Söndag - igen!

Jag tycker de verkar va söndag var jäkla dag! Tycker inte ni? Alldeles för ofta dyker denna ångest-dag upp iaf! De e en sak som jag e säker på!

Imorgon ska vi på 3D/4D-UL! Titta på vår lilla Ella - o än en gång fråga så att de nu verkligen e en Ella - o inte en Elias!!! Jobbigt det skulle bli med alla prinsess-klänningar o rosa sänghimlar med rosor o allt vad det är!

Idag har vi köpt en skrivare o foto-papper o massa försäkringar o grejs. Blev ett par hundralappar mer än vi räknat med (som alltid) men fin - de va den!
Ikväll blir de spagetti o köttfärssås o film (inte Johan Falk tyvärr - dom börjar ju sända Wallander på 4an nu istället, o dom har man ju sett redan!) mys o lugn o ro tillsammans med Linusen! Skönt!
Imorgon forsätter projekt-arbetet för fullt. Ska träffa Sophie o skriva, sen kanske de blir en runda me Tn oxå... om hon nu fortfarande vill o kan!

Måste passa på att gratta Carolina... Fick en liten dotter den 28/1! GRATTIS o lycka till!


Lördags-mys i vecka 30!

Gårdagen spenderades med ett helt gäng gossar (pojkar/män/killar/gubbar/linus kompisar) plus Tn o Jens (Ja, Jens e ju oxå kille, men dock inte Linus kompis - för än igår då, kanske!) på Fagans. Stället va propp-fullt med fulla människor utan stora magar (förutom gubbarna med öl-mage då o några överviktiga tjejer kanske) så visst kände jag mig lite missplacerad där jag stod me min halv-liters-cola o Ella-mage. Kvällen förgylldes iaf när vi runt 1-tiden traskade vidare till Mc Donalds o jag fick mig en cheese-burgare o en dounut!

Jag har idag varit ute hela dagen lång... Varit i full gång! Träffat Sophie o fikat, varit hos Janne på min praktik-plats o pratat me honom o sedan åkt hem till Alice o snackat skit! Nu e kroppen trött (o kall) o här hemma väntar jag o Linus på att Victor, Ralle o Maria som ska komma o käka o glo på film...

Nu har Ella blivit ännu mer spark-glad förresten... Både Tn o Alice har fått känna av hennes karate-träning (båda lika imponerade!) Hon e fortfarande mest aktiv då jag vill sova men kan även ge ifrån sig rätt mkt liv nu på dagarna oxå! Älskade Ella-Karamella <3 idag går vi in i vecka 30! =)


Jag har en knäpp familj o dessutom knäppa vänner, o jag ÄLSKAR det!

Gick från den underbara nyheten att vår vackra Ella snart ska komma till världen till att victor - bror, Linus o Linus kompis Jonas ska ut med "brudmagneten"-barnvagnen och ragga brudar! Trevligt att mina nära o kära ser min dotter som ett redskap att plocka upp brudar med!
Haha!

Läs o begråt, mina vänner...

Facebook-status idag:

Fanny Maria Lundborg
 
Fanny Maria Lundborg:
Idag är det 11 veckor till vår Ella ska komma till världen! 11 VECKOR!
-------------------------------------------------------------------------------------------

Mikaela Wallon
, Marie Bonny, Ellinor Helzel och 3 andra gillar detta.


Jonas Jonne Jönsson
Jonas Jonne Jönsson
trevligt....då ser man inte linus mer än på jobb och när han är ute och kör spermievagn

Victor Lundborg
Victor Lundborg
HAHAHAHA! joho, du kan följa med mig och linus när vi ska ut och ragga med vagnen, bästa brudmagneten !

Fanny Maria Lundborg
Fanny Maria Lundborg
Petra - Hur långt är du gången nu?

