En liten tupplur?

Trevlig stund med Vickan och ännu ett par bodys o klänningar fick Ella till sin samling (hon har nog mer kläder nu än jag någonsin haft, tror jag :))
Hos tandläkaren gick de oxå bra. Inga hål - tack för de! lite puts o annat sånt skit som dom alltid gör blev de, lite förseningar oxå -men de borde man ju räkna med (även om man inte gör det!) och sen släppte Vickan av mig på jägersro där jag tog bussen hem.
Funderar nu på de där me täcket och kuddarna men e liiite orolig över att somna... eller ska man kanske tillåta sig en middags-lur? Vad säger ni?


Tjohoo!

Jag blir SKJUTSAD! Gud va skönt! Vicky, min lillasyster kommer hit o hälsar på och sen kör hon och jag till höllviken! Kanske hinner hon inte skjutsa mig tillbaka hela vägen till Svedala sen när vi e klara, men de känns som ett rätt litet problem nu faktiskt! Att jag får åka ett håll känns som en väldig lättnad :)

Dessutom hade hon lite grejer till mig (Ella) sa hon när vi pratade... spännande o se vad detta kan va!

Tandläkaren nästa...

Gud va jag INTE e sugen på tandläkaren idag. Jag e på pissigt humör. Trött, gnällig o mår kass gör jag! Jag tror iofs mest att detta beror på sömnbrist och de enda jag känner för att göra just nu är att dra ut täcket o kuddarna i soffan o lägga mig här o bara mysa (o kanske sova en stund) Men NEJ... De kan jag ju inte! Jag ska snart knalla ner till tåget. Åka tåg o bussar i TIMMAR (ja, faktiskt!) och sen bli runt-rotad i munnen av en dum snobb-tandläkare från höllviken.. USCH! säger jag bara!
Efter de ska jag iaf komma hem o mysa ner mig. Tycka synd om mig själv och bara sooova. Jag behöver de nu. Jag har nästan inte haft en lugn stund sen det att min mammaledighet började. O de e väl lite de som e meningen? Att jag ska stressa ner nu, innan älskade lilla Ella kommer...
Okidooki. Dax att bita ihop! Ta sig i kragen eller bita i de sura äpplet (kanske samtliga allternativ?) -Höllviken, here we come!

Tåg eller buss?

Ska idag för första gången ta tåget härifrån... Anledningen till detta är att om jag tar bussen så kommer jag för det första att få vänta 30 min på första bytet och sen vänta 40 min när jag väl e framme hos tandläkaren. Jag får alltså ta mig i kragen o sätta mig på tåget (vilket antagligen e mycket bättre, eller?) De e klart jag åkt tåg innan. Hur många gånger åkte man lixom inte över till köpenhamn som 15-16 åring? (förlåt mamma o pappa!) Men aldrig härifrån och antagligen aldrig själv (inte vad jag kommer ihåg iaf) Jag är nog bussmänniska faktiskt.. eller allra helst e jag ju passagerare i personbil, men om inte det går å vädret eller sträckan inte tillåter annat så är jag deffentitivt bussmänniska, som nu alltså ska omskolas.. spännande värre! :P

Bilder!

Jag erkänner. Jag har nu tillbringat ett par minuter över att snyfta över ett par EXREMT hemska bilder som togs på mig på min babyshower i lördags... Linus fick uppgiften att trösta o gång på gång upprepa hur fin jag e!
Det här med foto är ett väldigt känsligt ämne och jag tror många av er aldrig kan förstå HUR pass konstig jag e med detta...
Iaf gör jag på mitt sätt, det vill säga; torkar tårarna (som jag för övrigt erkände nog va en del hormoner och en del trötthet oxå) och bara raderar bort dom dåliga bilderna. Ut med det hemska... FÖRNEKA! O sparade dom fina gjorde jag, och 3 av dom ska jag till o me visa här...

Vackra vackra Linus, vad skulle jag göra utan dig? Av hela mitt hjärta älskar jag dig <3






 4-ever <3


Sol o te!

Underbar dag som spenderades tillsammans med Madde, hennes lille son Wincent och Jessie sittandes i solen utanför Jessies place... Wincent lekte först och tog sen en tupplur medans vi tanter (!) drack te, (jag) kaffe (Madde o Jessie) o käkade mackor... Himla mysigt :) Dessutom fick jag te (hallonblad så Ella ska ploppa ut nån gång) och en liten antecknings-bok av Maddo (tack tack!) Nu jäklar ska vi sörpla te här hemma :D

Linus har varit duktig kille. Varit hos tandläkaren och optikern idag. Lagade o fixade med tänderna, ska dessutom dit igen på torsdag och sen 2 ggr till. Jag blev däremot mycket förvånad över priset... trodde de skulle bli DYRARE (Alltid bra när de e på de hållet ju!)
Dessutom blev synundersökningen en otroligt billig historia... Man fick ju iofs betala för själva undersökningen, men några glasögon behövdes de inte. Läsglasögon i så fall, men inget annat. Helt underbart bra ju!

Imorgon väntar tandläkaren för mig (snälla Ella kom NU så mamma slipper läskiga tandläkaren imorgon) bokade om tiden som jag fått den 14de och "som tur va" hade dom en redan imorgon... JÄTTEbra ju :S Att man dessutom ska sitta på en svettig buss till Höllviken gör inte det hela mer intressant precis, men men, de e lika bra att bara få de gjort bara...

Ikväll kommer kanske Linus kompis Jocke hit en sväng, men annars blir de lungt. En tvätt ligger i maskinen och en lång dusch ska jag avnjuta sen... Låter som en rätt bra tisdag, va? :)



Fortsätt gissa... Kan ju inte ha "tomma datum" -Då kommer ju envisheten själv (Ella) komma just på denna dag!
GISSA GISSA GISSA!!

10/4 Jessie
11/4 Åsa
12/4 Morbror Rasmus
14/4 Kajsa
16/4 (BF) Pappa Linus, Mormor Kim, Maria, Hanna
17/4 Morbror Victor, Sofie
18/4 Kaj, Tezz
19/4 Alex, Madde, Najla
20/4 Mamma Jag, Elin A
21/4 Malin
23/4 Anna, Moster Vicky
26/4 Morfar Bill

Tisdag

Släpade mig upp ur sängen halv 9. Klockan 9 skulle hyresvärden komma och sätta upp garderobsdörrar nämligen. För ovanlighetens skull va ju något fel och denna gången var det visst måtten... Han skulle tillsammans med sin kollega komma tillbaka imorgon o fixa något tillfälligt (SUCK!)
Nu blir de stan och träffa Jessie, Madde o liten Wincent. Efter de hämtar Linus upp mig o vi ska försöka komma fram till vad han kan passa i för glasögon (!) -Jepp! Vi ska till optikern. Tandläkaren o optikern på samma dag, jag börjar minsann (efter 14 månader men dock) få pli på min man!

