Veckans föda...

Idag blev de resterna av hamburgarna från igår, då vi helt enkelt inte pallade laga någon mat. Och eftersom vi skippade kycklingen i förra veckan då vi åt hos moffa så ser veckans matsedel ut så här:

Mån -hemmagjorda hamburgare
Tis -Kycklingklubbor o potatisgrantäng
Ons - Lax med broccoli
Tors -Student
Fre -Student
Lör -Grillat
Sön -Hemmagjord pizza

Måndag

Underbar natt. Sömn 23-04.15, 05-08, 09.30-11.20... Det behövdes vill jag lova!

Nu ligger Ella i sitt gym. Verkar nöjd än så länge (har legat där i ca 5 min :P) Pappa L fixar gips-skivor till Arnolds (pappa/Moffa Bills vän som hjälpt L med bilen) renovering. Kommer snart hem, förhoppningsvis!

Idag planeras det att göra inbjudningskort till dopet. Får ta o lägga upp en bild sen -OM de blir bra :)


Söndag

Gud va härligt att det e söndag och att man inte behöver känna ångest över att L ska jobba imorgon... Han har ju nämligen SEMESTER!!
Ikväll bjuds det på hemmalagade hambugare med sallad och vitlöksmajo. Fy tusan va gott (förhoppningsvis!) Planering av veckans mat kommer upp ikväll eller senast imorgon... Förslag?! Denna vecka blir de bara 4 dagar som ska "kommas på" då vi ska på studenter torsdag o fredag och sen grilla me Jessie o Christian på lördag. Recept.nu -Here i come!!

Rätt låt vann!

Jag kunde inte låta bli att charmas av Tysklands 19åriga Lena och hennes bidrag "satellite".. Med en hel del brytning, en nasal stämma och trallvänlig melodi tog hon hem hela köret. Härligt, tycker jag... Vad tycker ni?

Lördag

Bergochdalbane-Ella har varit igång hela natten o mogonen... Ena sekunden e hon super-gnälla-Ella o nästa sekund ler hon med hela ansiktet och tjuter dom sötaste små glädje-skrik jag någonsin hört.
Nu e de lugnt igen. Ella nannar i famnen o vi funderar på vad som ska hittas på idag... Förslag??


Fredagsmys hos Moffa!

De har nästan blivit till en vana att på fredagskvällen åka ner med familjen till Höllviken o kränga käk hos farsan. Så blir det även denna fredag. Förhoppningsvis e Ella vaken lite mer än vanligt för dagen har varit sömnig. Somnade till o med i sitt babygym... Knäpp-bebis!

Semesterna börjar efter idag för Linus. 2 veckor nu och 2 veckor i augusti. Fy fasen va skönt de ska bli att få ha pappa L hemma lite!



-Ellas knas-Moffa!

De går bra nu...

2010 är verkligen inte Sveriges år. Varken fobolls-vm eller någon schlager-final är vi med i, och jag måste erkänna att jag tycker det är för jävla tråkigt... :S

Fotbolls-somrar är ju underbara, även om man som jag inte ens e speciellt intressead av själva fotbollen! Hela sverige lixom "förenas" o blir vänner för en kväll (eller 2 eller 3, -beroende på hur många matcher dom vinner!) o känslan i kroppen är varm, ölen kall o man är bara sådär härligt "sommar-lycklig" -Tills de att dom åker ut, då -för vinner, de gör dom ALDRIG! Samtidigt e jag som alla andra svenne-bananer och tror fortfarande att vi kan lyckats (Jag menar "Hallå! -De gick ju sommaren 94, Sommaren svenskarna 4ever kommer leva på, -så då går de väl igen..?!) Tråkigt att man får vänta hela 2 år (förhoppningsvis) till innan de blir fotbolls-jippo igen...

Anna Bergendahl ska vi inte snacka om... eller de ska vi, för hon gjorde enligt mig (såg iofs bara drygt halva) inte något bra framträdande igår, och jag va rätt säker på att hon inte skulle gå vidare. Låten e bra tycker jag. Däremot "kom den inte fram" igår. Tråkigt, men sant -Sverige är, för första gången någonsin, inte i schlagerfinal...

Torsdag

Mamma har varit här (=Ella har sovit som en stock!) vi åt jordgubbar o glass o snackade en massa. En vanlig dag med morsan alltså... plus jordgubbarna då!

Väntar på att mannen kommer hem så jag kan börja med min fiskgratäng. Till detta blir det potatis oh ärtor (fy tusan vad jag känner mig duktig!!) -Förhoppningsvis blir maten bättre än vad rulltårtan blev igår... den blev nämligen INGET ANNAT än slöseri av ingredienser och ännu mer disk :S

Beslutsångest!

Har nada pengar att lägga ut på dop-kort -Ska ju självklart göra dom själv, men behöver material! Vet dessutom inte i vilken stil jag ska göra dom, i vilka färger, om jag ska göra alla för hand eller kopiera upp...Måste dessutom göra dom snart!!
Vilken beslutångest jag har över detta! Låter konstigt, kanske, men sånt här e viktigt för mig...
Jag funderar på att skriva ett kort för hand, kopiera upp det och sen klistra över dom på nåt fint papper, fixa o dona lite i scrapbooking-stil o sen skriva alla kuvert för hand... När jag ska ha tid med detta?? -De undrar jag oxå!!

Någon som har förslag? Jag sätter alltid min egen prägel på korten, men gillar att insperaras :)


Tröttis o gnällig...

Ella har sovit o gnälligt. sovit lite mer, o gnällt igen...
Inget förutom sömn verkar passa damen idag. Inte ens mat :S Iofs har hon ätit mycket inatt/imorse och ätit en del även på dagen, men flaskan eller nappen verkar inte lika intressanta idag som dom brukar va... Borde jag va orolig?

Onsdag...

E de väl?? Dagarna fullständigt flyger förbi!!

Ella o jag började morgonen med att fuska. Efter att Ella envisats med att vakna en gång i timmen i 4 timmar la jag till slut upp henne på bröstet och "halv-satte" mig upp och sov. Så sov vi i 3 timmar innan JAG vaknade och ville gå upp! Underbart skönt var va de va!
Malin o Oliver skulle egentligen ha kommit hit idag, men då O varit sjuk o enligt Malin inte va sig själv imorse så ville vi inte chansa. Istället satsar jag o Ella på en långrunda med lite musik i öronen och kvicka steg för att bränna lite fläsk.

