Fredagsmys!

Victor, Amanda, Linus, Jag, Chinge-mat, Let's dance, Solsidan o gotte = Fredag!

Ellas fullständiga namn...

Vi har efter många, långa och heta (ja, okej, nu överdriver jag väl en hel del, men dock...) disskutioner äntligen kommit fram till det slutgiltiga namnet på vår älskade första lilla dotter.
Ella Maria Evy Samevall

Ella kommer hon att heta i förnamn och tilltalsnamn. Detta är ursprugligen taget från min mormors mor som hette Ella... Maria hette hon i andranamn och det gör jag med, så därför fick även detta namn hänga på... Att vi till sist bestämde oss för namnet Evy är för att Linus mormor heter detta. Evy var även Linus mammas mellan-namn och för att även "hedra" den sidan av Ella släkt valde vi att ge Ella detta namnet som 3de-namn. (Att jag dessutom är hel-såld på y-namn, Hade ju förslag som Molly, Freya, Enya, Maya m.f. innan, gör det hela bara ännu bättre!)

Vi har också bestämt oss för att ta Linus efternamn eftersom Ella kommer vara den 16de (tror jag Linus mormor sa) som kommer heta det. Ett ovanligt efternamn är KUL och eftersom jag räknar med att Linus en dag kommer att sätta en stor, fet sten (;)) på mitt finger o att även jag då kommer att bära hans efternamn (Mormor Evy har redan "godkänt" mig... Dom måste visst göra de iom att det är ett taget namn) så är mitt bara onödigt... Tycker jag iaf!

Vad sa jag, sa du?

Blev ingen zon igår... Man skulle visst inte använda den i slutet av graviditeten, så det är bara att uthärda! Ska däremot vagga ner till apoteket om en stund och rota igenom hyllorna där för att se vad jag hittar!
Höfterna har bara blivit värre. Misstänker att de inte bara e foglossning utan kanske någon muskel-inflammation. Suger gör det iaf, vilket som!

Var som sagt hemma om hos morsan och lämnade av tv:n igår. Hon visade en lista hon skrivit i januari 1988. Hur jag pratade på den tiden (och tro de eller ej -de va värre än hur jag snackar idag!) Jag var visst ingen höjdare på de där!!! Inte nog med att jag trodde att det var min morfar som va han gubben på uncle bens-paketen så kallade jag honom mossa! Shysst va? :)
Här kommer listan på vad jag sagt (kanske inte lika roligt för er som för mig, men lägger upp den ändå!)

Grejer:
Gaj - Glass
Boua - Bulle
Söttboua - Köttbulle
Pitt/Bitt - Fisk
Tatta - Potatis
Pucki - Frukost
Boj - Oboy
Mjau - Katt
Wowwow - Hund/Vagn
Jao - Jag
Jao bie - Jag vill bre
Bajja - Bada
Pappa bajja boo - Pappa tvättar bilen
Ita - Rita
Ott - Ost
Picka - Skinka
Kaua - Kaviar
Batti - Vatten
Jeppejus - Äpplejuice
Fegge - Smörgås
Guj-guj - Gung-gung
Gossi - Socker
Jao é picka - Jag är en flicka
Bä bä bippa lamm - Bä bä vita lamm
Jao kujje nej - Jag kunde inte

Namn:
Bejja - Isabella
Kojja - Conny
Kajja - Anna-Karin
Ujja - Ulla
Ajja - Göran
Kacka - Jakob
Ujja - Johan
Ejja - Mormor Ella
Mommo - Mormor
Mossa - Morfar
Fajja - Farmor
Alli - Alice
Kisse - Christer
Tojja - Tony
Mia - Camilla
Toto - Christoper
Ika - Erika
Tia - Tina
Neta - Agneta
Botta - Martin
Bössa - Stampe


Haha! Ska väl passa på att tillägga att jag när jag pratade så här va jag drygt 2 (!) år o DESSUTOM hade en kusin som retade mig när jag "sa fel"...
Alice: De heter RÖD! (överlägsen som fan!)
Jag: Jag sa ju Ööööööööd (skitarg)


Pryl-nörden nr. 1!

Linus o jag var på netonnet ikväll... Det gick som de alltid (;P) gör; Han fick sin vilja igenom! Nu står en 50" Tv hemma hos mamma o kaj o väntar på att vi ska hämta hem den!
Som jag sa till Linus så är det faktiskt hans pengar, o så länge jag får allt jag vill (de lät verkligen som jag e bortskämd som få, vilket jag kanske oxå e iofs!) till Ella så får han välja vad han vill lägga resten av sina pengar på. O iom att Linus oxå vill ha klart allt till sin lilla dotter när hon kommer så var detta nemas problemas enligt honom! (=KANON!) I veckan som kommer blir de Ikea, Ilva, Blomsterbergs och kanske någon till möbelbutik som kommer uppsökas... Längtar!

Nu ska jag tillbringa resten av kvällen att läsa bloggar, smörja in mig med lite zon gel (som mamma sponsrade mig med) och läsa (Böckerna av Karin Alvtegen är att rekommendera!)

Min lilla Ella!

Nu har jag för sista gången fått se Ella på UL. Nästan gång jag ser henne är det på riktigt!!! Busungen hade vänt sig IGEN! (Hon låg ju rätt för 2-3 veckor sen då vi va på 3D-UL, men låg med huvuvdet uppåt nu igen!) Dessutom låg hon i säte. Benen och armarna hade hon som vanligt (hon har haft det på alla våra UL -verkar vara något av en favoritställning för lilla damen) uppe framför ansiktet och ville inte visa sig speciellt mycket. Hon vägde idag 2117 och är, precis som hon varit hela tiden, en riktigt "snitt-bebis" (inte kejsarsnitt då, utan "i mitten"-bebis :)) låg på +1%

Älskade lilla flicka. Om 50 dagar är du beräknad att vara hos oss <3

Sista ultraljudet...

Ska vi på idag. Får ta med mamma då älsklingen är tvungen att jobba. Mina foglossningar is killing me, o va uppe innan klockan 5 idag! Som tur va hjälpte alvedonen och kudden under höften en del, så kunde sova lite till en stund senare...
Nu ska jag borsta igenom fågelboet och slänga på mig lite kläder för snart kommer mamsen o hämtar mig!

Hej så länge!


Nytt nummer!

Får ni inte tag på mig? Beror på att jag bytt nummer...!
Vill ni ha de nya så skriv ert så messar jag er imorgon!

God natt <3


Onsdag o trött!

Kom hem från Perstorp för en stund sen. Gick efter begravningen bort till Linda och Micke och spenderade eftermiddagen hos dom. Fick med oss massor av bebis-kläder och skötbord (och liggdelen på vagnen) hem...
Dagen har varit jobbig, men begravningen var verkligen fin... Tårarna rinn som vattenfall på mina kinder, men det är väl lite det som är meningen med begravningar. Att just få vara ledsen...
Trött som ett litet barn är jag nu. Huvudet snurrar och ögonen är det bara små, smala sträck kvar av. Dax för sängen tror jag. Läsa lite och sen sova (räknar ju ändå med att vakna ett antal gånger inatt) Imorgon ska jag på UL. Mitt sista! :O

Aj aj aj...