Jonas - Du får följa me Linus o min bror ut på lilla torg sen Barnvagn e visst värsta brudmagneten (enligt min bror - victor-han som "gillar" detta iaf. O de kan jag väl hålla med om. Tjejer tror killarna som går me barnvagn e trygga o omtänksamma o vill ha - även om dom redan har en - familj) så om du orkar med fler tjejer (jag vet att de inte e 125 nu haha!) så får du leka "hederlig" tillsammans med dom i vår! =)

Fanny Maria Lundborg
Fanny Maria Lundborg
haha... jag såg inte ens att du kommenterat de innan jag skrev de till jonne, Victor =)

Victor Lundborg
Victor Lundborg
Haha, jag tänkte nästan de, vi tänker som Lundborgare =)

Fanny Maria Lundborg
Fanny Maria Lundborg
Usch. IKKE bra att tänka som en Lundborgare! Lär inte Ella de när ni e ute på era raggnings-rundor bara =)
O låt bara Linus ha Ella när de e blöj-byte eller kräk som gäller - de e nog snarare avtändande för brudarna (för dom får inte ragga på min man, inte!) så kan ni köra vagnen (eller ska vi kalla den för "brudmagneten") resten av tiden =)

De e dax för fredags-frågetecken...

Jag har sovit så extremt dåligt inatt. Vaknat hela tiden! Har blivit lite bortskämd med det på sistone då jag faktiskt sovit någorlunda, men nu va den peridoen över verkar de som!
Linus ska visst ut med Jocke ikväll (och möjligen fler... återstår att se) Frågade om jag ville hänka på... Messade Tn, så jag får lite kvinnligt kött med mig ut, men hon visste inte vad hon ville riktigt (operation övertalaning pågår) Hur/Vad ska jag annars göra?! Mysig ensam-hemma-kväll kanske? Fredagsmys alldeles ensam...?!

Blev ingen dejt med kuss idag, jag sov för länge o hon skulle träffa sin morsa bara några timmar senare så vi får ta det imorgon istället. Ska träffa Sophie då oxå. Fortsätta med arbetet!
Funderar på detta med skolan IGEN! Jag e hopplös! Funderar på om jag på något sätt kan ha min praktik ändå de kommande veckorna, kanske inte 8-9 timmar om dagen utan istället 4-5. Går detta att ordna? Ska jag klydda me de oxå? - Får se vad jag kommer fram till! Men att bara sitta hemma, de tror jag inte att jag klarar mycket längre... Jag blir KNÄPP!

Kina-käk fick avsluta dagen!

Bra dag idag. Tvätten e tvättad, Mysig fika (käk egentligen) med Malin o Oliver. Fick inte mycket gjort på arbetet men har däremot bestämt träff med en av mina "källor" för att få info.
Sen slutade jag o Linus med att strunta i att laga mat och istället hämta kina-mat (som ni som känner mig vet om att jag absolut ääälskar!)
Nu halv-tittar vi på tv. kniven mot strupen. sen blir de nog sängen. boken. ta de luuugnt!
Bra dag som sagt. Mycket bra dag!

Torsdag= tvätt, arbete, fika o ingen frågestund!

En fråga... tjohoo =/ 
Hur många bultar finns de i ölands-bron? - svar: jag vet inte!
Jag har fattat vinken - De blir ingen frågestund!

Tvätten hänger nu på tork, ska iväg snart o träffa malin o hennes lille klimp Oliver. mys-pys! Linus ska hänga med Jonas efter jobbet så kanske får jag ännu lite gjort på mitt arbete. lite sökning, lite skriva. Mycket svårare detta nu när jag inte har en skrivare (skriv upp i minnet - köp skrivare!) men ändå - tycker de går hyffsat än så länge!

Är hungrig som en varg! Borde äta - men ska vänta! Köper väl en macka i samband me fikan (så kanske.. kaanske jag skippar kakan!)


Konstigt (eller möjligen helt normalt) mående...

Mådde plötsligt efter att jag käkat mina lunch-mackor idag fruktansvärt illa. Blev snurrig i huvudet o var hela tiden bredd på att springa ut till toaletten för kräk-känslan inföll sig precis hela tiden. Tycker det e för jäkligt att jag ska vara i vecka 29 och fortfarande känna såhär ibland. Jag ville ju att den tiden skulle va över redan då den började =)
Egentligen började det här konstiga måendet redan imorse när jag vaknade. Hade en mens-värks liknande känsla i magen... Inte gjorde den speciellt ont eller så, men det kändes. Jag låg kvar och det gick efter bara en liten stund över och har sedan dess inte kommit tillbaka heller.
Har de senaste dagarna (eller egentligen veckorna, men kommer tätare nu) känt att magen spänt ihop sig när jag varit ute o gått/sprungit till bussen (sammandragningar - kan de va så?)