Kul att ni (en iaf) uppskattade min "matsedel"!
Självklart ska jag fortsätta med detta. Att jag skriver ner de på bloggen för att kanske ge er ideér oxå gör ju bara att jag kommer hålla denna nya "regel" ännu bättre! -Nu e de bara godis, läsken o resten av sockret (och med detta, även ett x antal kilo) som ska försvinna, så e vi SUPERnöjda :)

Tisdag

Jag älskar att planera, och när jag väl gör det så gör jag det till 100%! Något som irriterar mig då är när folk inte kan engagera (stavas de verkligen så??) sig i det jag gör!!! (Men iofs så måste jag erkänna att jag blir arg o irriterad om någon väl lägger sig i och sen inte håller med mig!!)
Just nu planeras Ellas dop... Inbjudningar, mat o allt annat som ska ordnas. Tips, någon??

L e kvar på jobb o skruvar på ena av bilarna.. Blir förhoppningsvis (efter 1 år!!!) klar med den idag -de e iaf vad han sagt till mig! Sen ska den satans bilen skickas åt skogen, de e en sak som e säker!! Jag har varit ute med Ella idag. Gick o gick o trodde ett tag att jag inte skulle hitta tillbaka, men de gjorde vi -tack o lov!! (Hade dessutom knappt något batteri på mobilen, så va lite orolig där ett tag...!) Handlade sen mat för hela veckan (nästan) o blir så nöjd varje gång jag inser hur billigt vi kommer undan på detta sättet. I LIKE!

Nu verkar liten fis-bebis vakna här i famnen. Dax för mat och mys!



skratt o kräk-morgon!

Låter de märkligt? -De e de kanske, men Ella har kräkt ner 4 bodies på 2 timmar nu imorse, samtidigt som hon har varit på världens super-humör! Klockan 9 gav jag upp och steg upp från den ned-kräkta sängen o fortsatte tillsammans med liten bebis ut i soffan. Nu sover hon igen och jag hoppas på att lyckas få lite gjort innan vi beger oss ut på promenix (som slutar på ica o inhandling av veckans käk...)


Min "planera-vecka-för-vecka-och-laga-mat-varje-dag" har gått kanon! Budget är gjord och recept googlas varje söndag. Denna vecka planeras följande:

Mån. korv och makaroner -check!
Tis. fläskpankaka
Ons. spagetti och köttfärsås
Tors. hemmalagad fiskgratäng
Fre. grillad entrecöte och potatiskrocketter
Lör. kycklingklubbor och potatisgratäng
Sön. hemmagjorda hamburgare

Måndag!

Fick besök av Sofie och hennes 2åriga systerdotter Tyra idag. "Illa" som Tyra sa blev otroligt poppis i Tyras ögon och hon ville hjälpa Ella med "bappen" hela tiden... (det vill säga ta ut den ur munnen på henne för att sen stoppa in den igen -Hon fick stoppas, men när Ella tappade den fick hon ge den till henne igen, dessutom snackade hon en massa med henne och klappade fint. Ella verkade nöjd. mysig o glad va hon när hon låg i sitt gym o lekte :))

Ella sov gott i vagnen när vi va ute och handlade, detta fortsatte hon med även sen när hon kom hem. Jag lagade mat, vek tvätt, fixade o donade. Nu håller jag alla tummar som bara går att denna procedur upprepas inatt då natten till idag inte var den bästa... men även om Ella vaknade varannan timme så kunde jag inte låta bli att njuta när hon klockan halv 6 imorse satte igång att le o "snacka" med mig genom sina glädje-tjut. Älskade gullegris, alla världens bekymmer verkar försvinna sekunden du ler åt mig <3

L kollar fotboll på tv. Ella ligger i min famn o boxas. Familjen e samlad o jag kan inget annat än att glädjas över min underbara tillvaro...



Helgen!

Myspys o grillkväll i höllviken i fredags. Massa olika Köttsorter o korv, bakad potatis, tzatziki o sallad krängdes innan vi gav oss på rabarber-pajjen o jag bestämde mig för att ta en extra bit och satsa på beach 2011 istället för 2010 (Då kan jag ju gotta mig hela sommaren o sen kränga julbord till vintern o istället börja me bantningen först efter nyår... Låter bra för mig -som gillar att skjuta upp saker :P)

k
-Hemma hos Daddy (i påskas)

Lördagen startade rätt tidigt. Födelsedagsfirande för Felix uppe i perstorp. Ella blev nästan kvar då faster Linda inte ville släppa henne från sig :) Vi körde sen vidare och hämtade upp en bärsele hos Linus pappa.
Väl hemma hoppadde jag in i duschen, gjorde mig iordning o åkte efter lite tårar (de trodde jag inte jag skulle, men gråten kom då jag pussade Ella hejdå..) in till stan för att käka på möllan med Kussi, Magda, Marlene och Eva. 2 cider o en "sommar-drink" slank även de ner innan jag klockan halv elva (HALV ELVA! Då hade jag knappt börjat gör mig iordning för att gå ut förr i tiden) bestämde jag mig för att dra mig hemåt!

 
-Familjen Hyllander/Samevall (minus lilla Matilda o plus liten Ella.)


Idag tog jag o Ella-älskling lång sovmorgon. Har inte gjort mycket alls o planerar inte heller att göra det! Linus e hos pappa i höllviken o skruvar på bilen, o även om Linus tycker de e mycket roligare att köra pappas bil så hoppas jag på att han kommer hem med vår egen... Jag vill ju ha min Linus hemma!


-Så söt när hon sover <3



Stora, stora Ella!!

Bye bye storlek 50, hej storlek 56. Vilken STOR flicka jag har!! Tung dessutom. Vågen stannade på 4130 g idag på bvc... Mammas hjärta, du växer ifrån mig <3 :)




                        Ella o trött mamma på bb för 8 cm o 1 kg sen... :)

TGIF!

Äntligen fredag!

Har haft fullt upp hela dagen. Bvc imorse -alldeles för tidigt, va svintrött när jag klockan 7 va tvungen att stiga upp "på riktigt" efter att redan varit uppe en gång vid 4 och inte somnade på grund av gnäll-Ell för än vid halv 2. Efter besöket gick vi lång omväg o mös i solen. Passade på att handla lunch till mig o mammi plus lite magdroppar o flaskor till lillan.
Mamma stannade till 14. Ella passade på att sova (som alltid när mormor e här!) o vi åt, snackade o... snackade ännu mer. (måste passa på att säga grattis till mamma ännu en gång... blev diplomerad coach -stavas de så??- idag!)

