Gott nytt år!

Fick välbehövlig sovmorgon... -L gick upp med Ella. Efter vi ätit något till lunch ska de duschas, packas, fixas inför sova-över-nyårs-party hos paret Dahl/Cerbach. Inte har vi mycket tid, men ändå börjar vi lixom aldrig...
L köper raketer nu. Va tvungen att bidra till ett vackert tolvslag. Jag o Ella leker i soffan. Trycker på knapparna på Ellas nya "mobil"... Äter oxå lite på den. Jag drömmer om overallen. Rainbow-overallen från molo som jag efter sponsring av Faja igår beställde. Längtar efter att bråka ner Ella i denna vackra skapelse...

Nä. Skulle mest önska ett gott nytt. Tror inte jag kommer ha mycket mer tid till bloggandet idag. -Men annars ses vi ju nästa år. Shit. (Igen!) 2011... -Vad ska detta föra med sig?

Gott nytt år, kära vänner o läsare ♥


Svar!

Svar till dig, anonyma (tråkigt, men dock) läsare som skrivit detta:

Varför är 90% av alla bilder på Ella, och inga på dig? Det är väl din blogg, och inte Ellas? Dessutom, hur vet du att hon vill vara med på bild?
ps. tack för en trevlig läsning iaf ds.

Du har alldeles rätt. De e min blogg. Ella e mitt barn o bloggen handlar om vårt liv. -Mycket om Ella (som du säkert vet om du läser!)
Jag lägger upp bilder jag tagit nyligen o då jag inte (längre) e någon poserar-prinsessa (o de oftast e jag som håller i kameran) tar jag sällan några bilder på mig själv! Jag fångar ögonblicken med Ella. -Ibland tillsammans med baby-polarna, ibland tillsammans med pappa L o ibland även med mig! (faktiskt)
Inte vet jag heller om Ella VILL va med på bild. -De e väl rätt självklart!?
Om hon i framtiden kommer o ber mig ta bort bloggen (eller bilderna) skulle jag såklart göra detta (Om jag inte redan gjort de! -Funderar på att lösenordsskydda bloggen i framtiden så att de verkligen bara blir min dagbok som jag kan titta tillbaka i) o jag tycker inte jag skriver allt för privat (just för att den e öppen för alla!)
Bilder lägger jag upp på henne för att jag e stolt. Stolt över att ha skapat ett så underbart fint o vackert litet mirakel.... Hon kan inte tala än. Hon förstår inte ens vad en bild är. Så nej, -Jag tror inte hon tar illa upp!


-En bild på mig OCH Ella inlägget till ära!


Nya tag!

Tårtabak. Släkt kom. Presenter. Presentöppnande. Tårt-ät. Släkt gick.
Jag o L beställde mat. Åt. Ella sover som en stock. Disk. Torka av. Mer disk. Ella vaknade till -somnade igen. L spelar Fifa 10. Jag bloggar.

Ja. De va min dag. Min 25årsdag!
Underbar va den. Stökig o bökig o allt vad kalas innebär, men ändå Fabulous med stort F!
Fick massa fina presenter. Ella oxå! -julklappar i efterskott.


Imorgon nyår! -2011 ska välkomnas! tvåtusenelva... Ella fyller 1! L fyller 26. Några nya tillskott i vänskapkretsen välkomnas och så fyller även jag 26 -även om de e rätt långt kvar tills dess!
Jag tror de blir ett bra år. Möjligtvis ett år med massa omställningar... -Ella ska ju börja på dagis till hösten. Jag ska plugga eller jobba. Ella börjar väl gå (förhoppningsvis!) o prata (iaf lite) o vi flyttar väl kanske härifrån o får nya möjligheter... Men bra, De tror jag de blir! Jo. De blir de!
Börjar bra gör det iaf! Imorgon beger vi oss till Rasmus o Sophie där vi tillsammans med dom, o Eva & Love firar in det nya året. L e sen ledig 2 veckor från jobb. Skönt ska de bli. Jätteskönt! Jag behöver de känner jag! Sista tiden har varit utmattande.

Nya tag. Nytt år o nya friska tag -eller vad säger man?
Visst e de nördigt? klyschigt som fan! Ändå e jag . -Jag tror vi behöver lite klyschor. Ett nytt år e väl en alldeles underbar anledning att starta om. Kanske bryta ett löfte, eller två. Men vi ger dom iaf! Vi tror på förbättring -o de tror jag iaf alltid e en början...

Gott nytt år, mina vänner
(Även om vi ses imorgon, förhoppningsvis!)


-Världens sötaste solstråle-bus


De e utsidan (på tårtorna) som räknas...

Åsa o Fajja kommer om en stund. Ella leker med mobilen o jag med datorn.. Facebookinläggen fullkommligt haglar in (and I LIKE!) Coop besöker vi om en stund. Rotar i hyllorna efter marsipan. Några svindyra bär åker väl oxå ner i korgen för snyggt -de ska de va. (tårtorna alltså!)

o Grattis till mig. Nu e jag faktiskt 25! (Föddes vid halv 12 om jag inte minns helt fel)
Grattis grattis grattis grattis (-Tack, tack!)


Twenty-fucking-five!


Gå upp?

dsc_0415 (MMS)

God morgon! Solstråle o jag ligger kvar i sängen. Njuter av kvittret. Myser till skratten. Känner mig för en gång skull inte särskilt trött.. Kanske borde man gå upp? -Hinna med dagen...


Kan inte släppa de...

Dagen gick snabbt. -Kanske för att Ella o jag sov länge. Vicky kom med lunch, vi åt o snackade. Handlade gjorde vi oxå -som jag skrev om i förra inlägget! Jag o L städade sen de sista ikväll. Kollar nu hur det gått för bönderna.

Imorgon kommer faster Åsa, Fajja o kussi för att hjälpa till med tårtbak o Ella-passning. Kanske hinner jag oxå ner om på coop -se om dom möjligen har färgglad marsipan till tårtorna. Efter de e de fest -eller kalas, rättare sagt! Hela släkten (även om den inte e så värst stor) minus pappa kommer hit. -Han göttar sig i marocko istället! L's pappa o lillebror o lillasyster svänger nog oxå förbi. -KUL!