Jag blir så klart orolig för varje känsla. Precis som jag förklarade för Elin igår... Om jag inte känner något blir jag rädd för det. Om jag känner något blir jag rädd för de. lose/lose situation!
Kanske e de helt normalt att känna så här. De e ju rätt mkt som händer i kroppen. Man går igenom något stort. Något man aldrig gått igenom förut, så visst e de rätt häftigt. Men skrämmande, för all del!

Btw... Var e frågorna? Jag har fått en, från Maria - Vad ska vi (alltså hon o jag o resten av gänget) göra på fredag? Tack för den Maria, de va ju kul för mina andra bloggläsare att veta (när inte ens jag vet) Så kom igen nu... Annars struntar vi i de!

Illamående.. igen!

En våg av illamående sköljde över mig efter maten... inte igen. Jag ORKAR inte!

Frågestund?

Är ni sugna på de, kära läsare?
De flesta andra bloggar som jag följer har ibland så kallade frågestunder - du får fråga vad du vill - undertecknat eller anonymt, välj själv!
Problemet e ju nu att ni brukar va lite sega på att kommentera, så nu tycker jag att alla som idag läser frågar något, o som sagt så kan de vara precis vad ni vill... De mesta kommer jag väl svara på om inte så förklarar jag varför jag inte vill svara. Så skriv. FRÅGA PÅ!

Längtar efter lägenhet!

På väg till stan. Träffa Elin, sen Sophie. Blir först en sen lunch och efter det prata arbete. Block o penna o huvudet fullproppat med ideér är det som ska packas med.

Kollar just nu upp hur vi ska lösa insatsen till lägenhet. Efter det ska vi börja gå på visningar... Längtar som TUSAN! Snart får vår lilla familj sin alldeles egna lägenhet! Ska inreda Ellas lilla rum och få fint innan hon hinner komma till världen (vilket är om drygt 11 veckor - tror ni att jag hinner? - ne, inte jag heller!) Kanske spelar det ingen roll. Hon får ju sova hos inne hos mamma o pappa rätt så länge - så har vi iaf planerat!
O tror inte hon bryr sig om hon har rosa/blå/vita eller gula väggar faktiskt! Inte än iaf!

Nej. Nu måste jag rusa! tjing-e-ling!

Fl´åt...

Gud va jag e dålig! Jag vet! Jag lovade en blogg-uppdatering med bilder m.m. redan i lördags, men sen dess har ni inte hört ett pip från mig... Anledningen - kraschad dator, den andra datorn - fast i höllviken.
Vi körde ner till höllviken i lördags iaf, hämtade datorn och även vinterdäck o broms-någonting-jag-inte-minns-vad-det-heter-men-har-o-göra-med-bromsarna-iaf (fick nämligen en av pappas bilar bara för att han inte orkade göra i ordning den - uppskattat. JAPP!)
Så nu har vi iaf en bil (som fungerar) Även om allt ännu inte e riktigt fixat - Linus ska ta hand om de sista imorgon (så svårt va de, papsen!) o sen har vi - iofs lite äldre modell (93a) - en väl fungerande (familje)bil!
Datorn va ju ett större problem de, ja. Linus e som bekant duktig på de där me motorer - värre e de med DAtorer. Ingen av oss fick internett att fungera på denna datorn, så proffs-hjälp i form av lillebror Rasmus fick ringas in - o igår kväll hjälpte han oss till sist att få denna plåtburk att fungera. Även detta väldigt uppskattat - TACK!

Idag har jag varit hos farbror doktorn. Har knappt kunnat sova inatt efter att jag vridit o vändit på mig, hjärnan snurrat på i 110 km/h o jag har gång på gång frågat mig själv hur i helvete jag ska lägga upp detta rätt - för alla skull!
Jag kom iaf fram till Cura idag vid 13. Hade tid en kvart senare, men fick istället vänta 3(!) kvart. När jag sen kom in gick de hela på 2 minuter. Jag förklarade att jag haft problem med min rygg, att jag behövde läkarintyg för att få ta igen det jag missat i skolan utan att (ännu en gång) få lägga ut stora pengar. Jag va bara ärlig helt enkelt, tänkte att de fick gå som de går - min barnmorska hade ju rekommenderat mig o gå dit och jag tänkte att hon nog hade koll på hur saker o ting ska gå till... O mycket riktigt. Läkaren frågade när Ella va beräknad till o antecknade, sa att han skulle skriva ett intyg och sen skicka det hem till mig. Så svårt va de. (=En sten har släppt från mina axlar - kan man säga så? Det känns iaf så... Synd att inte värken i ryggslutet gick över på köpet, men vadå? Man kan faktiskt inte få ALLT!)