Klockan 10 tänkte vi köra härifrån, men redan innan 7 vaknade jag! Linus sussar fortfarande och jag gav upp sängen när klockan slog 8... 
Höften värker som dagen efter ett dubbelt body-combat-pass (o när va senaste jag tränade det? 2-3 år sen ungefär... eller nee, nu ljuger jag faktiskt! Har aldrig tränat ett dubbel-pass. bara enkel-pass, men de räcker vill jag lova :D) ungefär! Värken påminner skrämmande mycket om just träningsvärk faktiskt! Ska nog testa de här med TENS. De verkar läskigt, men e beredd på att testa allt för att kunna sova en hel (eller iaf halv) natt. Hur är det förresten med sån gel man smörjar på istället för att ta tabletter (zon heter den va? Om jag inte har helt fel!) -Fungerar detta och kan man i så fall ta de? Ska absolut kolla upp mina allternativ, men inte idag. Idag ska jag hålla min Linus i hans hand och hedra min svärmor, Ellas farmor.


What 2 wear?

Försöker rota fram något ur garderoben att ha på mig på begravningen imorgon... Boleron gick heelt bort, så fick rota ännu längre in, men ikke! Allt är smått, åh så smått, och jag kan nu inte förstår hur jag innan känt mig tjock (jag menar -vad är jag då nu!)
Blir väl tunika och leggings som åker på imorgon då! (dock tunna leggings -som strumpbyxor för att det ska vara lite finare.) Ett skärp i midjan och en välvårdad stor knut uppe på huvudet som pricken över i:et... Kanske ska strunta i att nåla upp Linus byxor så att han inte ser allt för fin ut brevid klumpen i urtvättad tunika (detta e iofs inget svårt) eller vad säger ni? :)



Vad passar en kropp som denna? -NADA!

Men magen e fin. Speciellt innehållet...
Vackra lilla Ella, vi längtar efter dig <3


vecka 33


Tisdag...

Nä, men om man skulle göra något nyttigt idag då, kanske! Höfterna värker men börjar vänja mig, nästan!
Padan (killen som äger denna lägenheten) kommer hit vid 17, och som sagt igår så måste Linus byxor nålas upp, hans skjorta strykas och min bolero måste nog sys in (verkar märkligt, eller hur!? Men måste sy fast den under brösten, annars "halkar den lixom upp" av dessa gigantiska mjölk-bomber!) Vi måste dessutom hem till kusinen och rota i lite lådor som jag fortfarande har i hennes källare. Har nämligen papper på lån där som vi måste ha till imorgon då linus ska till banken. (innan begravningen) Blir väl en sväng till lägenheten efter allt är fixat idag om vi hinner... Har ju fått nycklar idag och vill såklart dit och friska upp minnet och kanske även mäta ut lite så vi kan börja handla möbler så snart så möjligt :) Dax att sätta fart helt enkelt!

Förresten... Har ni som använt TNS fått något resultat? Tyckte ni de va nödvändigt/onödigt? Funderar på att hyra en som man kan ha innan och medan man åker in till förlossningen... Pratade om detta igår på föräldrakursen och BM sa att man även kunde ha en sån till sina foglossningar... Låter ju intressant. En sak till. Känns det som små "stötar"? För i så fall vägrar jag. Har fått tillräckligt med sånna efter alla häst-år o dessa jäkla el-stängsel :)

Världens vackraste vänner!

Jag är verkligen lyckligt lottad. Hur mycket jag än klagar och tramsar mig så vet jag alltid innerst inne hur otrolig tur jag har. En underbar man, Massa fina vänner, En fantastisk (lite halvt galen) familj, En otroligt älskad (oxå lite halvt galen) människa i min mage, Ett bra liv utan större bekymmer... Jag behöver inte ens "nöja mig" längre. Jag trivs och vill inte ha det på något annat sätt än precis så som jag har det nu!
Fick mig en reminder på detta när jag i morse fått ett enkelt litet inlägg på "fejjan" (eller två rättare sagt!) "-Hej goding" & "-Tänkte önska dig en underbar dag =)"
Båda dessa inlägg va skrivna av min goda vän Elin. Elin "Jesus" Andersson som jag lärde känna vintern 06/våren 07 då vi för första gången tillsammans säsongade uppe i Idre. Man hade aldrig långt till skratt när man var tillsammans med Elin. Kanske därför blev hon en av mina absolut närmsta och bästa vänner på så kort tid. Och även om vi idag inte träffats på alldeles, alldeles för länge, då jag nästan bor längst ner i Sverige och Elin lilla bosatt sig i Älvdalen så finns hon i mitt hjärta, och jag ser fortfarande henne som en av mitt livs allra bästa vänner. Det vill jag att hon ska veta. Hon e en underbart fin människa på alla sätt som man bara kan o det älskar jag henne för...


Crazy partypingla. Min Elin <3


Morning!

Natten blev inte någon lång, avslappnad, lugn, sovande natt. Höfterna pallar det helt enkelt inte!
Somnade runt 1 och gick upp strax efter Linus stuckit vid 6 imorse. Vaknade ett par 5,6 gånger inatt och vände på mig. toaletten behövde jag dock inte besöka för än i morse (framsteg!)
Nu sitter jag med min skål yogurt o skink-macka o halv-tittar på nyhetsmorgon. Mår sådär o vill egentligen inte alls pilla i mig fler alvedon men tvingas nog för att överleva dagen!
Nu ska jag sluta gnälla o börja göra mig iordning...
Hörs senare idag!


Läggdax!

Nu är det dax att hoppa i bingen, läsa en stund o sen nanna. Har tagit en alvedon till i förebyggande syfte och håller nu tummarna över att inte behöva vakna 300 gånger inatt o ha höft-smärtor, rygg-ont, halsbränna (en sån tablett har jag oxå stoppat i mig) mardrömmar, vara kissnödig men sen lyckas klämma ut 3 droppar eller som igår natt till o med ha ont i örat (inte "öron-inflammation-ont" utan snarare "du-väger-ett-ton-och-ditt-stackars-öra-e-helt-nermejjat-mot-kudden-ont")
NEJ! Denna natten bestämmer vi att jag sover ljuvt hela natten lång, vaknar utvilad och frisk som en nötkärna imorgon och lätt som en fjäder studsar iväg till praktiken! Låter som en himla bra idé tycker jag :)

Blåst?

Som jag skrev på facebook:

"-Vår nya skrivare skriver verkligen jättefina bilder. Verkligen kanon-bra! Problemet e bara att de skriver ut papperna med hålen åt fel håll =S Försökte vända på papperna för att få hålen åt RÄTT håll, men då vägrar den skriva ut... Hrm! De här va ingen lätt gåta för en oteknisk blondie som ja'"

Skrivit allt "tråkigt" på arbetet. Nu är det roliga kvar. Klippa, klistra, dekorera och skriva små texter till bilderna. O slutsatsen då, men den gillar jag. Då får man skriva precis det man tycker o tänker o kommit fram till ju!




Framsids-bilden till mitt frisör/florist-arbete

Massor på g!