Ännu en har lagts till på listan... fortsätt gärna gissa! :)

10/4 Jessie
11/4 Åsa
12/4 Rasmus
14/4 Kajsa
16/4 (BF) Linus, Mormor Kim, Maria, Hanna
17/4 Victor, Sofie
18/4 Kaj, Tezz
19/4 Alex, Madde, Najla
20/4 Jag, Elin A
21/4 Malin
23/4 Anna
26/4 Morfar Bill

82 besökare och 10 gissningar...

För DÅLIGT va? :)
Igår hade jag som sagt 82 unika besökare och endast ett par gissade. Lite tråkigt... Kom igen nu, vad är ni så blyga för? :D
-Här kommer ännu en uppdatering (kommer uppdatera varje dag om antingen någon gissat eller från o med datumet den första personen gissat på -vilket nu är jessie på den 10de)

10/4 Jessie
11/4 Åsa
12/4 Rasmus
14/4 Kajsa
16/4 (BF) Linus, Mormor Kim, Maria, Hanna
17/4 Victor, Sofie
18/4 Kaj
19/4 Alex, Madde, Najla
20/4 Jag, Elin A
21/4 Malin
23/4 Anna
26/4 Morfar Bill

Full rulle hela dagen. Nu blir de käk o nya avsnitt av top model och svenska hollywood fruar, Linus jublar INTE högt kan jag erkänna (men de gör jag!) =)

Uppdatering om när Ella kan tänkas komma...

Jättekul att så många redan gissat... fortsätt så, de finns ännu ett par "lediga" datum - o om inte dom faller er i smaken så kan ni SJÄLVKLART gissa på dom som redan e gissade på...
 
10/4 Jessie
11/4 Åsa
12/4 Rasmus
14/4 Kajsa
16/4 (BF) Linus, Mormor Kim, Maria
18/4 Kaj
19/4 Alex, Madde, Najla
20/4 Jag
21/4 Malin
23/4 Anna
26/4 Morfar Bill

Skriv en kommentar om när du tror, så lägger jag upp er på listan :)

En tur till stan...

Idag bär det av till stan och min underbara vän Tn (Therese)! Vi ska fika o snacka skit... (Antagligen om blöjor och förlossning för min del, och om fest o killar för Tn:s -vilket utgör en perfekt blandning enligt mig =))

Efter de blir de en sväng till IKEA (ovanligt va?) för mig o Linus. Luckorna till tv-möblen har visst kommit och även en hel-spegel ska inhandlas. Mjukisbyxor ska vi båda köpa (fast inte på ikea då) för att kunna packa med i bb-väskan... Även själva väskan ska vi kanske handla... om vi hittar nån! Just nu ligger saker som ska med i en hög.. Känns sådär!

Linus ska äntligen till tandläkaren imorgon. Jag och han har nämligen en deal! Om han (för första gången på typ 5 år) går till tandläkaren (han gnisslar tänder OCH har bitit av en kindtand) så får han även lägga pengar på några stötdämpare till nya bilen (som man visst är i STOOORT behov av -Iaf om man heter Linus o e biltokig!)

Nu ska jag ringa Tn. Se om hon tvättat klart så att jag kan åka dit snart. WIE!





- Gamla bilder på mig o min Tn


När kommer Ella?

Myser i soffan med prinsen och prinsessan (Linus o Ella) och tänker fortsätta göra det resten av kvällen. Johan Falk går på 4an och myskläderna e på och sminket är av... kan de bli bättre? Jo -Om Ella legat i famnen nu istället för i magen... Mamma börjar tröttna nu (19 dagar kvar) nämligen, men vi står ut. Dessutom kommer nu en "gissnings-tävling" (ett vad) i form av "När kommer Ella?" Kom nu igen och va ME! De e bara på kul. Inga pengar eller saker iblandade...

12/4 Rasmus
16/4 (BF) Linus, Mormor Kim, Maria
18/4 Kaj
20/4 Jag
23/4 Anna
26/4 Morfar Bill

GISSA NI OXÅ!

Helgen!

Idag fyller min lilla lillebror hela 22 år. GRATTIS säger vi till honom! Senare bär det även av till Höllviken för att fira honom och äta pappas hemmagjorda wallenbergare (MUMS!) o förhoppningsvis tårta o annat sött o gott!

Hela helgen har varit fullspäckad... Överraskningen igår var en babyshower med fotograf, tårtblöjor och massa bodies o böcker och allt som hör till! Svägis Maria hade dessutom gjort kilovis med supergod (som alltid) mat och bål me massa frukt bjöds det på! Mina fina vänner var där och jag vill passa på o tacka alla som pallrade sig ut till morsan för att delta i detta spektakel. TACK <3
Jag o Linus anlände dessutom i vår nya bil som vi köpte igår förmiddag. Linus e glad och då e jag nöjd. Bilar e lixom inte riktigt min kopp te... En Audi TT i så fall, men kom på sen att det kanske inte skulle va den ALLRA bästa familjebilen ;)

Nu ska vi försöka städa lite här. Slänga i en maskin tvätt och sen dra in till stan för att köpa grejer så att Linus kan tona rutorna på bilen (sånt e visst VÄLDIGT viktigt)

Återkommer imorgon gissar jag, för nu ska helgens sista dag avnjutas... hej hej! 


Fredag!

3 veckor till BF o Morsan e blond... Tack Catja, länge sen jag lände mig såhär vacker :)

Nu blir de grillat (e godast?!) från vår nya grill som vi köpt idag. potatissallad, vanlig sallad och bea. FY tusan va gottigt o flottigt. Vickan, Ralle, Maria o Victor e här o myser... Älskade syskon (plus svägis) så mysigt när dom e här <3

Imorgon ska jag o Linus iväg, o han vägrar säga var!!! SNACKA om att jag e nyfiken :) Kanske blir bloggen även då dåligt uppdaterad beroende på vad mannen har för planer! På söndag får ni iaf veta! och då får ni även mer uppdatering, nu ska jag njuta av fredagskvällen!

Imorgon blir jag blond!

ÄNTLIGEN! Imorgon ska jag slinga håret lite, klippa nån cm och bli fresch, fresch, freeeeesch! Jag längtar efter att få bort den här råttfärgen. De e inte jag... VERKLIGEN inte! I'm miss blondie, så e de :)


Så här blond kommer jag inte bli! Vågar inte färga de nu. Däremot får slingor pigga upp min nu så vidriga
svenne-banan-rått-färg :)


Karate kid o jag...