Vi fick oxå ett glädjande besked från banken idag så nu blir det lägenhets-letande på heltid! Plötsligt har saker o ting börjat släppa. Lösa sig! Det e väl underbart? Hoppas detta håller i sig nu bara!

Idag har jag sen lunchat me kuss, imorgon blir det projekt-arbete-skrivande o sen fika-"möte" med Sophie från klassen. Tänkte nämligen skriva arbetet trots sjukskrivningen - detta kan vi ju lägga upp hur vi vill och arbetar hemifrån = inga problem.

Fan va detta blev långt... Gillar själv inte allt för långa inlägg! Så nu ska jag sluta, kanske ställa soppan på spisen o skjuta in vitlöksbrödet i ungen. Vänta på att maken kommer hem o kan göra mig sällskap i soffan...

O förresten... bilder kommer... senare!

Go nattis!

Nu ska jag lägga mig (eller lägga mig i soffan o kolla ett par avsnitt HIMYM - kan inte riktigt bestämma mig för vad än!) Imorgon blir det bilder och blogg från idag... Smakprov: Har åkt hummer-limo (Marias födelsedags-present från oss - dvs Mig, Linus, Victor, Vicky och Madde) men som sagt - bilder kommer imorgon!
Natti!
Btw... De blir nog HIMYM - iaf ett avsnitt =)

Förlossningsrädsla...

Jag tror inte riktigt folk förstår hur jag känner inför förlossningen... Jag är inte bara rädd över smärtan (även om de e de jag e mest rädd för - överlägset!)
Jag är oxå rädd för konstiga grejer som att jag inte fattar om de e en kille om det nu skulle visa sig va detta! (skrattar ni åt mig nu? =)) Jag e rädd för att jag inte fattar hur jag ska hålla henne/amma henne/att mina bröst inte fungerar - inte kommer nån mjölk/att barnmorskorna ska skälla på mig/att Linus inte ska få vara med var enda sekund - tänker mig in i situationer som att han kanske måste gå ner o parkera om bilen eller liknande o inte vara hos mig = extrem SKRÄCK! Jag e rädd över att inte veta när jag ska åka in. Jag e rädd över att inte välja rätt smärtlindring, Jag e rädd över att ett barn i slutendan kommer ligga där brevid och vara mitt ansvar i resten av mitt liv!
E jag redo? o om jag inte e det - blir man någonsin det?

Ibland undrar jag vad jag gett mig in i. Jag älskar att känna henne röra på sig inne i magen, jag älskar när linus klappar och pratar med henne, när hon sparkar på honom när han ligger med sitt huvud mot min mage. Jag känner ibland så starka känslor för henne att jag inte tvekar en sekund på att vi gjorde rätt val när vi bestämde oss för att fullfölja graviditeten, och det är egentligen aldrig något jag ångrat, inte för min egen skull. om ni förstår vad jag menar - utan snarare för hennes... Kan jag verkligen ta hand om en liten oskyldig, oförstörd bebis? Kan Linus och jah tillsammans uppfostra och göra hennes liv värdigt och bra? Kanske är frågan den samma här som i frågan om man är redo... kan man någonsin det?

Jag har underbara nära och kära. jag vet att jag kan höra av mig med de allra dummaste frågorna till dom (speciellt till mamma) och inte e jag värst heller - Kolla bara in Katrin Zytomierska - ibland läser jag hennes blogg bara för att inför mig själv framställa mig själv som den perfekta gravida/blivande morsan! Kanske borde man göra så - hylla sig själv. Sparka undan alla fel o tänka att man gör det annorlunda nästa gång istället - men de e fan inte lätt, inte!