Tjohoo! Redan imorgon får vi nycklarna till vår nya lya. Blir väl dit o mäta o fixa innan helgen då vi ska handla möbler!
Föräldrakurs idag och sen försäkringskassan. Jäkligt skönt att nu ha det gjort! Csn-papperna måste fyllas i och skickas och måste även in till gamla jobbet för att se hur mycket jag tjänat (och få papper på det, så jag kanske får mer än 180kr/dagen vilket man får i föräldra-penning när man studerat!)
Jag ska även fila lite på mitt arbete. Blir aldrig riktigt klar med det, men när man har så pass många veckor på sig så blir man visst aldrig riktigt nöjd... är det inte så?
Alvedon har jag stoppat i mig igen. Vägrar känna mig dålig... Har inte tid till sånt nu! Imorgon blir det praktik och sen fortsätta med stöket. Saker ska packas och lådor ska fyllas. Måste även få tid att fixa kläder inför begravningen på onsdag, (vad ska man som tjock gravid-klump ha på sig på en begravning när man i nästan 7 månader gått i stora tunikor och mamma-leggings?) stryka Linus skjorta och nåla upp kostym-byxorna ska jag oxå göra (han ska nämligen ha sin pappas byxor som var lite för långa för honom, så fick i uppdrag av Linus storebror Andreas att nåla upp dom till Linus, som själv tyckte att dom gott kunde få va lite långa "Äe, dom knölar ju bara ihop sig lite över skorna" tyckte han. Jag fick då LOVA Andreas dyrt och heligt att ta tag i Linus öra och lägga mig på golvet och fixa byxorna trots allt... Så de vågar jag inget annat än att göra!)
Nu ska jag ta mig i kragen och skriva på arbetet. Linus är flitig och passade på att gå ner o skruva på bilen medans jag skulle plugga, så jag kunde vara i fred, så nu får jag banne mig sätta fart oxå =)

Hej så länge!

Måndag!

Föräldrakurs nummer 2 står på schemat och jag känner mig överkörd av en lastbil eller liknande... Natten har varit hemsk! Foglossning är något av de sjukaste jag varit med om för er som inte vet. Man blir 80 år (inte över en dag, utan på ett steg!) Mina höfter värker dessutom på grund av att jag måste ligga på dom. vaknar var o var annan timme och byter sida. Toalett-besöken har även dom varit ett par 3 stycken inatt och hela kroppen och huvudet har inte varit på min sida. Uuufh, säger jag bara. De e så jäääkla synd om mig ;)
Alvedonen har åkt ner i strupen och nu ska jag lyssna på information om smärtstillande (hoppas dom frågar om någon vill testa något, skulle ju inte sitta helt fel just nu, faktiskt ;)) i 2 timmar.
Efter detta blir det bara hem o vila igen, måste bli frisk till imorgon för vill verkligen kunna gå till praktiken då!

Nu ska jag slänga på mig kläder o lite smink på nosen så att folk inte tror att de verkligen är en heffaklump dom mött (tur de inte e mörkt när jag e ute o går!)
Ses senare, mina vänner!

Slutet på denna vecka...

Dagen har avslutats med kina-mat, project runway och nu blir det bara soff-mys. Kanske ett bad oxå. Får ju passa på så länge man fortfarande har det... (kommer att saknas)
Veckan som kommer är fullbokad; Föräldra-kurs, praktik, begravning, UL, flytt, möbelköp, Försäkrningskassan-ärende, Csn-papper som ska fyllas i och skickas, packa o sortera allt man äger och har, och sist men inte minst flyttstädning!
Kommer ni inte se mycket av mig så förstår ni kanske varför! Längtar nästan redan till nästa söndag då allt e klart :)

Jag älskar tjejer!

Jag tycker överlag att tjejer är mycket vackrare än killar.
Folk har t.o.m. trott att jag varit gay då jag "alltid ritat tjejer" (kanske för att jag älskar kroki och då oftast tecknar naket.) Väldigt konstigt tycker jag då... Varför skulle jag vara gay/bi bara för att jag tycker kvinnans kropp är vackrare att teckna?

Här är några av mina "favvo-flickor" (förutom mina vänner då!) 
Vackra, snygga o starka brudar...



   
Martine McCutcheon. Duffy. Frida Hallgren. Maja Ivarsson


Christina Aguilera

   
Gwen Stefani. Heidi Klum. Kat von D. Katarzyna Dolinska

¨
Kim Catrall

   
Marilyn Monroe. Nicole Richie. Maria Andersson. Sienna Miller


Brittany Murphy


   
Twiggy. Katy Perry. Lady Gaga. Audrey Hepburn



Har jag bra eller dålig smak?
Dom flesta tycker dålig faktiskt :)


Familjen Lundborg/Samevall

Släng er i väggen, Brangelina o resten av Hollywood-eliten. VI är världens vackraste familj <3


Mamma


Pappa



Barn


Söndag!

Jättemysig kväll med 20års-fest för Therese igår. Kom nog inte där ifrån för än vid 1 i natt och sov därför lääänge o välbehövligt idag!
Nu ligger tvätten i maskinerna och Linus har åkt iväg för att skruva på sin (förbannade) bil.
Idag blir det annars lite fix i lägenheten. Fick med oss en del flyttkartonger hem från svärfar igår så vi kan börja packa. I veckan får vi nog nycklarna till lägenheten och till nästa helg blir det möbel-shopping! Längtar superduper-mycket!

De 3 H:na

På föräldra-utbildningen pratade barnmorksan om de 3 P:na! -Power, Patient och Passagerare. Nu gick vi iofs igenom förlossningen... För annars skulle jag nog inte ALLS hålla med henne. Jag har (ofrivilligt) lagt upp ett eget levande... -De 3 H:na! (för gravida)

Halsbränna -Ett problem som bara inte VILL ge me sig! Även om man tar till sig "tipsen" och även käkar tabletterna som man ska så dyker den upp (alltid så olägligt så möjligt, såklart)

Höft-smärta -Detta e nog det värsta av allt. Ibland hoppar höften till och jag kan inte längre gå, stå eller ens stötta på benet utan att skrika rakt ut! Det är som någon sticker en kniv i höften på mig och om jag inte får en hjälpande hand trillar jag ihop i en liten hög... Detta känns så otroligt överdrivet, men är helt sant. De konstiga e att det går över efter bara någon minut ibland och då e allt som vanligt igen. Märkligt? Ja! Jobbig-hets-grad? -Extrem!

Hormoner -Tårarna sprutar, kärleken är enorm och ilskan e helt oförstådd. Känner mig som en arg och irriterad tonåring som inte bryr mig ett dugg om konsekvenserna. Som tur e så brukar jag kunna hålla detta inom mig till en viss grad -Det vill säga att jag inte skriker rakt ut när tanter är irriterande, någon gör något (som i mina ögon e) störigt eller ett barn skriker högt (För jag har faktiskt även här lust att skrika lika jäkla högt tillbaka!) Jag muttrar o går tjurigt där ifrån istället. "Helvetes skit fan helvete!" hör man en kort liten tjock klump viska argt för sig själv där hon vaggar fram...

De e fan inte lätt. Men SÅ värt det, eller vad e de man brukar säga? ;)

Fredag - 8 veckor kvar!