Samsas nu om en kropp! Detta e INTE de lättaste. 2 pers på 158 cm -Ja, ni kan ju själv tänka er! Ella verkar tycka att jag (min livmoder) inte ger henne tillräckligt med plats heller... Eller så ligger hon bara jäkligt obekvämt (kan jag förstå om hon fortfarande kör samma ställning som hon gjort på alla UL jag gjort. benen OCH armarna framför huvudet. Snutta på benet är mysigt tycker E!)
Ella e en livlig bebis. Vilket jag är glad för. Inte sen jag först började känna henne har jag varit orolig över att hon inte levt där inne. Kickar o busar runt har hon gjort varje dag och inte ens nu, när hon inte ska ha så mycket plats att röra sig på så kan hon ligga still. Nope, hon e pigg som en lärka. Hon e min alldeles egna lilla karate kiddis :)

Nu ska familjen sova! Eller, Ja... Ella vill ofta inte sova när jag vill då, men pappa ska vi locka upp ur soffan och få med oss in i sängen. Imorgon kommer kusin-vitamin och ska kolla in vårt crib, så då måste vi va pigga och glada! Då ska vi fika o kränga o tjattra o surra (tummen upp)


"Nääe, jag sover INTE!"

brukar Linus säga (lite halvt irriterad) när hans ögon går i kors och sekunden efter stängs igen... Min man e trött. Väldigt trött! Han somnar dom allra flesta dagarna på soffan efter vi har ätit. Han lovar att säga till innan han somnar som t.ex. ikväll då vi kollar på efterlyst -jag vågar nämligen inte se de själv! Ändå säger han ALDRIG till o ger sig knappast då jag väcker honom o frågar om han ska sova vidare.. "Jag sov inte, jag bara vilade ögonen" (Jojo -de tror jag VERKLIGEN på! Speciellt när han börjar snarka. Då e de faktiskt rätt svårt att tro att han bara "vilar sina ögon"...)
Lilla hjärtat mitt, jag undrar var tröttheten kommer ifrån... Han har alltid varit den pigga av oss två! Innan brukade han sova en 5-6 timmar per natt på vardagarna och tog igen sig på helgerna med att sova en stund längre. Såhär har jag däremot ALDRIG sett honom. Han e helt slut...
Men jag låter honom "vila ögonen" för när Ella kommer så kommer vi varken få vila några ögon eller öron. Så de e väl lika bra att låta honom "ta igen sig" nu!
Jag e bara lite orolig för honom. Att det verkligen ÄR någonting! Eller kan man bara va trött... Bara "sådär"?!

En bestämd madam!

Eller "en bestämd fröken" är vad min BM brukar säga om Ella... En kullerbytte-bebis sa hon oxå idag! :) Ella låg med huvudet neråt (fortfarande -tack för de!) men va ännu inte fixerad. Detta va inget konstigt tyckte hon (barnmorskan) Det kunde mycket väl dröja någon vecka till och iom att det är en "bestämd madam" (där sa hon de igen) så e det bara o vänta till lillan själv ville...
Inget var att anmärka på och jag låg precis över (ÖVER, de ni!) kurvan nu... Inte ett gram hade jag gått upp o tyckte själv att detta va helt underbart bra o sträckte på mig o sa de högt o tydligt när BM frågade... Inte rörde hon en min över detta... Känns som min BM inte hade gjort de vare sig jag gått upp eller ner 10 kilo (jo, de hade hon väl, o jag menar i all välmening. Skulle blivit knäckt om hon tyckt jag gått upp för mycket... var ska jag då göra av all glass jag smaskar i mig? :o) Skönt som tusan att allt såg bra ut iaf!

Linus o Jocke e o lämnar sofforna till Amanda. Efter de blir de käk. Bjuder väl Jocke på något eftersom Linus just nu har en HELT värdelös flickvän som knappt kan bära en påse mat hem från affären, gå upp för 2 trappor eller promenera mer än i ½ km/h utan att behöva stanna o hämta andan/ ta en paus på grund av sammandragningar. Jag kan alltså KNAPPAST asa runt på en massa soffor och därför ryker oxå pengarna snabbt som tusan efter alla vi bjuder på mat efter att dom hjälpt oss att flytta :)

Halbränna från helvetet och en liten Linnea e född...

Det gick verkligen inte att somna igår... Halsbrännan var SJUK! Jag kunde knappt andas och mitt huvud snurrade så äckligt de va o ont de gjorde. Fy fan, de här va nog den värsta någonsin. Juice är alltså nu helt uteslutet!

Fick genom facebook reda på att Linnea (Nu ska jag försöka förklara, Linnea e nämligen Linus systers Lindas sambo Mickes syster Lindas bebbe... förstod ni? Ellas nästkusin blir det väl? Ellas kusiner på Linus sida är kusin med Linnea på andra hållet -ja, gud va jag klyddar till de, eller hur? :)) igår föddes. Om jag inte minns HELT fel så skulle Linnea födas precis i början av April och kom därför en liten tid innan. Därför har jag nu INGEN lust att vänta jag heller! Jag vill att Ella ska komma NU!... eller inte precis nu kanske, men imorgon eller övermorgon kanske! Jag vill iaf slippa att gå över tiden en massa och få sättas igång o massa skit. NEJ tack, de hoppar vi över! Tyvärr har jag en känsla av att hon inte kommer komma ett dugg tidigare, utan snarare ligger kvar ett par dagar extra...

Nu ska jag in till stan och handla. Ska till bm oxå! Undrar om Ella fixerat sig än. Hoppas på det! För det ska hon väl ha nu? Hon ville ju inte vända på sig för än lite senare än hon skulle, så hon e väl "lite efter" med fixeringen oxå :) Mitt lilla hjärta. Jag kan inte låta bli att le när jag för 1000de gången kollar igenom våra fina 3D-bilder. I love her, min lilla slangbELLA <3


Morgondagen...

Imorgon ska de shoppas... JÄTTEroliga saker som extremt osexiga amningsbehåar o inlägg o salvor o grejor... De sista o antagligen de tråkigaste dessutom! BM ska besökas och jag ska försöka komma ihåg att ställa lite frågor (jag glömmer dom JÄMT när jag väl e där!) o sen ska vi (förmodligen -vi har nämligen tänkt göra de nu i 2 dagar utan att något hänt) lämna tillbaka Amandas soffor till henne... Den står inte JÄTTEbra där den står nu!

Ska lägga mig på soffan o kolla de sista på desperate nu, vänta på att Linus kommer hem lite halvberusad eftersom han o Rasmus bara va TVUGNA att fira segern med vars en öl efter matchen. Sen skulle han ta taxi hem... "TAXI??!" frågade jag. "Jaaa, iom att jag fick biljetterna gratis, PLUS att jag kommer ju hem till dig MYCKET snabbare" fjäskade Linus tillbaka. Tur för honom att han till o me kan flörta genom telefonen, bus-mannen min <3

Fajjan på fejan!

Farsan har gått å skaffat sig facebook... Han e nog faktiskt den sista jag trodde jag skulle se där, men man slutar då inte förvånas, och när det plötsligt ploppar upp en vännerförfrågan från en viss herr Lundborg som till o med har bild o allt kan man inte annat än att börja tro på att det här med GI-metoder, antirynk-krämer eller ett liv efter döden skulle vara någon omöjlighet... Nä, allt verkar då troligt om till o med pappa ska börja facebook-nörda sig ;)

Idag har som sagt Malin o lille Oliver varit här. Kaka käkades, juice dracks o snackade gjorde vi om allt mellan himmel o jord. Nu ikväll slängde jag o Linus i oss var sin pizza innan han begav sig in mot stan för hemmapremiären på stadion, och jag begav mig ner i soffan... Nu ska jag bara njuta av kvällen och titta på knäppgökarna i dating in the dark och sen kanske även se en släng av desperate (även om jag inte ens tittar på de längre, egentligen!) Dessutom ska jag passa på att fortsätta vara lite så där extra onyttig som jag ändå varit hela dagen o kränga upp dom sista två muffinsen. MUMS!