Kan inte riktigt släppa de. -Men har samtidigt inte nån ångest- Jag blir 25 imorgon. 25 VUXNA (?) år! Shit!
Jag e fortfarande 24!

dsc_0401 (MMS)

Vicky har varit här. Hjälpt mig med inköpen inför morgondagens släktkalas. Trist gräddtårta o "köbe-kagor" (köpta kakor) står på menyn! Marsipan i olika färger fanns inte heller, så nu får jag komma på annat att dekorer med. ajja! -kanske kan man inte kräva ett perfekt kalas när man har en perfekt (o väldigt sällskapssjuk) dotter.. My god! Imorgon blir jag 25. -Tjugofem!


Pimp my ride...

Pappa L har varit i full gång ikväll. Pimpat Ellas Bobby-car.
Coolaste bilen i stan (-som e full av ikke coola epa-traktorer, iofs!) har vi nu! Garanterat!


Jag har en egen nanny!

Ella hängde med sin nanny Venessa o morbror Vigge till stan. Jag ska städa inför 25årsdagen på torsdag. Handla lite om jag har tid!
Funderar på vad jag ska bjuda på... -Räcker de me tårta eller ska de ätas oxå? Förra året körde vi bara på tårta och snacks, Kaffe o läsk. -Blir nog de i år oxå.


-Ella käkar morbrors Iphone.

Julafton (i bild) hos Mommo o Kaj!


-Vickan o Ella. Ella i (den lilla, lilla) mössan Vicky stickat till henne. & L o Ella öppnar klappar...


-STORT paket till liten tjej!


-"Kan själv"-Ella. Lillejul-klädd i Fajja's ko-tröja o rutig Gant-kjol. & Hela gänget samlat inför julklappsleken.


-En klar favorit... -Riva papper!

En aning sent..

Först NU har mmset jag skickade på julafton kommit fram... Bra blogg.se. BRA!

Mms nummer 1

dsc_0382 (MMS)

På väg mot Stehag o julfirande med "sidan Linus"... De ryktas om att Ella ska få träffa tomten idag. -Kan nog bli bra! Paketöppningen igår va, förutom Trulls, höjdpunkten på kvällen..


Mellandagsröra!

dsc_0394 (MMS)

Ella har tagit med stora plånboken (och sin mamma) o armbågar sig fram genom den kaosartade mellandags-rean... Betyg? 2 av 10! -HÖGST!


Mms nr. 2

dsc_0385 (MMS)

Mms:ade innan idag in ett inlägg som uppenbarligen inte kom fram (Någon annan som fått "Ella-bild" o inlägg om stehags-tripp på sin blogg, kanske?) Har iaf haft ännu ett underbart julfirande. Denna gång hos Ellas farfar o Linus släkt i "känd-genom-charm-bonden-annkatrin"-Stehag..!
Vi, o speciellt Ella, har fått en hel drös med klappar. Så underbart fina presenter har hon o vi fått (visar en annan dag) Tack alla. Tack så hemskt mycket! -Denna julen har varit magisk...


Var e mmsen?

Har postat (mmsat) två inlägg som uppenbarligen inte kommit fram (tack blogg.se) -Dom kommer väl imorgon (eller inte) Ajja! ... Vi har iaf haft en underbar jul. Fantastiskt bra har den varit! Oxå avslutas den nu, alldeles lagom, med slöande i soffan med en filt runt benen, en man vid sidan om o lite klassiskt dålig jul-tv ala "ett päron till farsa firar jul".. Lovely!

God Jul!

dsc_0313 (MMS)

God Jul hälsar Ella o grannen Amber genom en suddig o mörk bild..


Gurka!

Varför ska man äta den, när man faktiskt kan leka me den...?


Som ett litet barn dan innan jul...

Paketen e inslagna. Morsan e nöjd! Bada Ella o tvätta får vi göra imorgon. -Jag har redan förbrett Jessie.

Imorgon kväll firar vi jul hos mommo... Inte på många år har jag känt sånt sug efter jul, Längtat på de sättet! Jag har inte än ätit nån julmat, inte öppnat några advenskalendrar eller knappt haft något pynt, Ändå e stämmningen på topp! -De måste va mitt troll va? -som gör de. Hennes första jul ska jag njuta av. Se henne njuta. För även om hon inte förstår innebörden av de än så e de väl ändå något speciellt. -En av många "första", lixom...Klappar!


NU e alla paket äntligen inhandlade!

dsc_0346 (MMS)

Min o charmtrollets dag började med en halvtimmes försenad buss. Vi mötte sen upp Malin i stan för en fika. Jag o Ella shoppade vidare efter dejten. Skumpade hem till Ralle för ännu en fika (som vi dock aldrig tog) Ella e helt förtrollad av Milo -deras katt, precis som hon e med Truls (mommos kise) Hon skrattar o ögonen lyser av glädje så fort katten kommer i närheten av henne! På väg hem nu. Massa att stå i denna kväll, men de löser sig. -I värsta fall får jag göra de sista imorgon på dagen då jag oxå får besök av fröknarna Tibell -Jessie o Louise!


Pälsmössa!


Kaos o snödrivor!

Vilken dag vi haft! -Problem, klydd, stress o irritation sammanfattar väl tisdagen med rättvisa.. Tyvärr!

Victor o Venessa kom hit med cv och personligt brev efter att inte ha kunnat skriva ut det varken hemma hos honom eller henne. Venessas dator la dessutom av när dom äntligen kommit hit, ingen laddare passade o vi fick skriva om allt som dom redan fixat med igårkväll!
De gick iaf bra. Vi skrev, skrev ut, fixade med bild o fixade ihop... Problemet kom först då vi skulle skriva ut bilden. -Färrgpatronerna blinkade o sa "slut". Jag bara gapade! -Får man ingen förvarning, lixom?
Men svartvitt då?
, tänker ni. -De gjorde vi med! NEJ sa skrivaren än en gång, o vi gav upp! Cv-utdelning får helt enkelt tas en annan dag! Störigt, men samtidigt inte så mycket att göra...

Vi åkte in till stan. inom mammas jobb, hälsade på o Vigge skrev på några papper om jobb som morsan hittat åt honom. Vi körde vidare till kaoset, snödrivorna o galna julklapps-shoppare! Gick runt i två timmar men lyckades ändå bara inhandla julklappar åt Ella. Ingen åt L, som jag tänkte. Inga julklappslek-klappar heller. -Måste fixas imorgon, alltså!