Idag blir det nog inte mycket bloggande. Har varit på föräldrautbildning som sagt. Givande tyckte jag. Inte skrämmande. Blev snarare lite "Ah, de här fixar vi"!
Nu blir de lite städning innan Jessie o Christian kommer. Hemmagjord pizza o mys... Min onda rygg behöver vila o kanske massage (om man kan övertala mister L)

8 veckor till vår lilla Ella kommer (hon har namnsdag idag påminnde mormor kim mig om) Älskade lilla knyte. Sammarbeta nu me din stackars mamma <3


En del av prinsessans första kläder.
Dom e så söta att jag nästan önskat dom hade dom i min storlek!


Uppfräschning!

Pust o stön! Har utan Linus hjälp lyckats raka benen, tvätta bort nagellacket på tånaglarna och även klippt dessa... Fy fan va jag e bra!
En liten grej som detta blir plötsligt näst intill en omöjlighet med den stora magen ivägen. Lite andnigs-svårigheter (precis som när jag e tvungen att själv knyta skorna) får man allt, men GUD va fräsch jag känner mig nu =) -Definitely worth it!

Magbild!

Jag praktiserar som sagt på halvtid nu. Trivs som alltid lika bra där... Schysta människor o ett jobb som jag tycker e super-kul. Dessutom förstår dom att jag måste va lite extra försiktig o låter mig inte bära eller göra för ansträngande grejer, vilket jag inte heller SKA, men de e skönt att inte själv behöva påpeka detta.
Även om jag har alla dessa fördelar känner jag tröttare än någonsin när jag kommer hem. Känns som jag jobbat 14 timmar i sträck i 14 dagar i rad, ungefär. Ingen ork har jag, men 3 veckor till, de ska jag banne mig klara!

Imorgon ska jag o Linus på vår första föräldrakurs... Ska bli spännande. Däremot undrar jag om det e som min BM säger -Att man blir lugnare o att man börjar förstå saker o ting o att rädslan ofta försvinner o att man istället börjar längta efter sin bebis (bara!)... Detta låter ju som en dröm! Däremot läste jag att någon annans BM rekommenderat henne att INTE gå på föräldrakursen om man tycker förlossningen är skrämmande iom att dom berättar om allt de jobbiga (men jag vill ju veta de... Jag vill egentligen bara vara förbredd på allt. Även de dåliga!)
Ajja. Hur det än blir så ska jag gå. Så får Linus oxå lära sig en del. DE ska bli skönt tycker jag. Jag vill ha någon att luta mig mot (och skälla på) när de väl e på gång... Imorgon e de bara 8 veckor kvar! 8 veckor till lilla Ella (förhoppningsvis) ligger i min famn o jag säger "Detta va ju inte aaaalls så farligt" ;)



Tjocka magen i vecka 31+3 (idag är jag i vecka 31+5)


Argbigga!

Nu går jag o lägger mig... Försäkringskassan e MÖG för er som inte redan visste! För det första så finns det INGA lediga sånna skit-info-kurser i hela skåne om hur man går till väga med föräldra-penning för än efter Ella e född. KANON ju! Jag tänkte faktiskt inte föda jobbandes... För det andra så hittar jag inte deras öppet-tider NÅGON stans.
Man ska gå föräldrautbildningar, informationskurser i pengar, man ska mäta magen o dricka äckliga drycker o ta 500 stick i fingret o kissa i muggar. Räcker de inte med att man ska ha ont så man vill dö ett dygn i sträck, få panik, pressa ut 3-4 kilo o spricka lite (en sådär 2,3,35 stygn) -Jag tycker nästan de!

Hur håller ni mammor/blivande mammor reda på allt som ska göras? Jag förstår inget! Blir rädd för att jag missar något viktigt i allt detta klyddandet =/

Vackra, älskade man!

Linus hade inte klippt av så mycket av sitt hår (till sin flickväns stora förtjusning!) Han lagade köttbullar o potatismos med gräddsås o lingon till middag och nu har han precis varit o handlat poppe (för er som inte vet/fattar -popcorn) Han e nog vääärldens bästa, faktiskt <3

bye bye lovely lockar...

Just nu sitter Linus hos sin syster Catja och klipper av sitt hår... Lite ledsen i ögat är jag över detta, men som jag sa till Linus så måste faktiskt HAN trivas i sin frisyr o de gjorde han inte längre!
Håret färgar han förhoppningsvis svart igen. Det gillas däremot starkt. fast lockarna i nacken, dom kommer jag som sagt att sakna...



Linus, Madde, Vickan o Jag utanför Maria på hennes 20års-fest den 22/1


Onsdag!

Praktik halva dagen sen följde Maria me mig hem och käkade paj.
Jag och Linus kollade upp namn igår och kom kaaanske fram till ett... Molly! Vad säger ni? Vår förra katt hette iofs de, men visst e de ett sött namn?
Ella Maria Molly Samevall... Vad tycker ni?

Tredje-namn!?

Jag och Linus är LITE oense i denna fråga... Namnet som vi bestämt till vår bebis är som innan sagt; Ella Maria Samevall. -Inga konstigheter, och vi är fullt eniga o detta. Nu är problemet bara att jag även vill lägga till ett tredje namn... Varför? För att de e kul såklart! Linus tycker däremot Ella Maria Samevall "klingar" så bra och att ett tredjenamn bara förstör. Dessutom är mina förslag kassa enligt honom och varje namn jag föreslår får ett par höjda ögonbryn o "ne-he-hej" till svar! Visst retas han. De vet jag! Och till slut kommer jag få min vilja igenom. Det brukar jag få =)
De jag undrar nu är vad NI tycker, och om ni har några andra förslag som min älskade man kanske kan gå med på... Här är mina namnförslag:
-Nora
-Maya
-Freya
-Lilly
-Enya
(Hade jag inte fler? Har nog glömt dom på vägen...)

RÖSTA!

Lååångt hår!

Jag e sugen på hår! Långt hår. Stort hår!
Är extensions en super-duper-korkad idé när bebbe snart kommer?
Kanske skulle fixa sån clips-extensions?


Jag hade en gång ett långt hår...
Äkta var det oxå! Men så länge orkar jag inte vänta..
VILL HA NU JU!


Fetto-dagen!

Idag är det fettis-dagen... Min dag ju! Idag ska man kränga semlor, men jag köpte hem chokladbollar (för negerbollar e förbjudet att kalla dom nu för tiden, va?) istället =)

Ella kommer om 2 månader (idag faktiskt!... 59 dagar) och jag har så mycket som snurrar i mitt huvud... Ska jag försöka få nån remiss av min BM och gå å prata med någon eller ska jag bara ta o klara det?
Efter att alla problem med lägenhet och skola löst sig så känner jag mig inte lika rädd inför förlossningen längre. Jag tror att jag "lassade över" problemen på lilla bebbe's ankomst istället för att fokucera på det som verkligen va jobbigt (psykologist shit, som vanligt, ja!) Däremot är rädslan för rädslan fortfarande kvar. Jag vill inte börja få värkar och bli chockad och rädd då de e dax (lite sent påtänkt då lixom...) Dessutom har jag nu efter vi flyttat över två mil till närmsta förlossning och vill inte va tvungen att köras fram o tillbaka där emellan med värkar som jag tror mig själv dö av!
Jag brukar inte va en mes när det gäller smärta... kommer jag vara det i detta läget? Usch! What to do, what to do...?