Lägsta nivån med försäkringskassan och soff-dricks!

Vilken kaos-morgon! 5 över 9 ringer försäkringskassan o ska börja disskutera "lägsta nivån," "sjukpennings-nivån" och allt jag inte innan fattat... Samtidigt som tanten babblar på så ringer även porttelefonen och blomsterbergs-gubbarna (eller en gubbe o en kille/pojke rättare sagt) står visst utanför med soffan. Medans jag släpper in dom o berättar var soffan ska stå fortsätter tanten i luren snacka om (...?) föräldrapenningen och jag bara svarar "okej, ja..." o hoppas att de e "rätt" svar...
Försäkringskassan-tanten o jag lägger på och gubben o pojken från blomsterbergs bär upp soff-del efter soff-del och borrar och skruvar en stund. När dom va klara gav jag dom en HEL 5a i dricks... Känner mig väldigt snäll o generös :P

Nu står den iaf klar o fin och på plats! Älskade soffan (låter som att jag har en kompis som heter sofie men kallas soffan som jag älskar -Så e de inte! Detta handlar om materiala ting. sånt man inte ska älska, men som jag just nu gör :)) Den e STOR, men när lite tavlor och blommor o ljus kommer upp runt omkring så kommer den bli perfekt i vår PERFEKTA lya! Jag e så nöjd :)


Malin o Oliver-time imorgon!

Imorgon kommer min söta vän Malin och hennes underbara son Oliver o hälsar på oss (mig o Ella alltså -räknar mig själv som två nu när jag är närmre 100 än 50 kilo!) GUD va mysigt de ska bli! Dessutom blir man ännu mer bebbe-sugen när man ser en bebis som Oliver... Snällare unge får man leta efter :)


Malin o Oliver - stal bilden av Malin från hennes facebook-sida. Tog för givet att detta va okej -så de hoppas jag att det e! :)


Prinsess-tavlan e gjord!

Nu har jag o Agge (Maria) pysslat hela dagen lång. Ellas prinsess-tavla är klar och jag vill bara ta ett foto o lägga upp o visa er, men ikke! Kamerasladden har ännu inte grävts upp bland alla flytt-kartonger... Kanske ett uppdrag inför imorgon, efter att soffan kommit då förstås, för den anländer ÄNTLIGEN hem till oss imorgon förmiddag! (wihoo!)

Nu ska jag, Linus o Maria njuta av kycklingfilé och kikärts-röra... Hörs senare!


Söndag!

Har idag köpt babyskydd (jag VET att jag hade kunnat hyra o greja, men jag orkade inte så nu köpte vi istället..) och blöjhink (jag VET om att jag skulle kunna få detta genom libero eller pampers eller va de nu va, men jag orkade inte kolla upp det så nu köpte vi det OXÅ istället...)
Söndagen idag är seg! Jag vet inte riktigt varför men jag känner mig irriterad och kroppen värker o känns konstig... Ella tar så stor plats nu och jag bara ber om att dessa sista veckorna ska gå fort!

Imorgon ska jag och Maria handla lite grejs för sen ska det pysslas... Prinsesstavla till Ella är mitt uppdrag och jag tror Maria satsar på att göra några armband. Kul ska de bli... Om de blir bra, annars e de ju inte ALLS kul :)

Nu ska jag fortsätta gnälla o bara ligga i soffan till klockan e 21 för då vi ska mysa ner oss (ännu längre ner) i soffan och kolla Johan Falk... I like!

Lördag!

Sov en massa inatt. I omgångar som vanligt då... men dock!
Nu i eftermiddag kommer Jonas, Linus kompis, hit och så gör även brossorna Lundborg ggr 2 + deras flickvänner Maria och Amanda... Vi 5 - hela gänget minus Linus o Jonas som istället ska på fest ikväll- ska ha film o mys-kväll med käk, gotte o lerre!
Imorgon ska jag o Linus köpa de allra sista till Ella. Efter den rundan är det bara jag som ska inhandla ett par amningsbehår o lite sånt "kul" sen jäklar e vi redo att trycka ut liten flicka :)

MÅSTE leta fram sladden så att jag kan ladda upp lite bilder. Jättetråkigt att jag inte gjort de på så länge, jag vet...
Bara därför får ni en riktigt snygge-bild på Victor (minsting-bror) o Linus när dom dansade loss på Marias 20års-fest i januari!


(Fulla) Knäpp-gökar!


Paret "Har-alltid-något-planerat"...

Har faktiskt planer med oss ikväll! Elin o Robin kommer hit :) Ska bli jättekul att visa dom nya lyan o sitta o snacka skit o förmodligen oxå ÄTA skit!

Vill passa på å tacka alla mina söta läsare! Alla kommentarer jag får o allt ni hjälper mig med lägger sig varmt om hjärtat, ska ni veta! Jag vet att jag ibland kanske uttrycker mina ord lite väl "stort" och överdriver en del... Jag hoppas att ni inte tar illa upp över detta. För det är faktiskt så att jag för det mesta skriver mina bloggar med en glimt i ögat... Så ni vet ;)

Nu ska jag damma av lite. Linus får dammsuga när han kommer hem. Det HATAR jag! Vet inte varför men jag har verkligen dammsugar-fobi. dammtorka, diska, tvätta, moppa... Ja, allt annat går bra, men dammsuga... USCH! Jag kan inte med det! E jag knäpp, eller e jag? :)

Jobbigt att äta...

I vanliga fall ÄLSKAR jag mat... Detta är nog en av anledningarna till att jag är en av dom där tjejerna som har "lite att ta i" -Om man uttrycker det fint! Däremot nu när magen är betydligt mycket större än i normal-fall och smaklökarna spelar en spratt efter spratt så tycker jag inte alls det är lika kul att äta...! Godis, glass o frukt är just nu favvo-maten, men jag förstår ju att jag behöver få liiite annat i mig än bara detta (tyvärr!) =S
När vi då måste (inte måste, men har bara ett bar-bord i annat fall o där orkar vi inte sitta) käka i soffan framför tv:n så blir ju problemet att soff-bordet är lite för lågt... Magen är väldigt mycket ivägen och jag är tvungen att sitta med benen BRETT isär för att sedan "lägga" den (magen) mellan och kunna böja mig fram för att inte tappa varje gaffel med mat på golvet. Känner mig NÅGOT för stor och klumpig nu faktiskt...
Samma sak är det när man ska resa sig ur soffan eller sängen (gärna på oxå när man legat ner en bra stund och är EXTRA stel o tung) -Man känner sig som en stenbumling som inte kan göra något annat än att rulla iväg. Gå normalt eller i normal-takt ses nästan som en omöjlighet nu! -O fy fan för Linus, ni skulle sett hur han skrattade åt stackars, stackars mig när jag för någon dag sen verkligen inte kom upp ur soffan (för än efter några grymtningar och vaggningar och stönanden) Han tyckte det såg så jäkla roligt ut så han gick o fnissade fram "åååh, stackars älsklingen, de blir snart lättare" hela kvällen... Fy tusan för honom asså! ;) SUCK!