Halv sju va vi hemma ikväll. -Galet! L va sen o vägarna katasrof! Vi fick dessutom köra inom en mack o ta av Ella hennes overall -hon va genomsvettig o skrek som en galning...
Förstår inte riktigt. Hon e så varm! Iklädd fleeceoverall, (inte så tjock -vanliga lindexoveraller, om ni vet) med tights o body under, borde hon väl inte bli så varm o svettig?? Nu fick hon sitta o bodyn o tightsen o blev betydlig nöjdare. Kall blev hon inte heller. Bara nöjd! -Förstår inte alls (där jag sitter i min vinterjacka)
Hur gör ni, mammor?

Hämtmat idag... Ingen Agge. -De blev för sent! Imorgon träffar vi förhoppningsvis Malin o Oliver! Måste i vilket fall fixa klappslek-klappar. -Blir de ica karlsson för hela slanten, kanske? -Hoppas inte!-Vigge, Venessa o Vagnen i ett iskallt Malmö...

Problem!

dsc_0372 (MMS)

Efter mkt problem me utskrifter o personliga brev svängde vi inom mommos jobb innan vi fortsätter till stan! -Stressdag, JA!


Kompromissar ej!

dsc_0371 (MMS)

Jag vill sova o duscha! Ella vill leka o vara mammig... -Ser dessutom inte ut att bli nån kompromiss här inte... Dammit!


Ni bättrar er. Jag bättrar mig!

Nu får ni bli bättre på att kommentera faktiskt (även om jag e lika dålig på det o dessutom aldrig -nästan aldrig- uppdaterar) Jo men de får ni. -faktiskt! (igen)
Blir ju så mycket roligare att skriva då... -oxå lovar jag att bättre mig med. Okej? Okej... It's a deal!


Älskar denna bilden btw.
Agge o Ella. 2 av många favoriter ♥


Bättre sent än aldrig...

Bara för att jag varit en så dålig bloggare ska jag uppdatera er om veckan som varit. Dessutom bjuder jag på bilderna som jag utlovat för flera dagar sen... -Bättre sent en aldrig säger man va??


Måndag.
Kuss-dejten blev inställd. Jag o Ella va bara hemma o surade (båda två, ja!) hela dagen. Tråkdag som avslutades med tvmys, -som vanligt på måndagar. (Tack tv 3!)  

Tisdag.
Jag o Ella hade en underbar dag med Sophie i stan. Venessa hängde på en stund. Mös i kylan, fikade o kollade vagn. Perfekt tisdag helt enkelt!

Onsdag.
Vaknade jättetrött. Va först sugen på att ställa in babycafé-dejten o istället stanna hemma osminkad o oduschad, Slippa krångla på overall, bråka med busschaffisar o faktiskt kunna sova middag... Ändå åkte vi in. Inte till babycaféet, -för de va stängt! Vi fikade på mormors o hade en underbar dag. Kul att träffa både mammorna o bebbarna efter ett rätt så långt (typ 2 veckors) uppehåll.

Torsdag.
Tn kom efter många om o men -ännu fler bussar- o mycket snö, hit. Stannade på middag. Vi hade en lugn dag. Uppdaterade varandra om livet, kärleken, bebisskrik (för min del) o massa annat kompis-snack.

Fredag.
Victor o Venessa var här en stund. Jessie o Christian kom på kvällen... Tacopaj, "Fassan", godis, en halv cider o många skratt förgyllde kvällen. Älskar dessutom filmen (som jag såg för andra gången) -Den får mig att vilja adoptera i framtiden...

Lördag.
Ella lämnades hos mommo på eftermiddagen. Jag o Linus åkte hem, lagade tacos o bjöd hem vänner. Vi drog till trelleborg efter många om o men, men stannade inte där länge... Kvällen var menad för fest, men ödet ville inte samma... Kanske va de bäst så! -Partyprinsessan inom mig börja sakta men säkert tyna bort verkar de som!

Söndag.
Älsklingsplutt kom hem vid lunch. Vi hade en riktig mysdag. Jag somnade på soffan på eftermiddagen, L tog hand om E. Jag hämtade beställt paket o vi köpte hem pizza... Tidig sänggång -för både oss o Ella.-Ebba, Gustav o Ella i onsdags.


-Tn myser med Ella i torsdags.


-Ella o Venessa i fredags.

Stan imorgon istället!

Blev ingen runda till stan idag, istället kom lillebror Victor hit. Vi tillbringade dagen med jobbsökande (åt honom)
Vensessa kom efter hon slutat skolan. L kom efter jobb. Vi handlade, lagade lasagne och åt. Nu e de tv-måndag. Top model o Svenska hollywoodfruar kan väl inget på tvfronten slå? -Tycker inte jag iaf!

Imorgon blir de stan däremot. Vi ska handla till julklapps-spelet. Nån klapp till Ella. Ska även titta efter saker att slå in o dekorera presenterna med (halva charmen med julen ju!) Efter de tillbringar vi kvällen hos Ralle o Agge.


-Venessa o liten Ella-bus!


Hoppas kunna uppdatera bloggen lite mer framöver... Ska inget lova. -De e mycket nu. Samtidigt e de ju roligare att skriva just när de händer mycket... Vi får se. Mobilbloggarna kanske får bli fler helt enkelt!

Klappar till klapplek imorgon..

dsc_0356 (MMS)

Helgen e över o julveckan börjar imorgon! Sent ute med klappar e jag. Skitsen -som vanligt! En runda i stan planeras imorgon.. nån som vill hänga på kanske?


Här klipps de ikke!

Tur jag inte finborstar Ella var dag, för håret e rätt ojämt, om man säger så...


En snabbis genom luren!

dsc_0034 (MMS)

(Mycket som hänt =) Dålig blogguppdatering. Har lite bilder att visa er! Bla finns nya gulle-kort på Ella o polers. O myselimys-foto från Tn-dejt. -Kommer förhoppningsvis ha en minut över att slänga upp dom imorgon, men ska inget lova... E barnfria o ska bjuda över Jocke o Johanna på mat o mjöd (alt. vin) nämligen! -Får se om vi sen drar vidare oxå.. De bestäms imorgon, Efter att väder, humör, stämning o möjligvis alkoholpåverkan sagt sitt.. Slänger upp en gammal bild på Ella jag hittade i telefonen så länge! -Så liten hon va! Så mörk -o korthårig! Finast i världen va hon redan då. E hon nu. O alltid. Monsterälsklingsbus, Mommy loves you!