Ikväll blir det höllviken. Pappa ska grilla, o vi ska kränga!! :)



Ellas 8-åriga kusin Felix gav Ella detta kort på presenten hon fick av honom när hon precis fötts... Så himla gulligt att jag va tvungen att lägga upp de... :)

Rent!

Jag älskar när det e rent... När de e nystädat, nytvättat, när man e nyduschad, det luktar gott och allt står/ligger på sin plats... Tyvärr är det ju sämre med detta efter att Ella kom till vår värld. Fågelungen vill jämt vara i famnen på mammi o eftersom vi inte än (det är på g) införskaffat en bärsele så kan man bara stå å titta uppgivet när dammråttorna rullar förbi!!

Nu e det iaf nystädat. Linus tog tag i detta direkt när han kommit hem. Så jäkla skönt. Nu ska jag bara städa toaletten så e allt fixat (förutom att vi FORTFARADE inte packat upp alla lådor, målat garderoben o fått fram alla kläder, då!!) LÄTTNAD tror jag denna känsla kallas...

Torsdag!

Vickan har myst o hållt oss sällskap idag! Gjorde pannkakor o slängde på både grädde o sylt o frossade gärnet! (tummen upp) Ella visade sig INTE från sin bästa sida och har hela dagen varit gnällig. Hoppas därför på sömn inatt (hoppas kan man ju alltid ;))

Måste seriöst städa här. STORstäda gärnet! Jag hatar dammråttorna som ligger i hörnen o smutsen på listerna. Jag blir galen!! Frågan är bara NÄR man ska hinna :S Någon frivillig?? :)

Onsdag!

Första turen in till stan gick HUR bra som helst -mycket tack vare kussi (TACK!) Ella sov HELA tiden förutom då jag tvingade henne att äta. Sen sov hon, sov sov sov! (Därför är hon nu den piggaste piggelinen!)

Resten av veckan är fullproppad av plans. Imorgon -syster. Fredag -bvc, morsan, fajjan o resten av gänget i hölle. Lördag -kalas för Ellas kuss Felix o sen brudarna. Söndag -Hölle o kanske middag hos Elin o Robin...


Nu väntar sängen efter att tvätten hängts upp! SKÖNT! Hoppats att få sova något inatt, men vi får väl se...! :)


Tisdag!

Vem e de som envisas med att ringa mig från dolt nummer? -Vågar inte svara när jag inte vet vem de e ju :S Varför? -För att jag nog e världs-sämst på att säga nej till telefonförsäljare... Förra gången slutade det med strumpbyxor till förbannelse (som dessutom e för små nu när graviditets-fläsket fortfarande finns kvar på kroppen)


Ella är krävande till tusen för tillfället. Hon har hela tiden varit "gosig" av sig och har velat ligga i famnen så mycket så möjligt, men innan har jag iaf kunnat lägga henne ifrån mig då hon somnat och kunnat göra något annat än att gå o bära runt på lill-prutt som jag får göra nu!!
Hur gör ni, alla småbarns-päron?
Jag klarar bara inte av att låta henne ligga i sängen/babygymet/sitta i sittern o höra hur hon så hjärtskärande skriker... Dom enda allternativen som funkar förutom famnen är bilstolen eller vagnen (närman då kör allternativt går, såklart!) 
Imorse efter mycket tårar la jag upp Ella på mitt bröst och lät henne ligga där. "buffade" upp kuddar runt om mig och somnade jag oxå.. Detta gjorde att vi fick sova hela 4 timmar -o inte 1-1½ som innan denna natt!!


Mys-monstret (som btw har dom längsta ögonfransarna jag någonsin sett på en bebbe! Hittade dessutom ett hårstrå som var 2-3 cm längre än resten av hennes hår -o då har hon redan långt hår- på lilla huvudet...! Ett hårigt litet monster är hon, gulle-pluttan!)

Säng säng säng, sova sova sova!

Planer imorgon, onsdag och fredag. Däremot inget planerat torsdag. Någon som vill leka då kanske?

Nu har bil nummer 3 även den gått sönder. UNDERBART vilken tur vi (eller L rättare sagt) har me bilar... Blir så jäkla trött -Ska därför nu ta en snabb dusch sen väntar sängen för mig o resten av familjen!

Natti <3


Mmm-åndag

E på MYCKET bättre humör idag -hur jag kan va de efter bara några timmars sömn förstår jag inte, men skönt att ha gått tillbaka till sitt gamla jag efter flera dagars "gnäll-kärring-fanny" e de iaf!

Blir de lek i veckan, super-morsor? Har inget planerat på tis, ons, tors (än)!

Nu väntar långpromenix me gnElla. Musik i öronen o solbrillorna på näsan... Mys med älskade dottern i de fina vädret. Att man dessutom bränner lite "flärre" gör det inte sämre! "HÄRLIGA TIDER!" (-för att citera pappa/moffa Bula!)


Ungspankaka!

Har det krängts idag...! Vickan var här o gjorde oss sällskap o hjälpte till med matlagning o fix (bra med gäster som hjälper till -även om vickan e mer syster än gäst :)) Alltså blev kvällen en myspys-kväll som gått alldeles för fort... :( Har inte hela helgen gjort de, förresten? Tyckte precis de va onsdag o Linus kom hem o vi skulle få tillbringa en LÅÅNG helg tillsammans, o nu e den redan (!) slut... We don't like!

Tack för tips på käk förresten! -Tar gärna emot fler...

Söndag

 




Jag o gullunge spenderar dagen själva då pappa L åkt till Tyskland med sina arbetskamrater för att handla gotte (enligt dom ÖL!) Tänkte trotsa det trista vädret o komma ut på långpromenad efter att jag fått i mig lite fiskgratäng till lunch...
På tal om fiskgratäng så funderar jag på att planera o inhandla mat till hela veckan... Några roliga, lättlagade, inte allt för dyra tips till oss??

 


Lördag!