4 veckor kvar till BF...

Min graviditet - BF Fre 16 apr 2010

Din graviditet startade Lör 11 jul 2009.
Du blev gravid ungefär Lör 25 jul 2009 (ägglossningen).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 6 fulla dagar (v35+6).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 16 apr 2010
Du har 28 dagar kvar till beräknad förlossning

Du är på dag 252 av 280. (90%).

 

Shopping!

Shoppade ungefär upp halva Center Syd idag när vi handlade till mitt hjärta... Va som sagt hos pappas sambo Anna som äger "Märkesmagasinet" där vi handlade 4 par byxor och en hood-tröja till Linus. Medans Anna lade upp byxor och fixade stack vi vidare in på MQ och bytte en tröja. Dessutom kom vi även ut med 2 par skjortor till Linus och 3 par strumpor (tjohoo :P) till mig!
Linus fick även 6 par strumpor av Anna när vi kom tillbaka till hennes butik. När hon mätte upp hans jeans såg hon hålen i hälarna och tyckte nog de va dax för lite nytt även där... :)
Konstigt nog kände jag mig inte ett dugg nedstämd, utan snarare tvärtom, när vi åkte därifrån. Linus va glad och eftersom han nog sist köpte kläder ungefär när jag gjorde de (förra sommaren?) så förtjänade han var enda litet plagg!
Jag däremot väntar o lägger just nu "min" del till Ella. Känns mycket roligare att handla små söta bodies än att shoppa stora tält till stora, tjocka magen... Jag väntar med att handla till mig själv till det att min kropp iaf "gått tillbaka" lite...

Nu ska vi käka kvällsmat. Lax o ris står på menyn!

Torsdag!

Är efter inslaget på Efterlyst igår ännu mer glad att jag flyttat från Malmö. Jag blir så rädd att detta skulle drabba någon oskyldig, och då speciellt någon i min närhet. USCH säger jag bara!

Idag blir det försäkrningskassan o reda upp deras arga brev (=P) Sen ska jag lova på heder o samvete att jag inte "bedrivit älskog" (kan man säga så?) med någon annan än Linus vid tidpunkten då Ella blev till... Vi ska med andra (och lättare) ord skriva faderskaps-papper! När vi e klara med detta ska vi kanske köra en runda ut till pappas "tant" (inget illa menat =)) och handla lite kläder till Linus!
På tal om kläder blev det massor av detta till lilla Ella igår. Jag o morsan gick loss på H&M's bebbe-avdelning o handlade byxor o tröjor o bodies o strumpor. Dessutom fick hon två ljuuuuvliga klänningar av sin Mormor som förmodligen passar henne till sommaren. (Kanske redan till moster Vickys student?) Oxå fick hon en vit, liten solhatt och några mössor oxå... Allt va ju så supersött så att man lika gärna kunde handla ALLT tyckte vi :)
När jag kom hem, lite halvt orolig för att min man skulle tyckt att jag överdrivit min shopping en aning, blev kommentaren annorlunda än vad jag trott "Jag hoppas verkligen att hon blir en flicka!" sa Linus när han såg alla blommiga, rosa o volang-klädda små kläder! Haha... Ooops! Mårkte inte ens själv att alllt var VÄLDIGT flickigt, men nu har hon iaf kläder, o morsan (jag) kan sluta oroa mig för DET iaf...

Nu -frulle!

Onsdag!

Tvätten ligger i maskinerna o jag bara väääntar på att denna ska bli klar! Ska sen ta mig in till stora staden för att träffa morsan o käka lunch, kanske hinna handla lite grejs till Ella o sen klippa mig!
Min mage värker idag... inte kul! Tror de e kan va så att jag e hungrig. Fick bara i mig et par skedar yoghurt innan jag märkte att jag nog inte alls borde ätit av denna... BLÄRK!

Jag funderar en hel del på vad man behöver ha med sig in på förlossningen. Bara en sån sak som jag o mamsen disskuterade igår va den så kallade "patientbrickan"... vem fan har de nu för tiden? -Som tur va så kom vi fram till att ett leg nog räckte och att dom nog inte skickade mig till en födsel hemma utan hjälp om jag nu inte skulle ha någon sådan (patientbricka alltså)
E de nån som har en bra lista eller nåt på vad man borde packa med sig? Hur mycket kläder ska man ha till sig själv o till lillan? Klart man (mannen alltså) kan åka hem o hämta om det skulle vara något man saknade, men vill ju inte komma in där o va helt totalt lost!

Nu ska jag mejka fejjan, borsta ut håret o övertala maskinen med tvätt att bli klar!

1 månad till BF!

Bara en månad till vår Ella ska komma... Helt underbart tycker jag!! Att hon dessutom varit en duktig flicka och nu mer ligger med huvudet neråt gör vi tummen upp för!

Idag har jag som sagt varit hos BM och kollat till Ella. Ett riktigt snabbt besök då vi skulle kolla allt de andra nästa gång (de här va ju bara en "extra-gång" för att kolla så att hon vänt på sig) På vägen dit hann jag med att skälla på en buss-tant. Jag hade nämligen fått en bussbiljett som var betalad med ett rabattkort på regionbussen och när jag sen bytade buss så tyckte tanten att jag skulle betala igen! Detta kunde hon såklart bara glömma. De e ju för fan inte mitt fel att busschauffören gett mig en ogiltig biljett... Jag sa till tanten att jag minsann tyckte att chaffisen kunde betala, för det tänkte då INTE jag göra! Åka med fick jag till slut, men "om de kom en kontrollant så skulle jag dock få betala, ja, BÖTA till o med!!!"
Efter barnmorskan träffade jag en (bak)full kusin. Käkade lunch och krängde sen kaka. Shoppade även lite nödvändiga (?) grejer. Linus hämtade upp mig efter att han slutat och så åkte vi till IKEA och handlade ÄNNU lite mer... Efter att vi kommit hem o käkat så däckade linus (som vanligt) i soffan och jag tog fram datorn och kollar lite dating in the dark (fy tusan vilken tur att man redan har pojk o slipper vara där ute i dejting-jungeln! Speciellt i ett pinsamt tv-program!) O nu fortsätter väl kvällen i samma anda som den brukar... Kolla igenom fejan en gång till, ta en kik in på familjeliv o sen väcka Linus o försöka få liv i honom/få in honom i sängen om han fortfarande vill sova. Efter de blir de lite tv, borsta gaddarna o läsa lite bok. Imorgon blir de frissan o kanske träffa mamsen (hoppas!) Wie!

Tisdag...

Skulle skriva faderskaps-papper vilket vi bokat tid för (för flera månader sen) imorgon... Detta gick visst inte nu! Vi skrev ju i samband med flytten för någon vecka sen över oss i en annan kommun och måste nu göra det här istället... Ååh, va irriterad jag blir! Idag ringde hon tanten till Linus och sa detta. Bara att börja om på nytt alltså!