Halsbränna från helvetet!

Ella blir nog en riktig pojk-flicka, eller har hon hår ner till axlarna redan när hon föds, för halsbrännan jag har (i princip varje kväll/natt) håller på att göra mig tokig! O varje natt då jag försöker somna förbannar jag mig själv för att jag ännu inte köpt tabletter som sägs dämpa detta.
Imorgon SKA jag köpa dom, för jag pallar den här helvetes-halsbrännan längre! De känns som en stor frätande kräkboll ligger o sväller i min hals... blärk!


Sugna på tjockis-bild?

Linus fick äran att foto min extrem-mage (kändes verkligen FÖR stor, så var ju tvungen att ta en bild!) igår. Idag hittar jag däremot inte sladdarna så att jag kan ladda upp den. Jävla skit... De går verkligen inte vidare bra för mig idag!
Magen e lugnare nu iaf! Proviva till max & no more järntabletter för mig... Jag klarar inte av dom!

Första dagen på praktiken...

Blev inte riktigt som jag tänkt mig... För det blev hemma!
Min mage strejkade hela natten och i morse pratade jag me min boss o kom överens om att börja imorgon istället... Jävla skit! Jag såg faktiskt verkligen fram emot att börja på praktiken nu!
Imorgon tar vi nya tag. För då ska jag banne mig dit... med mag-krångel eller inte!

Linus <3 Fanny

1 år har vi idag varit tillsammans...
o många till har vi framför oss!



Jag älskar dig, hjärtat!


Nu får de räcka!

Visst ÄLSKAR jag snö... När det e jul eller man kan åka skidor, men nu får de fan va nog! Vi bor i skåne. Vi klarar inte detta längre...


Idre 2007


Fredag kväll...

Tvätt, hämta bil (byta bilar rättare sagt) hos mormor o morfar, thai-käk på de nya stället i Höllviken, tillbaka till malmö, upp med tvätten o sen mys (somna?) i soffan är det som står på schemat idag.
Imorgon blir det upp en runda till svägerskan + familj i perstorp o hälsa på svärfar i nya lyan.
Å på söndag är det ju alla hjärtans dag PLUS min o Linus 1års-dag... Låter lite måns zelmerlöv-marie sernholt-äckligt att fira sin 1års-dag på alla hjärtans dag, inte sant? Men sanningen e faktiskt den att jag och Linus träffades då. Ute i vimlet, fulla o dumma för exakt ett år sen...


Tänd ett ljus...

Blev lite rörd över att Linda (Linus syster) valt att lägga upp min text (som jag på Christels "minnes-sida" skrivit) på sin facebook...
Som jag brukar säga så är jag bättre att lyssna på genom skrift... Det är för mig så mycket lättare att uttrycka känslor på detta sättet...
Iaf, Tack Linda <3 De va fint gjort!


9 veckor...

Började dagen hos BM. Inga konstigheter där inte. Ella ville självklart böka runt som mest när Rebecca (min BM) skulle lyssna på hennes hjärtljud, men annars gick det kanon! Följer kurvan bra och jag hade inte gått upp mer än ett halvt kilo sen förra gången!

Idag står vi på vecka 30+6, vi har alltså exakt 9 veckor kvar till Ella ska komma. =)
Lägenheten skrev vi kontrakt på igår och vi flyttar redan till månads-skiftet (alltså om drygt 2 veckor!) Längtar så super-duper mycket! Verkar som sagt äntligen gå åt rätt håll för mig och min älskade, o de tycker jag att vi (framför allt han) förtjänar efter all skit...


Tillägg på "att göra efter graviditeten"-listan...

Glömde ju säga att jag ska upp (eller ner) till fjällen och åka skidor efter det att Ella kommit till oss... Kanske inte Ellas första levnads-år, men efter det; Då jäklar ska jag o Ella släpa med pappa Linus och morfar Bill (så någon betalar och passar Ella =D) och mysa i snön! De e ett MÅSTE!


Super-härlig dag i backen!
Sol, skidåkning och underbara kompisar... Kan de bli mycket bättre? -Kanske om jag får med mig min man och min dotter. Då blir det banne mig fulländat =D


-Pia, Alex och Jag i fantastiska Idre, säsongen 06/07-



Shopping i stora lass!

Blev lite ändrade planer; Stack med morsan till Ikea istället.
Shoppandet gick bra... lite för bra kanske, men nu har vi iaf hela säng-tjohejsan klart inför Ellas ankomst (fast de får stå hos mamsen o kaj så tills de att vi flyttar)
Jag fullkomligt ÄLSKAR att handla grejer till lill-flickan. Längtar ihjäl mig efter att inreda hennes lilla rum. GUD va mysigt det kommer att bli <3


Dagens...

To do-lista idag...
- Jag ska direkt efter detta inlägget göra mig en skål med min nya craving; skogsbärs-yogurt med skivad banan och persika. Så jäkla gott (o inte farligt onyttigt heller ju! 2 hela frukter åker ned i magen på köpet. KANON!)
- Avnjuta den liiite för sena frukosten med gårdagens avsnitt av top model.
- Försöka skriva lite på arbetet (ska få words senare idag av brossan, för jag kan tala om, mina vänner, att skriva arbete för hand i dessa teknikens tider är man ALLDELES för bortskämd för! -Det e piss-jobbigt!)
- Duscha (bada? -Kanske får passa på nu innan vi flyttar och bara har dusch)
- Träffa upp morsan för att få en Ikea-grej (om man var medlem var det massa bra extrapriser på bebbe-grejs; bland annat på spjälsäng som vi ändå tänk köpa nu vilken dag som helst! -Timing, ja!)
- Älsk kommer från jobb. Vi ska då åka och titta på (skriva?) kontraktet på lägenheten för att senare invadera Ikea o shoppa loss till Ella-hjärtat.
- Åka vidare till Höllviken -Få word installerat av bror, INTE bli smittad av min andra brors influensa, käka pappas goda japanska gryta (I LOVE!) o njuta av att bara slappna av o slippa anstränga sig ett dugg!
- Åka hem. Pussa på mitt hjärta. Klappa på min mage och soooova...

Låter som en helt okej dag, va? Tycker jag med!

Har vi en lägenhet?

Vi har tittat på lägenheten. Ja, vi har t.o.m. redan fått den!
Vi har nu bara ett problem som ska tas tag i - om detta löser sig är det KLART!
Fin va den! Helt nyrenoverad, nya vitvaror och underbara lyx-grejor som disk OCH tvätt-maskin ingår. Lägenheten är en 3a på 82 kvm, takvåning. sne-tak och takbjälkar. Den har ingång på 2de våningen, en liten hall när man hänger av sig, efter de fortsätter man en trappa upp (trappan ligger alltså i lägenheten) och kommer rakt in i de kombinerade kök/vardagsrummet, till höger ligger två sovrum, ett lite mindre och ett större och brevid dom ligger toaletten... Så super-fint!
Längtar till jag o min älskade flyttar (för nu får de fan inte gå åt helvete!) -o de gör vi ju redan i månadsskiftet! Så himla jättekul!
Wish us luck for fuck sake!