"Jag trodde det va hunden...!"

När man inte vaknar av att bebbe använder blåsan som slag-påse vid hennes nattliga boxnings-pass så ska man minsan väckas av något annat! Inatt fick jag en arm (hand, armbåge?) i huvudet och vaknade med ett ryck!
"Liiiii-nuuuuu-sss" gnällde jag!
"Oj. Förlåt. Jag trodde det va hunden" får jag som svar (av en fortfarande djupt sovande Linus)
"Vilken hund?" Frågar jag lite irriterat, men kan samtidigt inte riktigt hålla mig för skratt...
"Han som tar all kyckling" svarar Linus på ett sätt som får mig att verkar lite blåst (Jag menar - de e väl klart jag ska veta vilken hund han snackar om!!!) =S

Han e rolig min man. Snackar en jävla massa (o alltså inte bara i vaket tillständ, utan även när han sussar!)

Familjeliv.se testar myter - And so do I!

1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
-POJKE

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
-FLICKA (140-150 slag per minut. Varje gång!)

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
-FLICKA (Glass i STORA lass! - o jag har aldrig varit någon glass-människa innan!)

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
-FLICKA (23 år 2009 - båda udda)

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?
-FLICKA (Tack för den! Snor morsans skönhet!)


6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
-FLICKA

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
-FLICKA

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
-FLICKA (Asså smala ben har jag knappast, men har aldrig heller haft! Dom har däremot inte svullnat vidare mycket, så går på det!)

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
 -FLICKA/POJKE (Alltid olika!)

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen.
-FLICKA (Testet finns på www.familjeliv.se)

Källa: Familjeliv

Magen i svart/vitt

Så här tjock e jag i vecka 28... Mäter 27 cm (igår när jag va hos BM - vilket är helt normalt enligt henne, så VÅGA bara säga att min mage e liten ;) För de e den inte... Inte längre iaf! =))
   

Älskade Ella-slagskämpen <3


Ella-slangbella!

Vecka 28:
16 jan - 22 jan 2010

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Källa: Familjeliv


Bebis-Fanny!

Jag har en teori... En konstig en, men ändå! Jag tycker den stämmer rätt så bra... iaf på mig!
För e det inte så att man som gravid faktiskt blir lite som en bebis?
-T.ex. så sover man bara några timmar i sträck (om man har tur!) för att sen vakna - kanske inte för att man faktiskt kissat på sig, men kommer att göra det om man inte snabbt som fan kommer iväg till toaletten... När man inte vaknar för att kissa (som man bara gör en så där 2-3 ggr per natt) så vaknar man av att man -kanske inte att man redan kräkt ner sig, men man kommer att göra detta om man inte kommer iväg till toaletten... (även här snabbt som fan!) Sen vaknar man ju även av att bebben har karate-träning i magen, benen krampar och att man drömmer knäppa, konstiga drömmar...
Kanske är det så att man även förbreder sin partner på att en bebis ska in i ens liv genom att gråta dagarna i enda (hormonerna!) För precis som att bebisarna inte kan tala om vad som e fel när tårarna sprutar o munnen gapar så kan oftast inte jag få fram något heller... Inte bara för att man förmodligen inte hör vad jag försöker säga, utan även för att jag inte vet vad jag gråter för!

Detta e väl inte en super-teori, men i vissa fall stämmer den! Jag menar, jag går ju knappast att gå å bära runt på längre (om jag någonsin gjort de!) Jag vill inte bli rapad efter att jag ätit och inte har jag små söta pytte-kläder som alla "naw:ar" åt, utan istället stora tält för att dölja bröst som ömmar o verkar för stora för alla bh:ar på detta jordklot!

De e nog inte lätt att va bebis, men de e fan inte lätt att va gravid heller! Älskar Familjelivs forum - en tjej som igår skrev o gnällde! Men jag tror att hon, lixom jag, lixom alla andra som en gång varit gravida sen kommer att säga att det "inte alls va så farligt", att de "absolut va värt de", o sen kommer vi ha en slags dröm-bild om det tills det att vi en dag sitter där med en kula på magen o kräks o gråter var o varannan minut! =)

Grattiiis!

...Vill jag idag säga till både kusin Olivia och söta Maria!