Om en dryg timme går bussen till malmö o till barnmorskan för att se om vår lilla Ella har velat lägga sig till rätta. Dessutom ska jag som jag nämnde igår passa på att träffa kusinen och kanske även shoppa lite grejer jag behöver! Har fortfarande lite panik över att ALLT (nu snackar jag om att var enda strumpa -eller body- är räknad och tvättad o vikt o inlagd på sitt exakt rätta ställe) inte e klart innan Ella kommer.. Måste ta tag i detta nu!

Nu frulle o smink på näsan! min mage kurar (o studsar) Någon där inne som kräver litta krubb tror jag bestämmt!

Dåligt samvete...

Trodde att man äntligen skulle kunna koppla av utan att ha dåligt samvete. Varför ska alltid någon obetydlig idiot då påverka mig? Fan asså! Jag har varit sjukskriven sen i vecka 28 (som jag va i i januari) och har ändå valt att gå på praktiken + göra mitt projektarbete. Att jag nu i vecka 36 "borde" fortsätta gå (eller STÅ rättare sagt) i skolan hela dagarna e väl helt sjukt att begära? Testa att väga 16-17 kilo mer än du brukar och dessutom ha höfter som 89åring! Fan va irriterad jag blir.. Fan!

Jag vet att jag borde skita i idioterna, men nu står min framtid lixom lite på spel. Jag kan inte få något utbrott eller börja klydda till det, för de gör nog bara de hela ännu svårare. Jag fattar nada. O ärligt så orkar jag ALLT utom att "ta tag i det"....

13 månader o 1 dag <3

Jag o Linus firar vår 13-måndersdag (som egentligen var igår) idag med "planka" -Gottigt! Imorgon efter BM ska jag passa på att träffa kussi o kanske hinna med ett o annat ärende oxå (kanske sa jag!)
Arbetet e nu klart iaf! Ska bara skickas. ÄNTLIGEN! I did it :) Detta har jag väntat på att få skriva ungefär lika länge som jag väntat på Ella (känns det som iaf!) O nu får jag skriva de... JAG E KLAR!!!! tjohoo :)

Sjukling...

Lilla älskling e sjukis :( Ligger fortfarande o sover inne i vår säng. Tycker faktiskt synd om honom... Han e aldrig sjuk o även om han e de så går han alltid till jobbet, så när han idag kröp tillbaka i sängen o sa att han inte skulle gå för att han mådde dåligt blev jag nästan lite orolig. Vad har hänt? Antagligen mår han verkligen kass, stackaren!
Imorgon ska jag o Ella iväg o se om hon velat vända på sig, hoppas o tror att hon gjort det nu fakiskt, hon ville nog bara va lite senare än dom andra bebbarna, för att utmärka sig eller nåt :)

På lördag ska Linus iväg på fest o jag sitter o funderar på vad jag vill hitta på. Tjock o tråkig som jag e vill jag nog va hemma, men inte själv... Funderade ett tag på att ha babyshower, men undrar vem jag ska bjuda, vad vi ska göra och om jag orkar ställa till med värsta grejen.. Hmm, får se!

Mammaledighet!

Nu är jag mammaledig... Tjohoo! Har NOG nämnt de innan förresten ;) 
Vad ska man börja första dagen (imorgon) med då...? Antagligen blir det data-nördande, kanske en tur till försäkrningskassan (som skickade ett näst intill aggressivt brev till mig att dom skulle ta nåt beslut efter de jag skickat in o att jag då hade fel o allt va de va... förstod nada o nothing! Så ett telefonsamtal eller besök ännu hellre är nog på sin plats!) Dessutom måste jag tvätta o diska (vi får knappt använda något vatten för än imorgon -hoppas jag verkligen! för att nåt rör gått sönder, så här svämmar disken över totalt!) O sedan ska jag skriva ut mitt arbete och posta detta till skolan! Skönt att få de ur världen iaf.. Om dom nya bläckpatronerna nu fungerar :S

Nu ska jag kolla klart (?) Wallander och sen nanna kudden! Läser boken "9½ månad" som jag lånat av Sophie och är skriven av Annika Lantz (som hade BF den 16 April -precis som jag, fast år 2006! -Att bebben blev född den 30de istället hoppas vi INTE stämmer på mig däremot!) -Skitrolig e den, så sängen lockar (som vanligt alltså.. haha!)

Natti mina vänner!

Helgen som gått...

har gått snabbt! Jag o Maria har fixat o bakat o stökat ungefär hälften av tiden, och andra hälften gick åt åt att äta upp allt stök o bak :)
Linus släktingar + några vänner var här igår och hjälpte oss med det. (att äta alltså) Linus (o jag dessutom!) fick även massa fina grejer.. (Öl & whiskey) glas, (en maaassa) handdukar, pengar (oxå de en hel del, whiskey ggr 2, vodka, gin, 3 tröjor, några par björn borg-boxer, massa olika öl-sorter, sängkläder, ett par buketter blommor och en batteridriven huvud-massage-grej...
Dagen blev bra, trots att mitt humör på kvällen inte blev så bra. Det repade sig efter lite gråt o ett par tröstande kramar av älsklingen i sovrummet! Dessutom tyckte jag de va absolut rätt låt som vann. Den e bra, till skillnad från Salem's som jag bara krääääks över! Ucsh! -Att dessutom ta in Björn Gustavsson (som resten av Sverige förmodligen tyckte de va hur kul som helst) tyckte jag bara va fjantigit som fan!!

Nu ska jag o Linus åka till netonnet och byta våra färgpatroner som jag verkligen hoppas att vi får då vi slängt kvittot!!! (idiot-säljare där som sa att vi skulle ta dom ÄVEN om vår skrivare inte stod med på baksidan "Jooodå, de e dom till den skrivaren, ibland står dom inte med bara...") Om vi nu får slänga patroner för 400 spänn blir jag inte glad kan jag säga! Förhoppningsvis kan min mördar-blick få netonnet-personalen på andra tankar ;)

Vagnen anlände igår oxå! Vi fick även dom SÖTASTE kläderna av Linda o Micke! Så jäkla fina att jag har lust att trycka ut Ella här o nu bara för att få på henne dessa små prinsess-kläder <3
Snart kommer hon iaf! Om 2 dagar e de 1 månad. Aaaaaaaah!

Sista dagen...

Sista dagen på praktiken. Blandade känslor vill jag säga! På ett sätt ska de bli skönt att äntligen (med gott samvete) få vila sin rygg, sina höfter o sitt huvud från all stress o press, men samtidigt känner jag faktiskt att det e lite sorgligt och jag är rädd att bli väldigt uttråkad denna sista tid innan Ella kommer...
Jag har iaf planerat in en massa o göra så att det sistnämnda (att bli uttråkad) inte kommer att hända. Tavlor ska göras o lägenheten ska fixas till max! Så e de bara! Dessutom har jag en massa vänner o familj att dela min lediga tid med, så att de blir tråkigt, de har jag väldigt svårt att tro!

Nu måste jag verkligen rusa! Bussen går om en kvart! Aaaah!
Hej så länge!

Torsdags-trötthet!