Regn o rusk. Ingen fotboll -förutom den som nu går på tv. (som verkar gå åt helvete... L sitter här o suckar o muttrar!) En del städning -men inte hälften så mycket av vad som behövs. En trött, grinig bebis vid namn Ella som har sovit högst 2 timmar åt gången inatt. Ingen insperation till varken matlagning eller något annat inför kvällen och inställda planer med våra kära vänner!
Detta verkar vara min lördag... Avundsjuk, Någon? :P

15 månader!

...Har jag o L idag varit tillsammans i <3 (o längre ska de bli!)

Inställld dejt me Madde o Wincent då lilleman va krasslig. Precis som Oliver va. (e) Tråkigt, men nödvändigt att då stanna hemma... Lilla Ella tål ju inte mycket nu när hon e så pass liten heller (Eller liten o liten, själv tycker jag redan att hon blivit stor och om hon fortsätter äta så som hon gör så blir hon nog en jättestor tjockis-flicka <3)
Gårdagen spenderades hos Ralle o Agge. Tittade på deras nya lya och senare på lite hockey.. passade även på att äta upp deras goda hemmakväll-godis (en sak jag saknar med att inte bo i malmö)

Idag bär det av till skanör. Vi e ett helt gäng som ska å äta då familjen Ljungberg bjuder på restaurang!

Julskinka i maj!

Min far är en smula galen! Igår när vi va i höllviken bjöds vi nämligen på inget mindre än julskinka (!) -En 7 kilo stor skinka hade farsan fixat o tilllagat! Kvällen till ära hade Ella sin "klännings-debut" -Sin superfina blåa vintage-klänning som hon fått av morbror Victor närmare bestämt! Lilla älskling Ella har alltså nu även invigt storlek 56!! Stoooora flickan :)

Idag e Linus iväg o skruvar på bilen (för ovanlighetens skull!) o senare ska vi in till stan o hälsa på Rasmus o Sophie (o Ellas framtida pojkvän Julian, som fortfarande ligger o guppar i Sophie's mage <3)

Nu knorrar min lille knoe (som i "griseknoen") -dax att rusa!

Onsdag!

L jobbar över. Allt för att han ska kunna ta lång-ledigt, vilket gillas :) Ikväll blir det en sväng till Höllviken o daddy/moffa. Även minsting-bror Vigge e hemma från Militär-tjaffset o lille-bror Ralle o svägis Agge kommer oxå förbi... Fullt ös alltså!

Btw så gick bvc bra igår... inga missöden, o i tid va vi oxå (imponerande va?) Ella är nu en 1 månad, 54 cm lång och 3790 g tung KLUMP. Stor har hon blivit, mitt hjärtegull <3

Så här rädd har jag aldrig varit innan...

Ella sov länge inatt... Lite för länge tyckte hennes (nojjiga) mamma som gick upp o gjorde mat till henne även om hon inte "sagt till om de" än... När vi någon timme senare vaknade och hörde regnet piska mot rutan bestämde jag mig för att efter maten lägga ella på bröstet o ligga kvar o mysa i sängen. När jag efter ha slumrat till vaknar ligger Ella helt utslagen på mitt bröst, Jag lägger handen på hennes mage för att känna så hon andas (jag gör så ibland när hon varken låter eller rör sig i sömnen) -men denna gången känner jag inga andetag... PANIK! Med hjärtat i halsgropen nästan skriker jag på Ella, Sätter mig raklång upp och håller fågelungen i mina armar, totalt skräckslagen är jag, men precis då gnyr Ella till och grimatiserar. Jag håller henne tätt intill mig. Tårarna trillar när jag sakta vaggar henne i mina armar. Arg-Ella lugnar snabbt ner sig (blev grinig efter jag väckt henne -vilket man ju kan förstå!) o somnar medans jag ger oändliga kärleks-förklaringar till det lilla livet...
Konstigt egentligen hur en sån liten, påfrestande, skrikig, jobbig "sak" kan stjäla ens hjärta så fullständigt som Ella gjort med mitt... I paniken hann jag tänka mycket, och efteråt då tårarna kom, kom jag o tänka på hur annorlunda mitt liv blivit. Hur extremt jag älskar lilla Ella och hur jag idag, bara 1 månad efter hennes födsel, inte kan tänka mig ett liv utan henne... Fy sjutton, Älskade, älskade Ella, skräm inte din mamma på detta viset igen!


Världens vackraste <3


1 månad!

Så gammal e lill-skruttan idag!!!
Älskar henne oändligt, hur jäkla jobbig hon än kan va :) 
<3



BVC nästa...

Jag e nog BVC's sämsta besökare.... Inte nog med att jag inte kan någonting o har 300 korkade (?) frågor varje gång så har jag även lyckats med att:

1. Inte ha mitt nummer på hitta/eniro så dom fått tag på mig -Jag ringde 8,9 dagar efter Ellas föddes o då berättade hon jag nu går hos att hon förgäves försökt få tag på mig i en hel vecka (mina gamla nummer stod nämligen med!)
2. Komma försent alla (!) gånger jag varit där -bara några minuter, men dock!
3. Ställa in ett besök
Dessutom har Ella:
-Kissat ner hela skötbordet första gången vi va där
-Skrikit till förbannelse andra gången vi va där... (Till slut fick jag till o me gå ut o ge henne mat)



Undra vad vi lyckas med denna gången...! (Tänkte iaf lyckas va i tid för en gång skull!)

Tisdag!

Ingen dejt me Malin o Oliver då lilleman blivit sjuk, istället kommer mammi (mormor) en stund o hälsar på oss!

Ella sov gott inatt... En sån där 5-timmar-i-sträck IGEN! Fortsätt så, min lille fågelunge. Nu däremot e de ledsamt, hör jag... Dax att trösta!

Måndag!

Liten gull-unge o stor gull-pappa sover gott i soffan efter att båda två blivit serverade mat... dom har de bra, dom :) Nu ska jag kolla om mina favvo-bloggar e uppdaterade, hänga tvätt o sen blir de Maria Montazami o dom andra Hollywood-fruarna innan sängen väntar! (Håll alla tummar som bara går att vi får mer sömn inatt. Jag e så TRÖTT!)

Imorgon: dejt me Malin o Oliver, Morsan kanske kommer förbi o sen blir de bvc, o uppdatera bloggen så klart (Har blivit duktig på att ha sovande Ella på ena armen och knappa på datorn med den andra :))

I <3 MAT!

Finns de något bättre än att äta? -De tycker iaf INTE min solstråle <3






Sömn efterlyses!