Ska hon va vaken för alltid nu eller??

dsc_0325 (MMS)

Ella somnade åtta. Hon vaknade elva. Jag somnade runt ett, Ella vaknade igen runt halv tre igen... OCH fyra! Klockan e nu strax efter fem o Ella ligger vaken i vår säng. -Klarvaken! Hon har hållt igång i nån timme nu. -Skrikit, skrattat, sparkat, snackat... -Vad jag har lust att göra?? Har ni sett skönheten o odjuret? I scenen där Belle rider hem för att "rädda sin far" (som hon med mjuk, sammetslen röst uttrycker de) står odjuret samtidigt på balkongen o ryter ut sin smärta o desperation -DE vill jag göra! (o hade även gjort om de inte varit så att jag faktiskt gillar mina grannar..)


Hade en jättemysig dag i stan me Sophie o ...

dsc_0310 (MMS)

Hade en jättemysig dag i stan me Sophie o lill-store Julian. Ella o jag bråkade oss igenom förmiddagen. Gråt o skrik så fort hon inte va i famnen. gråt o skrik när kläderna togs på, å så lite mer gråt när hon skulle spännas fast i vagnen... (På tal om den e jag ute efter ännu en ny -igen, ja! Men mer om detta imorgon..) Jag o Ella kom av bussen efter att en snäll gubbe hjälpt till att lyfta av oss (o på köpet fastnade med väska o hela köret i ena framhjulet) Vi mötte upp S o J på hm o tittade sen på lite skor o barnkläder... Julklappen jag var ute efter -en heldress från villervalla fanns tyvärr bara i större storlekar.. -86 o uppåt. De roliga me den tänkte ju jag skulle va att mysa i den i kylan, -inte svettas i den då den kanske äntligen passar i sommar.. planerna för den klappen las därför ner.. Sophie o jag bestämde oss för fika i samband med matning av Ella o satte oss på Waneys. Sprang på Tina, Klara o Malin bland allt folk o sekunden senare dyker även Venessa (aka Nanyn) upp. -"Jag såg dina öronhänge o hår genom fönstret o bara -Där e ju Fanny!" (outfitsbyte, kanske?) Venessa hängde kvar. Följde med oss när vi traskade vidare. L hämtade mig senare. Ella gnällde, nerknökad som hon va, hela vägen hem -trots visor o latjande... Jag lagade fiskgratäng ala Fanny. Åt o mådde sen svinigt illa.. Packade ner mig i soffan o lät Pappa L sköta både disken o nattningen. Tände några ljus oxå.. Försökte ta bild -blev sådär bra, va?! Imorgon sjunger o trallar vi tillsammans me hela mammaligan på paulis babycafe -om dom inte har jullov, som Lina befarade.. Då bråkar vi väl med skedgubben på "mormors". Vi får se -uppdatering kommer imorgon!


Kallt!

dsc_0329 (MMS)

Elementen står på 24 c, dock e lägenheten inte mer än 19 grader varm (kall!!) Kvällen spenderas därför under filten, iklädd myskläder o raggsockar... -Måste erkänna att de ändå har sin charm. Iaf lite! På något sätt.. PYTTElite!


Nyårsplanering me Sophie!

Imorgon drar vi in till stan. Träffar Sophie o Julian. Fikar o kanske köper en julklapp till Ella som jag kollat länge på... Jag e helt förälskad iaf. -Hoppas Ella blir det med!
Egentligen skulle jag vilja köpa julklappar till hela släkten. Till alla mina vänner o alla dom som står mig nära, -Men de går inte... De gör inte de! Vi har fixat småsaker till en liten skara av släkten o dom som inte får får iaf ett julkort! Tror de e uppskattat.. Mina släktingar har nämligen allihopa samma inställning till de här med presenter -"Jag önskar mig inte NÅGOT!"

Men iaf. Imorgon blir de stan o vi träffar Ellas framtida pojkvän Julian o hans mamma Sophie. Jag o Sophie snackar väl lite nyår iom att vi ska fira detta tillsammans. -Ser jättemycket fram emot de. Kommer bli storslaget -eller helt lagom. 4 småbarnsföräldrar, lite skumpa, mat o sen raketer innan vi dimper ner i sängen för att orka med morgondagen... -För jag gissar att dom där små inte bryr sig om att de e nyårs-dagen heller, eller??


-En stark blixt på kameran, Jag, Ella, Sophie o Julian.

Jag tror på ekonomisk!

dsc_0326 (MMS)

Ella e o rotar bland panten! -Ekonomisk flicka (eller framtida uteliggare??) den där!!


Varför lär jag mig inte?

Så där ja! 
I förra inlägget skrev jag ju om Ella-solstråle o tanden (som jag o L sen disskuterade -"Hon har ju inte varit så gnällig denna gången") -Skulle jag/vi inte gjort... (-o varför lär jag mig aldrig?)
Ella vaknade som ett åskmoln bara 20 minuter efter hon somnat.. Grät, skrek, snorade, snyftade. -i 2 timmar. Vi åt, lekte, Jag gick runt med henne, satt henne i gåstolen, gymmet, på filten -men allt resuterade i samma... Tårar trillade ner för kinderna. Ledsna små ögon, rinnande näsa o ögon som sa "Maaaaamma, hjäälp miiiiig"..
Jag fick henne att sova till slut. Helt rubbade rutiner blir de, men en paus behövdes verkligen. -Jag e helt slut!

L kommer snart. Då funderar jag på att göra pannkakor. Lite lyxfrulle till imorgon, kanske? Ska dessutom steka kött, eller göra fiskgratäng -kan inte bsstämma mig. Julkorten måste fixas klart o Agge ska ringas... Blir de dejt imorgon? Julkorten får nog vänta, faktiskt. Har ju hela 4 dagar på mig att göra dom färdiga! Men dejt ska bestämmas. Om de inte blir me Agge får jag ringa runt... Jag orkar inte en dag till hemma. Jag gör inte de. Jag sliter mitt hår!


-Älsklingarna 2.

Vi har börjat med megabitar!

De blev en hemmadag till. Planerna blev inställda idag med...

Humöret e ändå bättre! Ella sov från sju igår till klockan va halv åtta imorse. Jag va i chock då jag vaknade o insåg att jag inte behövt gå upp på hela natten.. Ella-solstråle fick välling, somnade om (5 minuter) o lekte sedan busigt med trötta mamman i ungefär en timme... Hon blev gnällig igen. Somnade. Så gjorde även jag. Klockan halv elva gick vi upp igen, åt gröt o busade. Ellas tand nummer 2 håller på att komma. -Jag såg det idag.
Dessutom började hon igår med 8månaders-maten som jag fruktat... -Min största mardröm e nämligen att liten plutta ska sätta i halsen. Att jag inte ska kunna rädda henne och att hon ska kvävas... Jag vet att de kanske låter fånigt, men jag har själv tvångstankar om att sätta mat i halsen. -o gör det därför ofta..
L fick va med o mata Ella me dessa gigantiska 8månaders-bitar, men oj va bra de gick. Ella verkar fatta tekniken. Hon klöktes en gång, men åt sen hur fint som helst... Duktig flicka. Stolt mamma!