Nu har vi städat ur gamla lägenheten o kan alltså BARA fokucera på vår nya.. SKÖNT! Ikväll är jag trött som satan.. Mycket att göra på praktiken och har sprungit (så mycket jag bara orkat, allstå inte speciellt mycket!) fram o tillbaka heeela dagen!
Ska in i duschen och sen hoppa i säng tidigt för imorgon blir det sista dagen på praktik, storhandla för att sen baka o fixa tillsammans me Maria, o dessutom ska vi städa undan lite till inför lördagens födelsedagsfest!

Ska försöka fixa fram kameran snart oxå o ta lite bilder på vårt nya crib. Längesen jag la ut något kul att titta på ju!

Linus 25 år!

Idag e ingen vanlig dag. För det e Linus födelsedag. HURRA HURRA HURRA! Alltså -Älskling fyller år idag men firas först på lördag! Tur de, för någon present har jag inte köpt... än :) Ett par extra pussar o nyp i kinden har han dock fått idag :)
Va hos BM tidigare o e visst tvungen o komma tillbaka i nästa vecka o se om Ella vänt sig (för de kunde hon inte avgöra idag) Envis som få e hon, vår flicka... REDAN!
Ikväll ska vi hem till pappsen o käka, vi ska hämta lite porslin och grejer som vi får o sen blir det nog bara en lugn o skön kväll! Dax att åka snart... Ska bara väcka plutten (som somnat i soffan med benen på bordet.. trött-sötis <3)

Soffor!

Tjohoo! Vi har nu soffor... 2 stycken till o med! Inte vår egen som inte kommer för än i vecka 14 (svär lite för mig själv) men det är iaf soffor! Brossan Victors brutta Amanda har lånat ut sina och det tackar vi ödmjukast för!
Sängen är nu ställd och färdigmonterad i sovrummet (o där ska vi alltså sova i för första gången i natt) -I like! För även om de e mysigt att somna framför tv:n så e stora-rummet inte det ultimata att sova i (den franska balkongen + den galna grannen som lyser med ficklampa = Känns inte JÄTTEbra at gå upp i underkläder på natten om man måste på toa)
Linus har somnat framför fotbollen som går på 6an o jag sitter o halvsover jag med faktiskt (Vet inte ens riktigt vad jag skriver...) så kanske de e dax att borsta av tänderna, tvätta av sminket o hoppa ner i sängen.. Blir trots allt en RÄTT så tidig dag imorgon!

3 dagar kvar på praktik -Sen mammaledighet! Ofattbart ju!

Plötsligt händer de!

Dagen blev trots allt mycket bättre! Tiden på praktiken fullständigt flög iväg o buketterna blev faktiskt riktigt fina idag! När jag dessutom kom hem till gamla lägenheten o hittade ett brev från csn där det stod att jag inte kommer att behöva betala tillbaka NÅGOT (och jag sparat undan ett helt studiebidrag på 8140 kr) kunde jag inte låta bli att hoppa runt lite (väääldigt lite! Ville ju inte att grannarna skulle komma upp o undra om vi hade en elefant i lägenheten eller vad fan som hände) av glädje!
Snacka om en "plötsligt händer det-upplevelse"! Jag borde nog verkligen gå å köpa en lott, för så här har jag aldrig varit med om att csn behanldat NÅGON som fått ut för mycket i studiebidrag!
Till mitt försvar (finns alldeles säkert dom som läser o tycker att det är för jävligt) så har jag fortfarande praktik och slutar från och med fredag! Iom att csn betalar ut i förskott fick jag hela bidraget förra månaden (då jag borde fått för 2 veckor mindre)
Att jag dessutom skickade in personligt brev till csn, en kopia på mitt läkarintyg och ändrings-blanketten gjorde att ag trodde csn kanske kunde va snälla och bara kräva mig på halva summan, men IKKE! Jag behövde inte betlala något iom att det enligt som var dom som gjort fel... HEeeeLT okej för mig!

Linus e o hämtar låne-soffor och sen ska vi äta planka! Fira min pojk en dag tidigare tänkte vi! SuperMYS!

Vilken hemsk start på dagen!

Hyresvärden va här o skulle fixa en del i morse... Lampor, element, räcke m.m. Men inte kom vi fram till NÅGOTING! Måste få upp sängen innan elementet kan flyttas och köpa en ny lampa innan denna kan komma på plats (för att den vi tänkt passade visst inte) Till mig sa han att elektrikerna skulle komma imorgon och till Linus hade han visst sagt på torsdag! I'm confused!
Att bussarna till Malmö visst går en gång i timmmen vid denna tiden var något annat jag inte visste. Fick ringa bossen och förklara att min ankomst skulle bli sen på grund av detta. Tur att han e snäll o tyckte detta var helt lugnt. Däremot får jag dåligt samvete som tusan! HATAR att komma sent!
Mitt hår är inte i sitt bästa skick idag heller! Flottigt o elektriskt på samma gång. O endå tvättade jag de igår :S kanske svedala-luften som gör något me de, för fint, de e de INTE!
Frullen brukar iaf alltid pigga upp, men inte denna morgon, inte! Nektariner som Linus köpt hem ett helt lass av smakade som lök (!) när jag tillsammans med en banan skivat ner denna i yoghurten (oxå va hela frukosten förstörd!)
Men men, vi får väl bara hoppas att dagen inte fortsätter som den börjat. Nu får turen vända tycker jag! E redan irriterad o har bara lust att sitta i sängen o sura hela dagen egentligen, istället får man med ett leende på läpparna binda blommor o bara hoppas på att kunden blir nöjd!

Kan de snart bli kväll, snälla?!

Svenska Hollywood Fruar

Så jävla bra! Maria Montazami e min absoluta favorit! Hon verkar så snäll (och blåst, men snäll!) o rolig som få, de e hon!

En tur i svedala...

Kände mig lite vilsen när jag gick ut på jakt efter lunch. Nästan lite blyg inför denna nya stad (by/håla/by-håla?) Ändå slutade det med att jag lyckades få med ett par bullar o lite pålägg på vägen hem, o tur va de, frukosten bestod endast av lite yoghurt o har efter de inte ätit något annat. Illamåendet har iaf lagt sig lite men höfterna gör fortfarande ont :S
Vaknar nu dessutom varje morgon med en molande värk. Som svag mensvärk. Spännande! (Om det nu någonsin varit spännande med mensvärk :P) Inte konstigt kanske... Om 39 dagar ska hon ju faktiskt vara här! <3

Var är tröttheten?

Varför är jag inte trött? Linus har uppenbarligen stulit min trötthet och sover fortfarande gott! Jag är pigg som en lärka men höfterna vill lägga sig (synd bara att jag är tvungen att ligga PÅ dem!)
Har möjligen ändrat mig inför profylaxkurs igen. Borde man gå den? Vill inte ligga där om en 5,6,7 veckor o förbanna mig över att jag aldrig gick den... tusan va svårt det blev! Tiden är ju så knapp nu oxå =S

40 dagar...

Är det idag kvar till Ella beräknas komma! De e SNART! Något som e ännu närmre är Ellas pappa Linus födelsedag! Han fyller år om bara 3 dagar och jag har ännu inte köpt något (vill försöka att detta året inte ge presenten ett halvår försent, som jag gjorde förra!) Problemet är bara det att Linus inte önskar sig något speciellt och min vanligtvis rätt bra fantasi har verkat försvunnit i samband med flytten (eller ne, den försvann redan innan det... Med graviditeten kanske!?)
Har ni några ideér till present? -Hjälp mig!