Inatt har varit en SKITnatt! Strax efter 23 la jag då jag ÄNTLIGEN va klar med alla bestyr, då hade Ella o Linus sovit på soffan i 1½ timme ungefär. Vi la Ella i sängen o efter de bröt helvetet ut... De längsta jag sov inatt va 2 timmar i sträck (!) o då hade jag henne nära, nära -på min arm och i en filt! Resten av natten bestod av gnäll, mat, kräk, gnäll, skrik, mer mat, veva me armarna, skrika lite till o ännu mer gnäll...
Hon känns lite som hon kör "varannan dag" just nu. Ena dagen sover hon o äter jättebra, nästa e det precis tvärtom, men vad ska man göra lixom? -Uthärda, gissar jag på!!

Idag har kussi varit här en sväng. Inte va de lönt att försöka vila mer då Ella fortfarande ville vara vaken (utom då hon ligger PÅ mig (o jag alltså inte kan göra NÅGOT!) så jag valde att få lite sällskap istället :)
Hyresvärden o hans kollega va här oxå... Fixade lite -dock inte allt dom SKULLE fixa. Jag fattar inte, de blir aldrig klart här :S

Sitter nu o väntar på att mannen ska komma hem. Längtar efter honom och längtar efter att få lämna över lilla monstret så jag kan lyckas göra NÅGOT idag...
Småbarnsföräldrer is the shit- de kom jag på inatt :P


Söndag

Jag o Ella har idag varit hos mormor o Kaj då pappa L lagade bil (undrar ni varför han alltid gör det beror de på att vi just nu har 3 bilar, var av 2 e sönder plus att min man e lite halvt galen och dessutom bil-tokig)

Ella har varit trötter idag. Trötter o fiser o bajser!!
Hoppas natten blir trötter oxå. Inatt blev de nytt rekord. 5½ timmes sömn -I STRÄCK!!! Först blev jag "nojjan"... "VARFÖR HAR HON INTE VAKNAT FÖR ÄN NU??? E NÅGOT FEL?" tänkte jag... Samtidigt kände jag mig GRYMT utvilad -tills dess att Ella somnade igen, då gjorde jag lika dant :)

Nu ligger hon i pappas famn o tittar, grimatiserar o vevar med armarna... 4 veckor gammal blir hon idag, och redan nu märker man stor skillnad.. Hon e lixom mycket mer "med" nu, min lilla prinsessa <3


Familjen "vi-vägrar-sova"...

Äntligen sover fis-bebbe och så gör även hennes far... Men det vägrar han att erkänna, knäppisen...!! Jag förmodar att "jag sover inte alls"-snacket beror på att favvo-laget Barcelona spelar o jag innan sa att "om han tänkte sova så ville jag kolla på något annat..." -Alltså sover han INTE!!
"JAG SÅG" utbrister han när jag väcker honom och berättar att Barca gjorde mål.. (Jo, säkert att han gjorde, då hade vi garanterat fått en reaktion) Men jag låter matchen på tv stå på, Ella sova på sin VAKNA pappas mage och jag passar på att njuta av några bitar gotte, ett kallt glas vatten (vatten som stått i kyl e något av de godaste som finns ju! -E man vuxen eller bara gammal om man tycker detta??) o läser lite bloggar. Snart kallar sängen även för mig, o Linus kommer förmodligen envisas med att spela Xbox, detta resulterar att jag när jag går upp inatt för att göra Ella-käk får stänga av tv:n, släpa upp min man och sen imorgon få höra "Fan att jag sova bort hela Barca-matchen. Kunde du inte väckt mig?" eller något liknande... :) Han e knäpp, min make (nej, inte make. bara säger så ibland!) o de e en stor anledning till varför jag älskar honom så mycket <3 <3
































-Far och dotter "sover INTE!"


Ella-gnälla

Ella, eller rättare sagt "gnELLA" har varit igång idag...
Hela dagen igår va hon sovandes, jag blev så klart nojjig, tog tempen o kollade henne hela tiden, men hon andades och vaknade och åt, vi bytte blöja och hon va nöjd o glad (och sen sovandes igen) så de verkade inte va något att oroa sig för...! Idag har det varit precis tvärtom. Små, korta stunder har ögonen slutits på lill-skiten, men de har räckt att man rört på sig eller försökt lägga ner henne för att hon ska vakna o bli skit-förbannad!
Hon har ätit, rapat, ätit igen. Vi har haft henne i famnen, gått runt, suttit still, lagt ner henne, bytt på henne, gett henne nappen, tagit ut nappen (eller hon har spottat ut den rättare sagt) och allt de där andra som kan tänkas göra för att hon ska bli nöjd, men förgäves... Då ögonen i princip går i kors misstänker jag att snuttan e trött, men varför vill hon då inte sova? S-U-C-K!!!


Fredag

Ingen bra natt och magont till tusen resulterade i att både bvc o dejten me madde o wincent blev inställt. Nu sitter jag med en sovande bebbe i famnen o väntar på att Linus ska komma hem.. Vi ska då gå en runda me Ella och passa på att handla lite gotte till ikväll.

Imorgon ska va nog till faffar o hälsa på. Ella har inte träffat honom sen dagen vi kom hem från bb, så de e på tiden att vi kommer iväg dit nu. Annars e de inte mycket som e planerat denna helgen.. Vi får helt enkelt se vad som faller oss in...

Torsdag!

Mommo va o hälsade på i förmiddags (=Sköönt! Hann diska flaskor, äta frulle o TILL O ME ta deodorant :P) o sen har jag o Ella varit själv hela dagen... Struntade i att gå ut o gå då det blåste som satan, Ella va gnällig och jag trött.. Väntade med detta till då Linus kommit hem o tog Ella. Jag svängde ner om till Ica o inhandlade råvaror inför morgondagens kvällsmat -Lagade nämligen mat igår som jag blev riktigt nöjd med, så nu är detta mitt nya mission -Laga god o nyttig mat så gravid-kilona försvinner o så får Linus ta hand om Ella en stund (och alltså jag få en liten paus från fågelungen min) -Får se hur länge de håller bara... Snart står väl Linus vid spisen igen :)

Imorgon bvc, dejt me Madde o Wincent o sen e de ju helg! I like.. Mannen min hemma o man har massa massa tid (som försvinner himla himla fort :S)
Nu duschen, sen koka vatten, diska flaskor, mata fågelungen, förbreda inför natten o morgondagen... När e jag i säng då? Innan 23 förhoppningsvis. SUCK!