-Solstrålen o humör-svängar-tanten.

Den smala tjocka släkten...

Helgen hade en höjdpunkt. Vi firade Vicky hos mamma. Systrana, bröderna, alla respektive, Jag, L, Ella, Mamma o Kaj & mormor o morfar va där. Vi åt o myste. Ella va nöjd. Älskar Truls -katten! Håller stenkoll på honom och vill hela tiden klappa (vilket 2 ggr resulterade i att många katthår rök på stackaren. -Trulle, alltså!)
Vicky lekte med Ella mest hela kvällen. Sprang runt efter Truls. Lät Ella smaka glass från hennes finger. Lekte tittut. Ella älskade de. -Vicky med tror jag!

Lägger upp ett par bilder o tackar mammi o kajjan för den fina kvällen ♥


-Ella klappar på sin favorit, Trulle!


-Vicky tjuvmatar Ella med glass


-Tjocka (fast mestadels smala) släkten samlad.

Varför jag e arg...

Helgen har inte varit den bästa. -Snarare den sämsta! Jag har känt mig på ett fruktansvärt humör. Tårarna har trillat för minsta lilla och innan idag, nere på ica, höll jag på att helt ge upp... -Varför? fråga mig inte!
... Eller jo! -Gör de! För massor har hänt!

1. Jag känner mig besviken på en närstående. Så in i helvetes skitbesviken. Jag fattar inte hur man kan gå bakom ryggen, fullständigt lura (!) sina närmsta... -Jag kan verkligen inte i min vildaste fantasi förstå det!

2.Jag har jättepanik. Panik över dessa jävla pengar! Julklappar ska handlas, räkningar betalas. Vagnjävlen e så liten att Ellas ben nu mer ligger utanför (vilket = ny vagn som behöver införskaffas till lillan) Dessutom handlar även de här med att "gå bakom ryggen på en närstående" om pengar... -Om rätt mycket dessutom!

3. Jag känner mig i min allra "risigaste" form. Mitt hår e så jäkligt fult o slitet att jag ärligt funderar på att skaffa peruk (fast här behövs de ju pengar igen..) mina ögon e svullna o dom mörka ringarna blir bara värre för var dag. Jag tyckte alltid innan att jag hade den där "glimten i ögat"... Pigga ögon. fin färg. vita ögonvitor (förstår ni?) -Tyvärr har jag inte en aning om var den tagit vägen nu för tiden...  
Min kropp e dessutom i uselt skick. -O inte orkar jag ta tag i nåt av de....

4. Jag känner mig ensam. Vuxen-ensam. Jag har ju Ella. Alltid. Jag har Linus -när han inte jobbar.. Men sen då? Vem har jag mer? Jag känner mig som världens martyr efter denna mening, för jag vet att jag egentligen har jättemånga.. Tyvärr känns det ibland så sjukt jäkla skit-jobbigt att ta sig ut till oss... Jag flänger till stan var eviga dag (gjorde de iaf innan all snö o alla förkylningar) men ingen orkar komma till mig en endaste dag.. (jo. vissa. -o er e jag evigt tacksamma. Synd att ni e så få, bara!)

5. Jag älskar min Ella mest av allt. Jag njuter av henne, glädjs över att få vara så mycket med henne som jag faktiskt får... Ändå blir det så krävande ibland att jag inte vet var jag ska ta vägen... När L jobbar mer än 60 h/vecka (som han gör nu) o jag inte haft nåt sällskap på flera dagar känns ibland Isabell Adrian's ord kloka... "Nattnanny -så att jag får sova" låter ju genialt! Att vara "duktiga mamman" skulle visst va överskattat, säger hon... -Jo men visst! Smart brud den där, säger jag, ringer nattnannyn men lägger på då jag kommer på att jag inte har pengar till de (eller nåt nummer)
Vi får hjälp av mamma o xtra morfar kaj jättemycket. Dom har passat Ella hur många gånger som helst. Tagit hand om henne 2 hela nätter o dessutom många dagar.. De e jag glad över! Man får energi igen. Orkar lite. Guld värt för en ikke "duktig mamma" som mig.

6. Humöret! -Detta saaatans humör!
Jag har alltid fajtats med det, Försökt hålla de i schack. O även om jag blivit betydligt bättre på att tygla det finns det fortfarande där. Jag har ibland lust att bara skrika rakt ut. Min kropp kan skaka av ilska. Jag kan bli så arg o förbannad att jag ser svart... Jag har däremot aldrig gjort någon illa på grund av detta. Inte fysikst. Däremot kan orden bli hårda. Elaka.
...Allting beror egentligen på humöret. Om jag hade varit på superhumör hade dessa grejer inte spelat så stor roll.. Inte småsakerna iaf. Tur de går upp o ner då... För om de varit på botten kan de ju inte annat än stiga -o de låter bra tycker jag!Risig o ruskig.


8 stora månader!

2/3 år. 8 månader. 36 veckor. 244 dagar -blir Ella idag!

Tiden har gått snabbt men ändå känns de som vi alltid haft henne. (-faktiskt en klyscha som verkligen stämmer..) 
Om ynka 4 månader ska vi ha 1 års-kalas... Jag kan inte riktig förstå de.. -Jag har ett barn. Ett barn. Knappt att man kan kalla henne bebis längre, ens...

Lilla Ella. Lilla älskade grynet som gör mig så galen. -Som får mig att slita mitt hår, men som jag ändå älskar mer än livet själv... Som jag mer än gärna faktiskt sliter mitt hår för!
Tack för att du bestämde dig för att berika våra liv. Mitt o pappas. För alltid ska vi älska dig. Vi ska finnas vid din sida, hjälpa dig på vägen genom ditt liv. Vi ska göra allt som står i vår makt för att ditt liv ska bli lyckligt o värdigt. Vi ska varje dag visa hur mycket vi älskar dig, Hur vi förstår dig, Vad rätt och fel är.
Jag älskar dig piluttan. Pappa med. -Så mycket att ord faktiskt inte kan beskriva...


-Pigg 8månaders!

Vicky 19 år!