Så här planerar jag att se ut i vår...

Min underbara svägerska och vän Maria "Agge" Ohlin gjorde på sin blogg för några dagar sen ett inlägg som jag uppmärksammande och var "genom bild" tvungen att svara på...
Maria's bild på den tjusiga fotomodellen med en snygg outfit förklarade hur Maria tänkt klä sig i vår... Lite avundsjuk som jag blev på Marias så väl känsla för stil som "inte-en-spya-så-lång-ögat-kan-nå-kläder" (som jag däremot förmodligen kommer ha över hela mig..) tänkte jag minsann inte va sämre.

Så här e min "Så här kommer jag se ut i vår/sommar-look":


Min Mamma-look

- Slitet hår som jag förmodligen kommer klippa kort för att knutorna inte längre går att reda ut.
- Osminkat, (nästan iaf) kritvitt o slitet fejs, tillsammans med en skrämd men samtididgt trött blick ger solglasögongen i vår en stor roll i min mamma-look... (om man inte glömmer dom förstås!)
- Stor tunika som förhoppningsvis döljer de mesta av fläsket och de alldeles för stora, läckande brösten. Även en spya har vi här valt att klä axlen med.
- Ett par leggings (kanske fortsätter med mina mamma-leggings som går ända upp till brösten... -sexigt? NEJ! -skönt? JA!) att dölja celluiterna i.
- Foppor (som jag LOVAT mig själv att aldrig köpa) sitter på mina fötter den här våren. Gärna i någon skrikig färg.



Vad tycker ni? Jag satsar stort för att bli årets mode-blogg detta året vettni!
Nu ska jag o träffa kussi på Entré, sen ska jag o Linus på lägenhets-visning (mitt i allt de jobbiga så dyker en BRA grej upp. Det är vi ytters tacksamma för!) i Svedala faktiskt... Vad säger ni om de? Ska man bli svedala-bo? Kanske inte e så farligt ändå...! Jag får tvinga mina vänner att hälsa på mig helt enkelt. Ajja, nu ska vi först titta o sen få den, men som sagt -KUL! Detta behövde vi nu!
Måste springa nu... Bye!

Linus...

Detta skrev jag till min älskade Linus i lördags morse. Har inte lagt upp det men läste igenom det idag och inser att det fortfarande passar... om faktiskt inte ännu bättre nu!
Det är nu jag behöver vara där för honom. hålla honom. älska honom. leda honom...


Till dig, min älskade L...

Idag ska jag hålla dig i handen så som du alltid håller mig i min, jag ska torka dina tårar och lyssna på allt du har att säga.
Idag är det jag som ska vara stark, jag som ska stötta och lyssna på dig.
Idag är det obytta roller, min älskling. Tillåt mig det, men framför allt - tillåt dig själv det... För din skull. För din familjs skull och för min skull.
Jag finns här för dig. Alltid. I alla lägen... Precis på samma villkor som du finns här för mig, Men nu är det du som behöver fångas upp. Du som behöver stöttas och få sörja.


Att detta drabbar dig, mitt hjärta, får mig att själv gå ur min kropp och se på saker och ting i andra perspektiv. Du och vår Ella är för mig det viktigaste i mitt liv, och är du ledsen är jag lika så...
Det gör ont att se dig som du är just nu, men allt som du gör, gör vi tillsammans. Vi är en familj nu. Du och jag. Och tillsammans har vi skapat det finaste man kan. Ett liv...

Finns det kanske någon mening med att vårt lilla mirakel kom till? Vårt oplanerade lilla "misstag"! (läs det i en positiv bemärkelse)
Kanske kan hon efterträda en annan människa du älskat. Kanske kan vår lilla Ella skapa känslor som gör smärtan lättare att ta sig igenom...?
Jag säger inte att hon ersätter någon, för det tror jag inte på. Aldrig. Jag tror däremot på att glädjen kan hjälpa en igenom sorgen. Jag hoppas iaf det.

Jag älskar dig Linus. Det kommer jag alltid att göra

<3


Idag hedrar vi dig, lilla Svärmor...


Vila I Frid
Christel Samevall
58
-03-27 - 10-02-08




Genom dina underbart fina barn, Linus och Linda ser vi dig.
Genom dina barnbarn; Matilda, Felix, Alvin och även från vår ännu ofödda Ella kommer du länge att leva vidare.
I minnet dör du aldrig,
och genom tanken är du alltid vid vår sida.


Du är saknad av många, Svärmor. Och när Ella kommer till världen ska vi tillsammans vinka till dig, Vi ska berätta att hon har en farmor. En farmor som bor i himlen.
Vi ska berätta om en farmor som är otroligt saknad men som nu är på en plats där hon inte längre behöver må dåligt. En farmor som bor på en plats där alla har det bra.
Vi ska tala om hur glad farmor var över att få bli just farmor, och att även om du inte hann träffa Ella så är du för alltid en del av hennes familj. Du kommer för alltid att vara vår Ella's älskade farmor...


"Vi alla som kännt dig, och vet hur du var önskar så att du ibland oss fanns kvar,
Men nu när du gått dit vi alla ska gå, med glädje vi minns allt det fina ändå."

RIP


Vår älskade lilla flicka...

Vår lilla solstråle. Vårt ljus i mörkret. Vår glimmande lilla guldklimp.
Tack lilla hjärtat för att du sprider glädje när det är som svårast...






Ella Maria - BF 2010-04-16


Helvetes-helgen...

Förlåt att bloggen inte har uppdaterats, men helgen har inte varit den bästa... snarare den sämsta. Den har varit väldigt, väldigt jobbig!
Till råga på allt blev jag under lördags-natten rejält sjuk (magsjuk, dessutom!) och inte för än nu idag har jag krupit fram från mitt täcke för att göra något annat än att springa fram o tillbaka till toaletten för att vända in o ut på min redan så stackars, tomma mage...
Idag har jag t.o.m. fått i mig en hel skål yogurt med en skivad banan, och än så länge har inget kommit tillbaka upp (håller tummarna)

Detta har trots allt inte varit det som varit jobbigast... Att se min älskade så ledsen gör mig mer besvärad än något annat. För visst vill man vara den starka i detta sammanhang... man vill hjälpa, säga rätt saker, inte vara ivägen. Men det är ju lättare sagt än gjort. Jag hoppas och tror jag gör rätt i att bara vara mig själv, att få låta Linus vara sig själv. Jag har förklarat hur jag känner och hur jag i denna stund går till väga...
Jag skrev ett inlägg till Linus i lördag morse, men postade inte det. Kanske ska jag göra det. Jag får se senare. Jag vill fråga honom om vad han vill oxå. Hur mycket jag ska avslöja och skriva om detta i min blogg. Han bestämmer. Så e de bara nu!

Vad som än händer, och vi vet nog tyvärr båda vad som kommer att hända inom en kort tid framöver, så finns jag alltid här för dig. Och även om jag gråter krokodil-tårar (crocodile-dundee som Linus brukar kalla mig -i kärleksfull mening- när min mega tårar rinner ner för kinderna) så är det viktigt för mig att du inte är stark för min skull. Du får lov att vara ledsen, att gråta, att skrika och vara arg i ett läge som detta.
Jag älskar dig, mitt hjärta!