Surprise!

Jag älskar att överraska, e dock inte mycket för att BLI överraskad -iaf inte då jag vet att jag SKA bli överraskad, eller misstänker de... Jag blir alldeles för nyfiken då!!
Dock gillar jag små överraskningar i vardagen, som när Linus förra veckan kom hem me 10 stora, vackra, röda rosor, "bara för att" lixom.
Lika dant gjorde jag idag.. dock inte med rosor, utan med något som för killar e MYCKET bättre... Nämligen öl!!! Lite olika sorter i roliga flaskor kom jag hem med o glad, de blev han, min man <3

Onsdag

En lite bättre natt i natt, dock fortfarande mycket vaken-tid...

Ella valde att sova under hela vistelsen i Höllviken igår, vilket iofs va skönt då vi åt på restaurang och alltså fick äta utan att maten hunnit bli iskall -för en gång skull. Däremot va ögonen vidöppna o armarna o benen fullt vevandes när mamma o pappa ville sova...
Det ser rätt komiskt ut när hon ligger där -pigg som en mört- o tittar i mörkret... Ögonen är vidöppna o klotrunda, tittar fram o tillbaka, fram o tillbaka.. Ser nästan ut som hon fått i sig nåt olagligt piller, eller alldeles för många koppar kaffe :)
Älskade sötnos <3

Snart kommer kussi me frulle. Ostbullar is the shit!

Tisdag!

Vilken natt vi haft... -Ella bestämde sig för att inte sova mer när klockan va 4. Att hon dessutom gnällde, åt och spydde om vart annat gjorde inte saken bättre... 2 örngott, 2 bodies, ett lakan och ett linne senare fick vi sova igen... Klockan va 7(!) o jag va lagom irriterad!

Idag beger vi oss till Höllviken för att fira pappas sambo Anna som fyller år. (Hoppas inte hon lyckas hitta till min blogg nu bara, de e ju överaskning...) Har innan idag haft besök av Tn o Martin och imorgon kommer kussi hit!
Älskar att jag får så mycket besök nu, för än har vi inte vågat oss på en buss eller tåg... e vi löjliga? (eller bara försiktiga?) Hur lång tid tog de för er mammor att ta er ut längre rundor? Jag e nervös över allt man ska ha me sig, allt man kan behövas göra och att bara klara av det. Tips???


Ny design...

Fan! Måste verkligen skaffa ny design på bloggen... Iom att jag inte är proffs på detta och inte har något program som jag kan fixa bilder o text i så kan jag inte ens göra en header..
Maria har fått uppdraget men undrar hur jag vill ha de -O jag har inga ideér! Har ni några tips? Jag vill såklart ha en bild på Ella, en på mig o kanske en på Linus. Det ska vara stilrent men presonligt... Färg? Ingen aning! Vill ha en NY färg iaf. Någon som kanske passar bättre när man lägger in bilder. Svart/vitt? -För tråkigt? Favoritfärgen e grön, men vill inte ha de "rörigt" -Detta e inget lätt uppdrag, inte...

Måndag!

Kul att så många läst min förlossningsberättelse... (eller iaf besökt min blogg igår) däremot lite tråkigt att man som alltid får så pass lite kommentarer!

I veckan händer det nog en del ändå! Madde o Wincent kommer o hälsar på på torsdag, kuss kommer nån av dagarna, o sen ska vi besöka bvc o bara lyckas överleva en vecka till med varandra :) :)
Just nu sover lillan efter många om o men o jag ska passa på att göra lite nytta (typ äta, borsta tänderna o läsa bloggar)

Btw, Jag har börjat gilla måndagar. Visst e de första dagen på veckan och därmed sjukt långt till helgen, vi har ytterliggare 4 nätter och dagar att ta oss igenom när pappa e på jobbet och måndagar e alltid lite förknippade med ångest... Det som då har fått mig att faktiskt börjat tycka att måndagarna är helt okej stavas MARIA MONTAZAMI (eller stavas de så??) att det dessutom går ett avsnitt av top model innan min absoluta favorit Maria gör entré i tv-rutan gör inte det hela sämre. Tvärtom! Jag gillar top model och ÄLSKAR Hollywood-fruarna! :)
 

Ellas födsel

För er som är känsliga, ni som inte orkar eller har tid att läsa ett långt inlägg, eller ni som inte tycker man borde skriva om sin förlossning kan sluta läsa NU!
Anledningen till varför jag skriver om Ellas födsel är främst för min egen skull- för att kunna titta tillbaka på den och minnas hur det va.. (om jag någonsin lyckas glömma ;)) För det andra är det för att personer som är i den sitsen som jag var i för bara någon vecka sen (det vill säga orolig o livrädd inför sin första förlossning) ska få sig en bild om hur det kan se ut -från min syn -vilken var att det inte alls va så farligt som jag trodde och att de snarare va en sjukt häftig upplevelse som jag gärna gör om (Vilken helomvändning va!?) Att kroppen kan jobba på ett sånt sätt och vara så otroligt stark gör mig sjukt facinerad och stolt... Fan vilken kraft man ligger inne med som kvinna... "Sjukt jävla coolt" är vad jag skulle beskriva denna upplevelse som!
 




Ellas förlossning:

Lördagen den 10/4 vaknade jag upp med en mensvärks-liknande känsla i magen, rätt ont gjorde det oxå.. Linus fick hämta panodil o klappa mig lite på kulan, efter ett tag gick jag upp och smärtan avtog -Besviken som tusan va jag... kunde inte detta va början på något ? -Nepp, så verkade de då INTE!


På kvällen hade vi Rasmus o Sophie över på grillning o öl (för grabbarna, då Sophie oxå e gravid) Jag berättade om mina små förvärkar på morgonen o jag o Sophie satt o snackade om att inom loppet av 3 veckor skulle jag ha en liten bebbe hos mig - inte visste jag då att de inte ens var ett dygn (!) tills Ella skulle ligga i min famn...
Några små känningar i magen hade jag sen även under middagen, dock va dom så svaga att jag inte ens brydde mig om att börja hoppas igen -det verkade ju meningslöst...!