Söndag!

Internet fungerar visst lite som det själv vill i vår nya lya, därför har jag inte haft möjligheten att gå in o skriva här innan... Nu vill jag dessutom titta på finalen av project runway. Kanske återkommer senare om jag inte hittar nåt annat kul o göra!
Hej så länge! :)

Jävla skit fan helvetes!

Soffan kommer inte för än om 5 veckor (säger dom ja, så de blir väl om 10!) Kul att behöva sitta på golvet fram till dess då... Jävla fan va denna helgen blev förstörd nu!

Helg!

Oxå va de helg igen! Idag flyttas sängen till nya lyan och inatt är alltså första natten jag o min älskade ska sova i vårt nya crib! Helt underbart <3
Ingen praktik idag heller då min rygg o mina höfter e helt ur form. Extremt jättejobbigt och detta gör mig frustrerad som fan! Får helt enkelt se de som en soff-sittar-dag då jag kan fortsätta på detta helvetes arbete!

Nu - lunch!

Macka o yoghurt...

E ju iofs hur gott som helst, VAR FÖR SIG! De första jag lyckades med efter att ha släpat mig upp i morse och ha gjort lite frulle var just att blanda dessa två... "Plums" sa de när mackan trillade ner i yoghurt-skålen, o så va de me de! Inte vill jag äta skink-macka med youghurt-kant eller yoghurt med en touch av skink-macka, nee. De vågade jag mig inte på att prova!

Idag blev de ingen praktik. Halsen e svullen och höfterna har nog sin värsta dag någonsin (trodde jag skulle lyckas kissa på mig på väg till toaletten iom att det tog typ en halvtimme att släpa sig dit inatt när jag vaknade) Så istället ska jag luta mig tillbaka i soffan, ställa datorn i knäet och skriva på arbetet så att fingrarna glöder!

Shop til you drop...

Nu har vi äntligen kommit hem... Halva IKEA shoppades upp av mig o Linus, Netonet likaså, och sen hjälpte Jocke, Linus kompis, oss att bära upp alla grejer till lägenheten. Fy fasen va trött jag e nu. Höfterna o ryggen känns som en 124-årings och detta även om jag knappt hjälpt till något! (Det räckte med att vandra de 300 milen som Ikea är långt, uppenbarligen!)

Snart blir de sängen o boken. Imorgon blir de praktik och sen skriva på arbetet. Linus ska försöka tvinga med nån kompis till lyan o skruva möbler så vi någonsin blir klara med det, och så jag dessutom bara kan lägga ner hela eftermiddagen o kvällen på att skriva, skriva, skriva... Måste bli klar med denna skiten nu. Men "skiten" blir fin, de kan ni tro :)

På väg...

Ska dra till praktiken om en dryg halvtimme, sen blir det nog IKEA! Jag o Linus har suttit på deras hemsida nu två kvällar i rad och tittat ut vad vi bör ha (de kan man nämligen som kille inte göra när man väl e på IKEA, för då e de massa jobbigt folk runt omkring o allt verkar vara superduper-jobbigt!)
Försäkringskassan-info idag med. Får se om det hinns med... Känns som att jag ändå inte kommer bli mycket klokare på alla regler och termer dom har! Men vi får se helt enkelt...

Nope. Nu e de dax att dra! -Hörs förmodligen en snabbis ikväll!

"-Vilken stor/liten mage du har!"

...Är en kommentar som uppenbarligen svärmar runt oss gravida! De första jag hörde idag när jag kom in och satte mig i väntrummet på Cura var just att "en kvinnas (som satt där och pratade med en annan) mage var väldigt liten för att va så långt gången". Detta höll den gravida kvinnan dock inte med om. Hon tyckte (och jag förstår henne) att de va tillräckligt stort och tung som det var!
När vi kom in på föräldrakursen började BM med att säga att vi lika gärna kunde presentera oss och även säga hur långt vi var gångna, då man ofta är nyfiken och även barnmorskorna som är proffs på det dom gör inte med blotta ögat kan se hur långt en gravid är gången... Att ni alla fått kommentarer om "hur stor allternativt liten din mage är" behöver ni inte bry er ett skit om, tyckte barnmorskan. Nästa gång någon säger något sånt så tycker jag att ni ska be denna människa att vara tyst, för denna har ingen ANING om vad stort eller litet är! "Det vet ju inte ens vi", sa hon med ett leende... Rolig kommentar av BM tyckte jag. Hon berättade också att nästan ALLA som går hos henne frågar om storleken på deras mage är normal... Visst mäter man magen, men med blotta ögat? -"Vem bryr sig?" tyckte hon.. Och jag kan inte annat än att hålla med!
Och om jag har frågat min BM detta? Oooh yes, de har jag! :)

Tisdag o tigerbalsam!

Nähepp! Tigerbalsam var visst inget man skulle använda under graviditeten heller! Konstigt att apoteks-personalen säger att just det är okej när de första som jag läser när jag öppnar innehållsförteckningen är "Bör inte användas under graviditet" -O så va de me de!

Nu ska de göras lite på arbetet, ätas frulle o sen göra mig iordning inför föräldra-utbildningen och praktiken... Får se vad som händer efter de. Linus ska ta me Jonas ut till lägenheten och bära upp lådor, så kanske blir det lugnt med det ikväll. Eller ja, lugnt o lugnt... packas behövs de u göra hela tiden! Vi får se, helt enkelt :)

vecka 34...

Tänk att jag redan e i vecka 34! De e verkligen sjukt! 46 dagar (om jag inte har HELT fel för mig) är det till lillan förväntas ploppa ut :)

Arbetet har det gjorts en hel del på idag. Duktig Fanny! Nu ses de på Erik o Mackans nya program o sen ska jag nog nanna tidigt. Är så trött idag =/

Fullt ös, medvetslös! (nästan iaf)

Fullspäckad helg! Därför jag inte skrivit! De blir nog dessutom en nästan lika fullspäckad vecka, men kommer försöka hålla er uppdaterade iaf!
Soffan är nu beställd. Tv o tvbänk, soffbord, i princip alla lillans saker, en del köksredskap, lampor, skoställ o hatthylla är köpt och de mesta andra är uttittat i kataloger och ska nu i veckan inhandlas och skruvas ihop (jepp, de mesta är alltså IKEA)

Ska imorgon på sista föräldra-gruppen och ska sen ha praktik på kvällen istället, då bossen hade bråttom iväg och ville ha hjälp att stänga... Ikväll och imorgon förmiddag måste jag alltså fixa på arbetet, packa grejer och fixa så Linus kan komma iväg till lägenheten på kvällen. Så de e nog bara att sätta fart nu, för från o med på fredag så flyttar vi sängen och börjar sova i den nya lyan, och de mobila bredbandet vet jag inte riktigt hur det fungerar.. trist då o sitta med ett halvfärdigt arbete... Så nej, nu e de skärpning!

RSS 2.0