Var hos BM idag. Känns alltid bra efter att jag varit där. Dessutom hade jag bättre järn-värde nu och ingen graviditets-diabetes (tack för de!) Doktorn jag ska till är inte där för än på måndag, men fick en tid då iaf. Skönt! Kanske äntligen kan lösa min "sjukskrivning-eller-fortsätta-i-plugget"-situation!


Nya kläder åt lillan...

Vi fick en hel påse full-proppad med bebis-kläder som lilla Alvin (Linus syster-son) nu växt ur. En hel del som absolut går att använda till tjejer oxå. Iaf enligt min åsikt (o de e väl den som räknas? =)) Ändå kunde jag inte låta bli att inhandla 2 par bodies och ett par byxor (samtliga plagg i rosa) bara för att kanske få hennes garderob att se en gnutta "tjejigare" ut!

Tänkte på en sak när jag stod där på Lindex. Ska man verkligen köpa upp sig på storlek 50? Tänk om barnet blir en liten knubbis o inte kan ha så små kläder när hon anländer. Men samtidigt så om man köper större storlekar så kanske lillan drunknar i dom... Hur gjorde ni, mammor (o pappor)?
Om det stämmer att bebben kommer väga ungefär som mamma o pappa så kommer vår Ella vara relativt liten ju! Jag var en 49 cm lång klimp på 3050 g. Linus vägde 3060 g (glömde fråga hans mamma om hans längd, men vikten kom jag ihåg!) Ella ska alltså bli en tös på 3055 g. Det låter alldeles lagom tycker jag =)

Tröttis!

Jag är helt snurrig i huvudet av trötthet, men kan samtidigt inte sova på natten - o då jag väl somnar så drömmer jag helknäppa drömmar som förföljer mig långt in på dagen! Vaknar av Ellas "karate-träning" i magen, stela kramp-ben eller att toaletten snabbt behöver besökas!
Imorgon blir det BM. Hoppas på att få ett bra besked... Har en del förslag själv, men får se hur det kommer att mottagas!

Har lite saker att stå i idag, men orkar inte börja... Skönare att sitta framför datorn o drömma sig bort i bloggarnas värld... Men nej! Nu får jag banne mig ta mig i kragen!
Hej så länge...

Trimester 3...

E jag visst i nu! vecka 28 gick jag in i igår och Ella ska nu väga runt 1 kilo och vara ca 35 cm. Min lilla, lilla söta Ella-slangbella <3

Helgen som gått...

Oxå va de söndag. IGEN!
Lägenhets-letandet är i full gång - tyvärr utan resultat. Höfterna har börjat värka o efter efterforskningar på nätet kan jag tänka mig att detta beror på foglossningar... mindre kul!
Igår var vi och hälsade på Linda, Micke o barnen + Linus Mamma Christel. Käkade pizza, dom drack lite vin, toppade med lite choklad och en massa snack o skratt (speciellt när Felix - Lindas 7åriga grabb - körde någon slags lap-dance för Linus)
Vi höll faktiskt först inte på att komma iväg. När vi kom ner till bilen såg jag att fönstret var inslaget och glasbitarna låg över båda sätena. Inte hade dom snott något heller. stereon satt kvar och Linus stock med snus låg i handskfacket - som inte ens va låst! Lönt som fan kan man tycka!
Vi lånade en bil av farsan och kom iväg - dock 2 timmar senare än beräknat, men ändå!
Idag e linus o skruvar på sin egen bil - den som aldrig lyckas bli hel! Sen blir de lätt middag - köttbullar o pasta, kanske Johan Falk ikväll o lite gotte som e kvar från i lördags till de... Mys!

11 månader!

11 månader idag! Jag o Linus firar alltså snart 1 år som pojk o flickvän o endast 2 månader (och 2 dagar) efter det beräknas lilla Ella komma till världen!