När Sophie o Rasmus var tvugna att rusa tidigare än vi alla trott la jag o Linus oss i soffan o kollade matchen. Magen började värka runt 24-tiden o vetekudden Maria köpt åkte in i micron. När värken inte gick över efter att jag tagit ännu en panodil bestämde vi oss för att lägga oss o få lite sömn. När jag inte somnade för att värkarna kom starkare bad jag iaf Linus att sova - om det nu skulle bli dax att åka in, detta ångrade jag väldigt snabbt då jag gick på toaletten och såg att det kommit blod då jag torkade mig... Inte var det mycket, inte heller va de rent blod, men ändå ringde jag förlossningen och frågade vad jag skulle göra! Jag förklarade min situation och barnmorskan sa att jag skulle sätta på mig en binda om vattnet skulle gå och sen börja klocka värkarna. -Linus sömn blev det alltså inget av, dessutom åkte TENSen på (jag vågade!) då jag inte längre orkade springa fram o tillbaka o värma vetekudden...
Både jag o Linus gick upp och satte igång tv:n. Någon gammal 70tals-film va de enda som fanns o de jag snappade upp var att nån kille spelade i ett band och tog droger, sen blev han hemskjutsad av polisen o Magnus Härenstam (heter han va?) va med... (=P)

Vi klockade värkar och lät dom bli mellan 50 sekunder och 1 minut långa med 3 minuters mellanrum i över en timme innan jag ringde in till förlossningen igen, pratade då med samma bm som nu frågade om det var "outhärdligt" -Nja, de tyckte jag ju faktiskt inte, men som jag sa till henne ville jag inte heller åka in när det blev outhärdligt -vi hade ju faktiskt en bit att åka! -Gör så här, sa hon -få i din man lite mat sen är ni välkomna.
Linus blev rätt till sig o ville inte äta -han va ju inte hungrig, dock tvingade jag honom att iaf äta en macka. Även lite frukt o kexchoklad åkte med i väskan.
Linus ringde sin taxi - nån snubbe han känner som kör för 97orna... Denna snubbe, eller gubbe borde man nog säga, var i Höllviken när Linus ringde och för mig kändes detta faktiskt bra, för hela tiden tänkte jag "Är detta verkligen på riktigt?" -För de första så säger alla att man VET när de e dax o för det andra trodde jag att det skulle göra betydligt mer ont, Men däremot så sa ju tiden när vi klockade värkarna att de faktiskt va dax, så vi fick väl åka in då...
Taxigubben kom och körde oss in till MAS. Värkarna kändes näsan som dom avtog och jag sa till Linus att "om de nu va så att detta e falskt alarm så fick han INTE berätta att vi åkt in" -då skulle jag ju framstå som en mes (!) Tyvärr hade ju Linus kompisar fått nys om att vi va på väg till förlossningen då dom hade ringt taxi-snubben strax efter Linus för att dom skulle hem ifrån malmö, o han då berättat vad som stod på! Linus var dessutom "bara TVUNGEN" att messa Rasmus o säga att de va på g.. "Satan!" tänkte jag... "Pinsamt när hela facebook kommer va fullt av kommentarer o vi får vända i dörren på kk då Ella inte ALLS tänkt komma ut idag!!!"

Väl framme plingade vi på dörren och blev insläppta, rätt vilse av trötthet, (klockan hade hunnit bli 04.30) värkarna och omständigheterna hittade vi till slut rätt (vilket inte va så svårt egentligen) Blev insläppta av en barnmorska som jag nästan inte förstod va hon sa -då hon bröt (kom passande nog att tänka på solsidan mitt i alltihop) Hon bad om min journal o mitt leg. Linus gav henne detta o även den omtalade patientbrickan! "Den behöver jag inte" sa hon (om jag förstod henne rätt) och gav tillbaka den till Linus (Nähäpp, inte de! Ni hade alltså rätt Malin o Mamma :))
När jag äntligen blev undersökt berättde barnmorskan att jag nu va öppen 3 cm. Bebben mådde fint och att jag skulle ligga kvar så skulle ytterliggare en bm komma.
"YES! Då får vi va kvar" sa jag till Linus när hon gått...

Barnmorskan som va hos oss först såg vi inte mer.. Däremot kom en annan in. Hon pratade lite med mig, gav mig grejer att ha på mig (bland annat "kassler-trosorna" -sexiga som attan, men de brydde man sig inte speciellt mycket om då kan jag tala om..) och föreslog att jag skulle duscha. Detta gjorde jag, i en halvtimme ungefär. Eftersom att jag saknade min tens, va sjukt trött o mådde illa som sjutton så hoppade jag ur duschen o i sängen. När värkarna kom gjorde jag allt för att andas rätt och inte spänna mig, detta var lättare sagt än gjort då hela min kropp skakade och jag kunde nästan höra den skrika "SPÄNN DIG så går de över" till mig... Linus hjälpte mig att andas. Servade mig med mängder av vatten (Jag vägrade dricka eller äta något annat -de gick inte! Jag mådde helt sjukt illa -tvingade dom till o me att öppna fönstret en stund! :))
Barnmorskorna va inne o undersökte mig ett par gånger, men inget hände. Petidin hade jag fått precis när jag kom in på förlossnigen och efter 3-4 timmar hade denna släppt (om den ens hjälpte, tyckte inte jag kände någon som helst skillnad!) Även akupunkturen som dom satt uppe på mitt huvud kände jag inget av. Nål-jävlarna trillade ju bara av (BM hittade en -!- som satt kvar i kaluffsen efter att Ella va ute!) Men dom ville inte ge mig någon mer smärtlindring iom att jag inte öppnade mig.
Svor över min kropp som inte ville jobba med mig, gjorde jag! Denna så kallade "smärtlindringen" hade ju bara gjort mig trött som fan, o de hjälpte ju verkligen inte då jag stod upp o somnade (jepp, höll i Linus eller den där gå-stolen och somnade seriöst mellan värkarna!) "Jag vill bara sooova" snyftade jag! "Ge mig en epidural så jag kan soooova"!
När barnmorskan kom in sa Linus att jag ville ha epidural. Dom undersökte mig, och jag va nu (klockan var 10-11 på förmiddagen) 4 ("kaaanske 5") cm öppen. "Vi ringer på narkos-läkaren så ska du få epidural" sa hon då (Tjohoo! Nu skulle jag få sova, tänkte jag) "Vill du ha lustgas så länge?" (Äääe, ja, de e väl klart, kärring, tänkte jag!) "Ja tack, de vill jag gärna" svarade jag!