Idag fyller min söta syster hela 19 år. Imorgon firar vi henne. Ändå ville jag passa på att klottra ner ett grattis från mig -o från hennes guddotter Ella såklart. GRATTIS sis, vi älskar dig..


-Moster/Gudmor Vickan o lilla Bellan-bus ♥ 


Fredagsfin!För att göra fredagen speciell har vi gjort fin-frissa på Ella... Annars har de faktiskt varit en rätt tråkig fredag. -Jag har varit på kass humör o småsaker har gjort mig ännu mer irriterad!
Kvällen blev iaf bra. tacos gjordes o Ella somnade strax efter idol börjat. Livlig e hon nu. Saker går snabbt. -Hon rullar fram, springer i sin gåstol. drar i allt och har humör i massor. Mycket gråt o gnäll, ännu mer skratt o bus. Hon snackar och ler. Ger kärlek i massor. Mindre mammig o pappig för tillfället vilket e skönt -resulterar ju i att andra kan hålla o mysa med henne utan att underläppen skjuts ut o hon tittar på en med en du-överger-mig-väl-inte-blick!
Förkyld e hon fortfarande. Snoret rinner, men inte e hon mindre pigg för de... Idag har hon sovit 40 minuter sen hon vaknade vid tio -Full fart o ingen vila för varken morsan eller farsan alltså... Puh!

Pusskalas!


-Puss!

Petra o Neo lät inte lite snor hindra dom o kom därför hit idag som vi sen länge bestämt! Ella va lika nöjd som vanligt då de finns bebis i närheten... Hon va så nöjd att hon till o me bestämde sig för att smaka lite på Neo. -Samt dra honom i ansiktet och hålla i händerna, då! Petra o jag passade på att mumsa brownie medans barnen (som faktiskt somnade nästan exakt samtidigt) sov.. Snackade skit gjorde vi.. -Mammaprat, bebissnack, stallet-minnen... Trevligt va de. Jättemysigt!

L lagade maten idag. Jag busade med Ella... Sprang runt o jagade henne i gåstolen... -För de går snabbt nu. Snabbt som tusan! Hon somnade strax innan åtta. -Helt slut! Inte konstigt -Inte bara jag som sovit lite de senaste nätterna ju!!

Imorgon har vi inga planer då kuss-dejt blev inställd... Vet inte vad det blir istället! -Kanske kommer Victor.. Ska iaf försöka övertala honom till de!
På kvällen tittar vi på idol-finalen -Kanske hänger Agge på. Käkar kyckling-tacos o godis i mängder.. Sen e de min tur att sova. Länge!


-Älskling Ella o söta Neo.

Sjukling...

Hon snorar o gnäller. Gråter o skriker. Sover gör hon... lite -typ "halvtimmes-omgångar"...
Jag har misstankar om förkylning, men hoppas på tänder. Hon verkar ha ont. Snörvlar o näsan rinner. Tycker synd om henne o så även mig. Om L. Påfrestande e det! -Tålamodet testas.
Flera nätter i rad har de nu varit gnäll, o jag har sovit kass! Börjar även jag känna mig krasslig... -Kanske e de sömnbristen som först nu visar sig...(?)!

Jag undrar (igen, ja) om öroninflammation.. Kan de va de, kanske? Hon blir så ledsen när man lägger henne ner. Gråter hejdlöst o sover som sagt inte längre stunder... Ändå e hon inte ledsen hela tiden hon ligger. När vi precis bytte om till pyjamas kom solstråle-humöret fram... Ja, nu 22.27 e hon fortfarande vaken. -Efter en panodil pratar o hojtar hon här hemma... Planer på att sova verkar hon däremot inte ha..


Detta inlägget tog mig 2 timmar att skriva. -Bevisar väl att jag borde strunta i datorn nu.. Fokucera till 100 på liten E. -Fast de gör jag alltid. Hon e nummer 1. -Även om hon ibland kan va svår. För det e väl de.. -Svårt att va förälder??..
Man försöker o provar. Man planerar (eller rättare sagt kan man inte längre planera) sitt liv efter barnets behov (o vilja!) Älskar dom gör man. Av hela sitt hjärta. Mer än allt annat i världen... Annars hade man aldrig orkat. -De e jag säker på!
De finns ingen annan, Inte en själ i världen som jag skulle gjort så mycket för som jag gör för Ella.. Inte en chans! -Jag e för egoistisk! Men Ella spelar i en annan division. I en annan liga. Hon ger mig själ att bry mig. Att älska högt. -Högst!


-Allt!

Snor!

Ella e snorig i näsan så idag hoppade vi över babycaféet o mammorna. Tråkigt att va tvungen att isolera sig hemma, men samtidigt skulle jag inte vilja att en unge med rinnande näsa lekte med Ella, så jag tänkte efter en extra gång. Sen messade jag Mikaela -lite motvilligt- o sa att vi inte hängde med..

Ella har haft gnälliga nätter. Mornar oxå! -Imorse hade jag faktiskt lust att hyra ut henne en stund... Iaf kändes de så.
Längtar till helgen gör jag. L jobbar iofs på söndagen, men på lördagen e jag lovad sovmorgon, -o de ska jag ta!! En lång en!

Ella har förresten börjat med världens gulligaste grej. -Har glömt att skriva om det innan, Men hon sträcker nu mera upp armarna när hon vill upp till en! -De e sött. Hon fick dessutom mitt hjärta att smälta när jag i måndags pratade med mamma i telefon... -Av nån anledning kom jag o mamma in på känsliga grejer. Mina tårar började rinna. Ella som satt brevid i gåstolen "körde" fram till mig. La sin lilla hand på mitt ben och tittade upp på mig (Tror ni jag bölade ännu mer då eller?!) Älskade lilla hjärtat. Hon gör mig så glad. Hon betyder så mycket.. (o visst e de sånt man får tänka på dom där gnäller-så-mycket-att-jag-vill-hyra-ut-dig-stunderna. -Då ångrar man sig rätt snabbt!)


-Skriver sin egen annons på blocket (?)

Upp o ner. Ner o upp!

Började dagen själv i stan. Köpte ett par jeansleggings till mig, hårsnoddar åt Ella. Venessa joinade oss sen. Vi gick en runda, mötte upp Agge. Handlade och drog sen hem till henne. Vi hann varken fika eller dricka glögg som vi handlat med oss för än L kom. (O han kom ändå inte för än klockan hunnit bil kvart över fem..) Bilen blev "nästa" då Ella va hungrig. -Trött va hon oxå. Gnäll-faktor hög efter en solskens-dag...

