck! Får man säga de?? Jag e trött. Så in i helvetets trött på skitsnackarna. På folk som tror att dom hjälper en när dom "ger en råd"... Fattar ni inte att de e tvärtom? Iaf för mig! Jag får lust att trycka i mig ett 10pack chokladbollar o kedje-dricka (kan man säga så?) ett 6pack cola mitt framför näsan på dessa hälso-gurus...
Så e de. Get it. Sluta!... Capish?

Onsdag!

E de onsdag redan?? Hoppas denna veckan inte tar slut - för de e lika med att älsklings semester oxå tar slut :( Tur att han har 2 veckor kvar i augusti o sen ännu en vecka senare (kanske till jul, eller nåt!)

Mer rensning idag. Mommo tog Ella på tur i vagnen o jag o L jobbade på flitigt. Nu är det bara tvätthögarna som ska bort så e lägenheten tipp topp (nästan iaf...!)


Dåligt med bilder på sistone. Måste ladda upp. Så länge får ni:


   
Ella-galenpanna 1 månad (alltså knappt en månad sen)


Gud va hon ler nu. Hela tiden drar hon på smilbanden, och mamma (jag alltså) totalt SMÄLTER! Älskade lilla busfrö.. fatttar du vad du gör med mig? :)

Smärta!

Ont i benet. De sticker o värker... Någon som har en aning om vad detta kan vara? -Nojjan (det vill säga jag) blir lite orolig :S

Mommo Kim har varit här o passat Ella-bella-bi idag. Jag o L fixat i garderoben. Behövdes vill jag säga... VERKLIGEN! Imorgon kommer mammi/mommo igen så vi får städat oxå. Flitigt värre!

Lugn kväll. Ella nannar, jag ska passa på att vila o L e o hälsar på Jonas!

Regn o rusk!

Var tog sommaren vägen?? Regnet öser ju ner!


Någon som vill erkänna sig skyldig för att ha ringt mig från dolt nummer vid lunch idag?? 2 ggr dessutom. Skriv här eller ring igen -de va faktiskt som jag missade det (har nästan alltid min mobil på ljudlös)

Ideer på vad man kan hitta på idag behövs. Tråkväder=tråkdag??

Söndag!

Har varit kass på att uppdatera bloggen på senaste. Helgen (eller egentligen torsdag PLUS helgen) har gått åt två studenter och en grillkväll me vännerna, så har haft fullt upp!!

Veckan som kommer blir även den full av händelser. tis o ons ska morsan passa Ella så att jag o L kan stor (STOR!)-städa, måla garderoben, få in allt i garderoben, olja in bänk-skivor o städa lite till. torsdagen går åt Linus lillebrossas Dennis o hans student o på lördag ska jag ut med brudarna... Fullt upp som sagt!


Jag o L funderar att åka iväg en sväng då han tar ut semester nästa gång (första 2 veckorna i augusti) -Någon som har förslag på nån mysig stuga eller liknande? Inget party-paradis som ni nog förstår... utan snarare ett mysigt lite familje-ställe som inte "kostar skjortan"...

Kommentarer? Någon??

Kul att skriva blogg när man nu för tiden aldrig får några kommentarer...? Inte speciellt faktiskt :/

Huh?

På väg hem från BVC:
Jag: Åå, förgätmigej! Dom e så fina. Vet du vad det betyder, förgätmigej...?
Linus: "Förlåt att jag e gay"??


-Gay?


1 juni och nytt rekord!

E de inte sjukt att vi redan e inne i juni? Bara 3 dagar kvar till lillasyster tar studenten, 10 dagar till Ella blir 2 månader och 24 dagar till de e midsommar!!! Helt galet!

inatt slog sessan min nytt rekord, 6 (!) timmar i sträck sov hon! Jag blev rejält chockad då jag vaknade och kollade på klockan och den stod på 8.00!! Vad hände? Har min lilla bebis gått o blivit natt-trött?? -Man kan ju alltid hoppas :)

L e o storhandlar på Willys. Jag o E stannade hemma då vädret e kass o liten bebbe på Willys inte känns vidare lockande. Dessutom kommer Vicky-liten hit o lämnar student-lakanen och spellistan (Linus o Jocke ska ju köra lastbilen som vickan o hela hennes klass ska åka på på fredag!) Sen blir det dop-korts-görande för fullt. Ska ladda upp bilder!
Jag gör dom rätt enkla, men handgjorda och personliga. Inget kort e de andra likt... men som sagt -ni får se sen :)


RSS 2.0