10 veckor kvar!

Måste passa på att nämna att idag ska de SKE... Ella ska anlända! Ja, alltså idag om 10 veckor!
Själv hoppas jag på att fröken redan är ute då (får gärna komma någon gång runt den 10/4 har jag bestämt) Men tror på den 20de.. Eller möjligtvis den 15de (varför har jag drömt om att jag fött den 15 april 2 ggr annars?... Om hon nu skulle få för sig att komma den datumen kommer jag tro jag är synsk eller nåt, så de kanske inte e bra! =) )

Ville bara säga det iaf. Att om 10 ynka veckor har jag BF. Då ska jag gå igenom det jag just nu är mest laddad och extremt rädd (ännu mer efter den dumma boken som jag ska slänga åt helvete!) för... Häftigt. Konstigt. Jag, Fanny -The (fd) partyprinsessa ska bli mamma!
Det är otroligt, omöjligt, märkligt, overkligt och fantastiskt -i en enda röra!

Dom där kändisarna...

Dom som dansar snackar jag nu om - som ni nog förstår!
Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag ens kollar på detta! Jag stör mig mest, men avgudar däremot Tony Irving... Han e så rolig ("MEHN... Dei her e inthe rumbha!")
Jag funderar starkt på att lära Rabih att le utan att "bita sig i tungan" - Störde mig redan på honom och hans "suck" i slutet av varje ord när han sjöng i idol i vintras. Denna kille e ett riktigt stör-moment i min vardag! (Stackars sate -har egentligen inte gjort ett skit, men så e de när man e känd o de finns gravida kvinnor som sprutar hormoner... Något måste vi ju störa oss på, inte sant? ;))
Nu - tillbaka till dom dansande stjärnorna (?)

Jag älskar fredagar...

Mys-dag idag... Alice kom o våldgästade vid 11, och redan vid 12 va även Linus hemma för att äta lunch.
Efter Linus stuckit & jag o alice hade babblat en stund så gick vi upp en vända till Entré... Käkade en macka o en kärleks-mums o snackade ännu mer (för e de en sak som kusinerna Lundborg verkligen är bra på så e det att "hålla låda" -som våra päron skulle uttrycka det!)

Nu sitter jag själv, kollar på postkod-miljonären. Funderar på att snart ta fram gotte-påsen och hälla upp ett glas cola, kanske titta på lite kändisar som dansar dåligt o bara njuta av min ensamhet (har faktiskt valt helt själv att vara ensam ikväll)
Funderar även på att fortsätta på arbetet, men känner inte att jag riktigt orkar. O vadå då? De e faktiskt fredag! Då är man ledig! Ja -så blir de! Massa mys o inget arbete, tidigt i säng (om jag inte bestämmer mig för att somna i soffan, de e nästan ännu bättre... möjligen inte för min onda rygg, men för mys-faktorn!)

Trevlig fredag, min vänner! Vi hörs nog senare när jag tröttnat på kändisarna!

Slut på torsdagen...

Idag ska jag FÖRSÖKA att sova tidigt (läs innan klockan 02!) Natten till idag var ingen bra natt... Mycket funderingar, mardrömmar, svårt att hitta en skön ställning och plogbilar som brummade på utanför fönstret! Imorgon kommer kussi-luss (Alice, min kusin) och hänger med mig en stund. Efter det ska jag pyssla. Tidningar är inhandlade och framsidan till arbetet ska bli SÅ fin! (Bildbevis kommer imorgon - förhoppningsvis!)


Nu va de de där med teknik igen...

Försöker koppla in skrivaren till datorn...  eller försöker o försöker, de gör jag ju faktiskt inte! Jag vågar inte! Massa sladdar o (förmodligen) rutor som ploppar upp på data-skärmen sen o frågar en massa om installering o så... NEJ! De här väntar vi med till L kommer hem.
Men kan han tänka sig att göra de nån gång? Jag behöver JOBBA!

Föda utan rädsla...

Köpte en bok idag! Titlen är den samma som rubriken på inlägget... Nu undrar jag om detta är 269 helt onödigt utkastade kronor eller om det faktiskt ger en något! Får helt enkelt se... Nu har jag ju redan köpt den!



Någon som läst den?


Entré me Jessie!

Lunch plus inköp av pennor och papper ska jag nu iväg och fixa. Jessie hänkar - trevligt, trevligt.. Längesen man träffade henne!

Kul med iaf 2 nya bloggar att läsa. Sophia och Louise - ska absolut börja följa era blogg's =)

Natti!

Dax att sova, kanske?!
Har skrivit på mitt arbete nu på kvällen (natten) så har ännu inte kommit i säng! Jag jobbar bättre på nätterna, skriver bättre på nätterna, målar o skapar bättre på nätterna... varför, egentligen? Borde kanske ha ett natt-arbete i framtiden, men inte kan man jobba som natt-florist - Affärerna hade nog inte gått allt för bra och rånen hade nog ökat... Nee, de e ju ingen bra idé alls de här! Får helt enkelt se till att bli en dag-människa, vilket jag inte vet hur det skulle gå till!

Tack till alla mina läsare. bara för att ni läser (för kommenterar, de gör ni verkligen inte) Statistiken går uppåt för var dag (nästan) o jag blir så varm om hjärtat när jag ser detta! Så tack än en gång!
Ni som har bloggar o läser min kan ni inte lämna er blogg-adress...? Jag vill ha fler intressanta bloggar att drömma mig bort i... Läser just nu bara en 4,5-6 stycken och alla dom skriver inte ens dagligen, så för god's sake -ge mig något att läsa!

Läkarintyg men inte sjukskriven...

Jag ska från och med den 15de februari börja min praktik igen. Vara där halva dagar. Detta är något jag bestämmt och tagit iniativet till själv.
Jag fick som bekant ett läkarintyg, men började grubbla nästan direkt efteråt... För borde man inte utnyttja CSN så länge man bara kan? föräldra-penningen vill man ju inte slösa med om det inte behövs lixom! Dessutom så varken orkar eller vill jag bara sitta här hemma (o tänka en massa som jag gör när jag e själv) - Jag blir rastlös, orolig men samtidigt orkeslös och just därför har jag bestämt mig! - Jag ska praktisera. Hos min favorit-florist! Längtar faktiskt... De ska bli kul att få komma ut i arbetslivet igen!
Allt känns plötsligt mycket bättre just därför, Iaf på skol/jobb/praktik-planet... För här hemma är sorgen påtaglig... Min älskade går runt lite som i en dimma. Och inte vet man vad man ska säga eller göra i en sån här situation. Så istället gråter jag. Gråter och tröstar. Vi pratar och kramas.
Tiden vi har framför oss kommer förmodligen bli jobbig. Men vi kan inte göra mycket mer än att hoppas. Att vi dessutom har en liten flicka som ska komma till världen får oss oftast på andra tankar. Lycka tränger upp genom kroppen och föser sorgen åt sidan...
Hon är snart här! (Förhoppningsvis är det bara) 72 dagar till så är hon hos oss! Vårt älskade liv som gör att allt annat faktiskt går att leva med, även om det tar emot. För man får lov att sörja. Man får lov att gråta och vara ledsen, men livet måste gå vidare. Vi är skyldiga Ella det. Vi e skyldiga vår nya familj det!