Hon vaknar mycket nu, Ella! Flera gånger fram till klockan blir 1-2 på natten o hon äter. -Hon skriker. E ledsen. Verkar ha ont... (?) De enda jag kan försöka med e nappen. Vagga. Vyssa o trösta... Ibland tar vi till maten för att göra henne nöjd. -o ibland äter hon. Oftast, faktiskt... -men dock bara några klunkar!

Imorgon ser det ut att bli stan igen... Om Mikaela eller Lina vill o kan. Mammorna har jag inte träffat på länge nu. Babycaféet saknar vi. -Både jag o Ella tror jag! Vi får se, helt enkelt. Om de inte blir stan blir de påhälsning av Petra o Neo -vilket e lika trevligt de, ju!
-Uppdatering kommer!


-Solsken på dagen. Åskmmoln på natten...
Tillbaka!

dsc_0299 (MMS)

Jag o lillbusan e på väg till stan... -första gången på 2 veckor (som sagt) o jag kan meddela att de känns skönt att va tillbaka! Venessa möter upp mig efter hon slutat skolan.. Vi traskar nog vidare till Agge sen. Håller henne sällskap på tvätt-dagen (o stjäl lite fika...) Vi ser alltså fram emot en underbar tisdag! En underbar tisdag med underbara svägisar! De e så här de ska va! -De e så här vi mår bra..


Montazami's bästa!

Någon borde verkligen skriva en bok om Maria Montazamis citat. Jag (precis som resten av svenska folket) älskar hennes kommentarer, Hennes märkliga uttryck.  -Vem hade INTE köpt den boken, lixom? Det hade blivit lite som böckerna om barn-citaten alá Kalle-Pelles (eller vad han nu heter) 4 år "Kon har 4 magar. 3 inuti o 1 utanpå"...


-Några av Marias citat hittar ni här


Napp-skrik-flaska-skrik-napp-natt...

Blev inte stan idag, -Vilket jag egentligen planerat! Jag hade ont i huvudet, va trött o kände mig förkyld då jag vaknade imorse. Ella har dessutom gnällt mest hela natten. Fått nappen, somnat, ätit, somnat, fått nappen, somnat -o så höll de på. Hela natten, som sagt!
Imorgon blir de däremot en sväng till Malmö.. I övermorgon oxå! -De va över 2 veckor sen jag åkte in med Ella sist. Inte sen snön började falla har vi vågat oss på bussen, men nu e de dax. Fixa present till Vickan o sen gå till Maria (aka Agge) o ta en fika... -Venessa följer även hon med!

Ikväll åt vi kräftstjärtar på bröd me majonäs o grejer. -Inte den bästa middagen, kanske. Men skaldjurspannan jag letade efter fanns varken på ica eller coop o kräftstjärtar e ju så jäkla gott. Enkelt oxå. Inga stekpannor eller kastruller som ska diskas, and mama likes!

Nu Hollywood-fruarna o pensionärsjävlarna! -Duschen, sängen, bloggläsning och förhoppnignsvis ingen napp-flaska-skrik-napp-skrik-napp-natt igen efter de...


Sist vi va på väg till stan. -Då ingen snö låg på marken!


I sängen...

dsc_0301 (MMS)

I sängen i morse: En Ella (minus en strumpa) en snutte, 3 (!) nappar, en spelande kanin samt en kudde som Ella inte ens låg på... -men hon verkade nöjd! Väldigt nöjd! Själv e jag bara trött. Trött o slö o täppt i huvudet... Denna dan går nog åt att "bara gå".. -längtar redan efter kvällen o efter sängen..


Ännu en present...


-Ella i sin fina pulka

Ella fick en pulka idag! -Plötsligt skulle nämligen Vigge o Venessa "bara iväg en stund" -tillbaka kom dom med en denna present!!

Självklart va vi i den härligt tunga kram-snön tvunga att prova den. -Ella verkade nöjd. La av sitt vanliga "he-he. he-he"-skratt då vi pausade. Ingen längre tur blev det, Vi gick in efter en runda på baksidan... -Vigge o Venessa fortsatte dock. -Hade snöbollskrig delux!


-Vigge o Vensessa. Ella o Pappa L & en Ella i farten...


-Mulad!

Ingen mat på natten vid 8 månader?

Jag har grubblat på en sak sen jag i torsdags besökte bvc. -De har satt sig på hjärnan. Stört mig en del...
Jag fick berätta hur Ella åt. -Vi har precis, bara sen en vecka tillbaks, börjat ge Ella 2 portioner puré. Hon äter oftast en halv burk per gång (= inte så värst mycket) Hon får lite erättning mellan målen, gröt på morgonen och vällning på kvällen (ja. jag har skrivit om detta innan, men iaf...) Bvc-tanten sa då att hon nu alltså skulle sluta äta på natten. HELT! -Jag tycker detta verkar lite tidigt. Lite... märkligt. Så jäkla mycket äter inte Ella på dagen o dessutom sover hon runt 12-13 timmar på natten o då tycker jag inte det e hela världen att vakna en gång för mat...

Både mamma, pappa o anna (papps sambo) tyckte de va struntprat! -"Dom (syftar på bebbarna) tar hand om de själva!" "De kommer" sa dom alla 3 (inte vid samma tidpunkt, dock!) -o så ser jag det oxå! Ella e 8 månader, de stör inte mig och jag vill inte börja bråka med henne mitt i natten. -Så, Nope, bvc-tant. -denna gången lyssnar jag inte på dig!

Vad tycker ni? Hur gjorde ni? Har ni fått va bestämda o "bråkat bort" maten? -Har ungarna slutat då dom fått mer mat på dan? Dessutom undrar jag hur många som ger sin bebbe "riktig" mat (syftar på gröt/puré/"mat-där-dom-får-sitta-upp) innan sängen. Bvc-sköterskan tyckte nämligen INTE att man skulle ge välling som "sista måltid" (så som vi gör var dag, då..) Jag vet inte... Hur mycket ska man lyssna på dom? -Jag tycker de går bra såhär... Tror de e många som väljer att göra som oss.. -Eller har jag fel??


Wii(e)!

dsc_0297 (MMS)

Wii sport med gamlingar o whiskey (dock byter jag whiskeyn mot julmust... -Bättre!)