När lustgasen verkade (det vill säga efter typ en inandning) blev allt plötsligt mycket lättare. Jag struntade lite i att jag va trött. Nu va jag bara glad! Slagthuset trodde jag att jag var på, och jag va väldigt nära på att berätta för barnmorske-studenten (har jag nog inte sagt att jag hade där, men de hade jag. O idag e jag glad över att jag inte fick me mitt förlossnings-brev där jag skrev att jag inte ville ha någon sån, för hon va JÄTTEbra!) att hon inte kunde gå in "den ingången" för där va igenbommat.. (Hon va visst oxå på slagt...hrm!)
Väck som tusan va jag. Inbillade mig en massa. Sa massa idiotiska grejer till Linus (Dock inte taskiga, tack o lov!) o tyckte jag hörde musik (popcorn-låten bland annat)... Bjöd även på min lustgas (Tur någon -Linus- hade lite hjärna och tackade nej) o hade nu ett stort leende på mina läppar. -Värkarna kom och jag minns att jag hade ont, däremot va värken så långt borta och jag fokucerade på andra saker i min ner-drogade hjärna att dom inte gjorde så mycket.

Det kändes som att de hade gått 10 minuter (Då det gått drygt 2 timmar) o narkosläkaren va på plats. Jag gick på toaletten och kissade. Fick plötsligt en krystvärk (som jag inte fattade att det va då för att jag som sagt va så borta!) Gick ut o tog tag i min lustgas och andades in samtidigt som jag berättade (sluddrade fram, rättare sagt) för barnmorskan att de "tryckte neråt" eller vad jag nu sa...
Dom la mig på sängen och undersökte mig. "Du ska snart krysta, Fanny, de går mycket mycket fortare om du skippar eda:n" sa nu BM. -"Neeeee, jag vill ha den" sluddrade jag fram. "Jag skaa ha den!"
Barnmorskan ryckte ut den grejen man andas in lustgasen igenom ut ur min mun o sa till mig på skarpen. "Fanny! Ska vi säga till narkosläkaren att gå så e din flicka snart här, annars kommer de ta flera timmar TILL"! Då jag som tur va hann "nyktra till" tyckte jag så klart att hon hade helt rätt. Narkosläkaren gick och sen tog det inte många minuter innan Ella kom.
Krystvärkarna kom med en kraft som fick mig att känna mig starkare än Magnus Samuelsson (Han där starka dans-mannen, de e väl så han heter? Samuelsson?) 20 minuter senare, 12.21, låg det plötsligt en slemmig liten skrikande människa på min mage o jag förstod ingenting... Hade jag verkligen klarat detta? O så lätt? Kroppen klarade av ett arbete, bokstavligen lika stort som livet o jag har aldrig varit mer stolt över mig och min "hulk"-kropp :)
Linus grät som en vattenspridare redan när jag började krysta o slutade inte för än långt efter de va klart. Klippte navelsträngen gjorde han oxå. Ella vägdes och mättes. En relativt liten flicka var hon. 48 cm lång och vikten landade på 3140 g. Perfekt va hon. Redan från första stund!

Vi fick fika -Den omtalade brickan! Lyckades få i mig en fralla efter många om och men.. Att äta va inte det första man tänkte på då, lixom, -Även om jag inte fått i mig annat än vatten under hela förlossningen. Efter det (några timmar senare) lades vi in på bb och där stannade vi i drygt 2 dyng. Amningen fungerade (som sagt innan) inte riktigt som den skulle så därför bestämde vi oss för att inte åka hem tidigare än så...



Nykläckta fågelungen o lyckliga föräldrar<3


Lilla pluttan alldeles ny



Ella o Jag vilar ut på bb



Min förlossning gick smidigare o lättare än jag någonsin trott. Det låter faktiskt värre än va de va även när jag skriver den här och jag tror verkligen de e 100 ggr jobbigare att stå brevid... T.ex. -Krystvärkarna kommer (och därmed kraften som sköljer igenom kroppen som värsta svallvågen) och "kraften" måste komma ut någon stans... Om man inte stänger läpparna o koncentrerar sig för att få all kraft "neråt" så kommer den ut som ett vrål -Vilket nog låter fruktansvärt hemskt om man står vid sidan om! 
Jag kan lättast förklara de som då man e så förbannad att man skakar i hela kroppen och blir tomat-röd i huvudet -Som en skit-arg unge ungefär! Om man då inte skriker känns det som att man kommer sprängas. Någonstans måste ju kraften (i detta fallet ilskan) ut. Alltså skriker man och då "lättar trycket" Men man skriker inte på grund av smärtan -Så upplevde iaf jag de! Svårt att förklara, detta!
Att man under utdrivningsskedet kan -o ofta gör iaf med bebbe nummer 1- spricker är inget man känner. Jag trodde nog detta skulle va något av det absolut värsta, men när Ella va ute så frågade jag Bm om jag inte spruckit något iom att jag inte känt de. De hade jag gjort, o iofs kommit lindrigt undan, men ett par stygn blev de iaf!

Jag hade nog kunnat fortsätta skriva på detta inlägg lika länge till... (har skrivit de i omgångar sen vi kom hem från bb) Men tycker nog att ni får fråga om det e något istället! Jag tyckte som sagt att min förlossning va en upplevelse ut över de vanliga (minst sagt!) o all smärta o alla hemskheter som jag hört om tyckte jag va överskattat o uppblåst... Jag förstår att alla upplever de olika, absolut, men det KAN alltså bli bra oxå :) Så första-föderskor (o alla ni andra som undrar något) fråga på -jag delar gärna med mig!!

 


Ella <3

Jag kan inte sluta förundras över att jag fått en så fin dotter... Helt tagen blir jag varje gång jag tittar på den lilla solstrålen <3













1 maj, välkommen!

Dax för en ny månad... redan! Helt galet vad tiden går -Imorgon blir Elli-belli-bi hela 3 veckor o jag e superstolt över både henne o mig själv... Vi har ju lyckats överleva varandra! (iaf hittills) :)

Får se vad helgen bjuder på. Igår va vi hos moffa (morfar bill) i höllviken o idag har vi ännu inget planerat. Kanske får vi besök av Rasmus o Sophie, men inget är bestämt! Imorgon inga planer heller o i veckan som  kommer vill jag o Ella på äventyr... Någon som orkar me en nojjig morsa plus kräkande spädis?! -Säg till! :)


RSS 2.0