Oj vad detta inlägget blev långt. Jag som bara skulle få med att jag nu bestämt mig om praktiken, men ibland behöver man uppenbarligen skriva av sig...
Nu e de dax att fortsätta på arbetet!

Saker jag ska göra efter graviditeten...

Imorse vaknade jag på mage... på mage! på min mega-mage! Kanske va det iofs just därför jag vaknade, men iaf, efter detta kom jag fram till att jag ska skriva en lista med saker jag saknar nu under min graviditet och ska försöka "ta igen" efter Ella kommit...
Förstår att jag nog istället får vara glad över att sova över huvud taget (på vilket jävla vis som helst) och att jag förmodligen inte har någon som helst lust att knäppa på mig de finaste party-shoes:en när jag ska ut och gå med barnvagnen, men låt mig iaf drömma... ;)


LISTAN
Saker jag saknar:
- Sova på mage (såklart!)
- Höga klackar (finns det inte ovanligt många snygga högklackade skor just nu oxå? - TYPISKT!)
- Slippa oroa sig över om jag verkligen kan äta den fisken/osten och då istället för att hoppa över den ta en STOR, välförtjänt bit!
- Salami. Jag ääälskar salami (har jag kommit på)
- Kläder som inte liknar tält o Bh:ar som inte är stora som tält! (Okej, detta får börja gälla efter ammningen då)
- Vara vig. Iaf lite. Iaf inte behöva "ta sats" för att komma ut ur bilen/upp ur soffan/sängen/gå över något som är högre än en dm upp från golvet.
- Sova mindre än 10 timmar utan att känna mig som en sjuk zombie.
- Att inte ha hormoner som plötsligt kommer sprutande ur öronen (och ögonen)
- Kunna knyta skorna utan att få andnöd
- Dricka en öl/cider/ett glas vin (iaf på högtider som t.ex. nyår... sådär halv-kul att känna sig som 11-12 år med pommac i skumpa-glaset!)
- Cigg... Ibland saknar jag dom små gift-pinnarna mycket. ibland saknar jag dom inte alls. De luktar pyton tycker jag (vilket jag tycker e väldigt skönt att jag tycker) Å jag ska inte börja igen... absolut inte! Men sakna dom ibland, de får jag väl?


Uppdateringar kommer antagligen. Kommer ni på något som NI saknade? Skriv då!



I LÖVE HIGH HEELS! Desto högre desto bättre - De e mitt motto! (mina högsta e 14 cm o dom kan jag knappt gå i...!


Vackra, envisa lilla damen!

Ella var inte alls sugen på att visa sitt vackra lilla ansikte när vi igår va på 3D-ul. Vi fick dock en film-snutt på 20 sekunder och ett enda foto som man iaf såg LITE på! De andra var bara massa armar och ben som låg framför henne.
Vi fick en ny tid, nästa måndag. Så länge får ni nöja er med denna bild:



Vackra, fina flicka. Mamma får hjärtat i halsgropen varje gång du dyker upp på ultraljuden. Blir lixom påmind att jag faktiskt har en bebis i magen. En alldeles alldeles egen liten underbar flicka.
Det e helt sjukt. sjukt underbart!
Jag e plötsligt så mycket mer lycklig över denna lilla varelse än jag någonsin trodde jag skulle bli... Låter det konstigt? - Jag förstår det! Jag förstår inte hur min kärlek ska kunna växa sig ännu starkare för henne. Hon e ju redan det jag bryr mig o oroar mig mest för!
Men jag kommer nog förstå... SEN!
Sen när hon plötsligt ligger brevid mig o utövar sina skrik-kunskaper o bara finns där. Då kommer jag väl förstå. Nu nöjer jag mig mer än väl med detta. En nästan överdriven kärlek och uppskattning känner jag just nu för min familj. Såklart min familj Lundborgarna oxå, men nu pratar jag främst om min "egen-ihop-satta" familj. Familjen Samevall/Lundborg - Jag, Linus och vår vackra Ella <3 Jag älskar oss. Jag är så lyckligt lottad!



Ella vecka 29+3
Allt såg mycket bra ut...
Låg på väldigt nära "snittet" på allt BM mätte...

--> huvud: 73,9 mm
--> mage: 262,3 mm
--> lårben: 55,5 mm
--> vikt: 1445 g

Hon skrev även följande:
Barnet sitter idag i säte med uppslagna ben och huvud flekterat mot bröstkorgen och rygg till höger. Omöjligt med 3/4 D överblick. Ny tid om möjligt inom ca 1 vecka. Storlek idag stämmer fint med graviditetslängd.


Lilla envisa Ella-karamella! Ska passa på att nämna att BM knappast petade lite när hon ville få Ella att flytta på sig... Hon bumpade rejält i magen o sa att när man gör så så vänder sig dom flesta bebisarna (dom som inte e LIKA envisa o bestämmda som vår??) Men ikke! Ella låg (eller "satt" som hon skrev) väl bekvämt och ville inte under några omständigheter flytta på sig. Händer och fötter rörde hon lite på, men en annan ställning? Ha! De kunde vi bara ta o glömma!

Får se vad hon e på för humör nästa vecka då... =)

Badkar är underbart!

Nu ska jag bada. Med bubblor. De e något av de bästa jag vet (i ca 5 minuter- därefter blir jag uttråkad!) Men de e värt det. Absolut! Varmt vatten, en bra bok, massor av skum och ett glas med iskall cola... Det kan nästan inte bli bättre! =)

Jag HATAR teknik!

Fast jag hade ju VG i det trots allt... Något jag inte förstår idag. Iaf, mobil-telefoni e skit. SKIT!
Plötsligt står det "SIM inaktivt" Och när jag då startar om mobilen så står det istället "Sätt i SIM-kortet" (äääe.. va?! De sitter ju i din skit-helvetes-mobil-fan!)


Vilket extremt 14is-blogg-inlägg detta blev. Inte blir jag stolt över detta men kanske blir man nu nominerad till en blogg-award eller blir "veckans blogg" för detta. För visst e inläggen som skrivs av de "kända" bloggarna för det mesta riktigt dåliga? Säger absolut inte alla. Tycker det finns duktiga bloggare oxå, absolut. Kenza o foki är personer vars bloggar jag kan förstå varför man läser, men sen finns de ju vissa som BARA är dåliga... Är det inte så?


Ultraljud snart!

Blev donkan med Tn o en massa snack! MYSIGT! 
Nu ska jag o Linus snart iväg på vårt UL. Så himla spännande! Bilderna kommer upp senare. Om inte ikväll så senast imorgon. Jag looovar!

Jag har inte hunnit göra mycket på arbetet idag. liiite ångest faktiskt. Blir kanske ikväll då. Eller imorgon förmiddag. Blir träff med Sophie imorgon istället nämligen- ställde in det idag för att förbreda oss lite mer-  o se så bra de gick =/

Tn-träff!

Ska snart iväg o träffa min underbara vän Tn... Undrar vad vi ska hitta på för bus!

Btw. "ProViva Hallon Granatäpple"= MUMS! Bara så ni vet!


RSS 2.0