Höllviken!

dsc_0295 (MMS)

På väg mot Hölle o Moffa! Jag, L o Ella stannar där inatt. -snyltar frulle imorgon. L ska jobba sen (imorgon alltså) -Igen! Får helt enkelt se de som götta pengar! Tänka på att han förhoppningsvis kan ta ut lite pappaledighet i januari... Men nu som sagt -Moffa!


Mer snö i låtversion...Fannys version:
Ja ser de snöar, ja se de snöar,
de va väl roligt? -nja, tja!
Men nu de räcker, men du de räcker,
för nu e jag inte gla!
För vagnen kommer ej ut, så snö ta nu slut!
o sen så slipper vi att frysa, please, sommarn kom nu!


Orginal:
Nej, se det snöar, nej, se det snöar
Det var väl roligt, hurra!
Nu blir det vinter, nu blir det vinter
Som vi har önskat, hurra!
Då tar vi kälkarna fram och vantarna på
Och sen vi åker i backen, hej, vad det ska gå!5,3 kilo större och 21 cm längre på knappa 8 månader!

Besök av Jessie har vi haft idag. Hon bjöd på lunch och vi myste ner oss i soffan. En bra dag har jag haft. -Det blev en bra dag! -Först va den mest kaos-artad, faktiskt!

Jag skrev igår på facebook om någon vill skjutsa oss till bvc idag. Snälla faster Åsa erbjöd sig. -Vi messade imorse och bestämde att hon skulle komma hit! Klockan va 10 när jag fick sms om att Åsa satt fast i kö. -Nån lastbil hade vält och det stod helt still! Åsa va rädd att inte hinna! "Ingen fara" messade jag, "Jag ringer taxi!".
Taxitanten va inte lika positiv... "Ja, om en timme kan du få en bil" surade hon.. Jahopp! -Jag behövde en typ då. Direkt! Jag klädde på Ella, ringde bvc, men ingen svarade! Humöret kokade och jag bestämde mig för att gå dit. -De kunde väl ändå inte bli värre, menade jag!
20 minuter innan vi skulle va där gick jag utanför dörren. 30 min brukar de ta att gå. -Utan snö! Idag tog det oxå 30 minuter, däremot va jag genomblöt när jag kom fram.. inte av snön bara -mest av svett, faktiskt! (Äckligt, men sant!)
Besöket gick fint. Ella klarade testen galant. Mätte hela 69 cm och väger nu 8,4 kilo! -Stor börjar hon bli, älsklingen.

L jobbar inatt. -Andra natten denna vecka. Dom har jättemycket att göra nu! Röjer snö o grejer!

Imorgon kommer nog Agge o Ralle. Kanske Vigge kommer han med, -men på dagen... Vi får se! Tacokvällen blir en kycklingkväll, bestämde vi! Tog fram kyckling igår för att kunna laga den idag men både jag och Linus va helt slut o beställde pizza. Latmaskar -I know!

Hon somnade halv åtta!

Dagen började med att faster o fajja kom o hälsade på. Busade med Ella o snackade skit. Ella somnade nästan direkt då dom gått. Klockan va då strax innan ett.
Miriam och barnen bus kom förbi i eftermiddags. Sötnosar som älskade att klappa på Ella va dom! Hjälpte till att ge henne vatten, lekte med henne o hennes leksaker. Kurragömma va även kul en stund! -Söta va dom som sagt. Jättesöta!
Jag köpte Miriams gamla bilbarnstol. Har innan varit o kollat på dom där splitter nya, superdyra bilstolarna, men känns de lönt? Nu kom vi undan billigt o bra. Tyckte hon satt kanon i den o den e godkänd upp till 25 kg. -Hur bra som helst ju!

Ella sov som sagt vid 1 idag. Vaknade strax innan två. Efter det somnade hon inte för än klockan va halv åtta, då däckade hon mot pappas axel o sen dess har hon sovit... -Nya rutiner? 1 endaste sov-timme på dagen? -Fine för mig, så länge hon sover så bra som hon gjort innan på natten så. (o så länge på morgonen... -Jag vet. Jag e lyckligt lottad!)

Imorgon bvc. Fruktar mest promenaden dit och hem! Ofast tar det en halvtimme ungefär -men de e när jag går småvägarna dit... dvs "Genvägen". Imorgon vet jag inte hur jag ska göra... -Skjuts, kanske?.. någon?


Idag tog vi foto till julkorten oxå... -Hur söt e hon inte?

Award!

Denna awarden har jag fått av Milla! -Tack så mycket, snäckan!Som vinnare av awarden ska du:
- Lägga upp bilden på din blogg.
- Tacka o länka till den du fått awarden av.
- Skriva 7 saker om dig själv
- Skicka vidare till 7 vänner


Jahopp. 7 saker om mig!

-Jag e perfektionist.. Inget kan nog någonsin bli tillräckligt bra, -iaf inte när jag gör det! En sjukdom e det. Oerhört påfrestande för både mig och min omgivning, -gissar jag!

-Jag åker hellre på skidsemester än till soliga stränder

-Mest av allt i livet e jag stolt över min Ella. Över min insats med henne oxå, faktiskt! Kärlek räcker långt -de tror jag på!

-Jag älskar att måla o pyssla, sminka och stajla. -Ett kort du får av mig e aldrig köpt!

-Jag bryr mig mycket om hur saker o ting ser ut, däremot kunde jag inte bry mig mindre om tekniska prylar.. Att ha den senaste iphonen eller fetaste platt-tvn betyder verkligen inget för mig!

-Jag klarar inte av doftljus med vaniljdoft -får huvudvärk direkt!

-Jag gråter lättare glädje-tårar än tårar av sorg... De räcker med en fin sång, en känsla eller nån töntig kärleks-film för att tårarna ska spruta!

Intressant fakta, gissar jag!Jag ger denna vidare till:

-Maria

-Madelaine

-Malin

-Sophia

-Emelie

-Petra

-Louise

... Om ni vill, såklart!

Tand-foto!

Efter många "jaha-här-va-de-en-kind-eller-en-läpp"-foto lyckades jag äntligen fånga lilla tanden på bild... E den inte ljuvlig? -Mamma tycker!
Jag började förresten borsta den med en gång.. Ella älskar de! -Kliar väl skönt i munnen gissar jag! Idag blev hon till o med ledsen när jag inte längre orkade "borsta" (=Ella tuggar på tandborsten)
Hur gör ni? Borstar ni riskornen på lill-busarna? Började ni direkt? Barntandkrämen, hur ofta? -O ni som har lite äldre barn, när började ni?


RSS 2.0