Jag fortsätter att vakna på nätterna. Jag mår fortfarande skit efter att ha ätit något (vad som helst) o drömmer lika skumt... Inatt var Ella knappt 2 månader då hon plötsligt började krypa (!) Jag blev förskräckt! "Linus, Linus, hon ska inte kunna krypa än" halv-skrek jag! Linus däremot var bara imponerad. Tyckte de va hur coolt som helst att hans unge kunde göra saker som hon inte borde kunna i den åldern. Hon reste sig även upp senare i drömmen, hon pussades o jollrade. Jag blev rädd. Hon va ju inte tillräckligt gammal än. Va de något fel? Linus va fortfarande bara glad och stolt...
Va fan betyder detta? Något i stil med att jag är oroad över att varken jag eller Linus kan något om barn? Att vi e på helt olika nivåer (Han e ju mest förväntansfull, medans jag e mest rädd, även i verkligheten!)
Drömmar e spännande, o absolut tror jag att dom betyder något... vad e dom annars till för, lixom?


Mmm... Marlboro!

För att bara klaga liite till så måste jag tillägga att jag idag saknar ciggen! Men -Jag kan inte. Jag vill inte och framför allt - jag ska inte! (Låter nästan som han i "Plötsligt i Vinslöv" - fast tvärtom! Haha!)


En tredjedel avklarad!

Var precis inne på min familjeliv-sida och såg att jag nu har 93 dagar kvar till beräknad förlossning, vilket ju är det samma som 1/3-del. Alltså har jag (och framför allt mina nära) klarat av 2/3-delar av graviditeten... Plötsligt fick jag lite hopp om att även detta kommer få ett slut (tack o lov!)

Linus är hos Jonas som precis kommit hem från Thailand, och för en gång skull får jag göra maten... (Det vill säga att jag har det stora ansvaret att ställa in ugnen på den rätta temperaturen, ta ut lasagnen ur papp-förpackningen för att senare skjuta in den i ungen, hålla koll på den ungefärliga tiden och kanske t.o.m. under tiden skära upp ett par gurk-skivor och i värsta fall en tomat oxå!) - Tror trots allt att jag nog kan fixa detta med lite hjälp av instruktionerna på förpackningen!!

På måndag ska jag till BM. Jag ska kolla så jag inte fått graviditetsdiabetes, vilket jag inte är ett dugg förvånad över om jag har! Kanske är detta då iaf ett svar på varför jag mår som jag gör...? 
Idag har jag mått illa så jag blivit snurrig (o ledsen - som vanligt) Misstänker att sörjan jag dricker inte gör detta bättre. Smakar illa i munnen hela dagen o mår piss av smaken o konsistensen!
Blärk o tvi! Men som sagt. 1/3-del kvar. 1/3-del kvar... Måste tänka positivt nu! Dessutom får jag (om jag vill) ta ut min mamma-ledighet från och med om mindre än en månad (den 12/2 rättare sagt) - Detta vill jag ju inte om jag inte behöver det, men just nu känns de vääääldigt skönt att veta att jag iaf kan göra det!
Hur gjorde ni med er ledighet? När tycker ni man borde börja ta ut den? BM rekommenderar ju en från första början att man ska vara hemma ett par veckor innan det kan börja hända saker... Men när e det? Råd, tips, någon?

Bok-Snyftare!

Älskar "gråt-böcker". Igår avslutade jag Marian Keyes "Är det någon där?" med tårarna (ständigt de 10 sista sidorna) rinnande längst kinderna. Inte visste jag om det var för att den var sorglig som bara den eller för att den redan va slut (eller för att jag har ett överflöd av hormoner, möjligen?)!
Bra va den iaf. o sorglig. I like!Rekommenderas!


Drömmar!

Jag drömmer varje natt... Jättekonstigt! Antagligen om sånt jag har ångest o rädsla över. Jag drömmer nämligen om att jag är ovän med folk, jag drömmer om att jag föder, har fött eller ska föda (de ska jag ju, men snarare att jag får värkar o snart ska föda)
Inatt drömde jag att Linus kom till mig med lilla Ella. Jag hade visst inte träffat henne sen jag födde henne, för jag skulle resa iväg. I drömmen var hon nu drygt ett år. Jag gjorde allt jag kunde för att hon skulle kalla mig mamma, men hon bara stirrade rädd o förvirrad på Linus o sträckte ut armarna mot honom och gnydde fram "pappa".
Hon var i drömmen en kopia av mig när jag va liten. vit-blond o supersöt (om man får säga de om sig själv :))
Jätteobehaglig dröm var det iaf! Men ingen ovanlig om jag förstått det rätt. Man drömmer visst ofta om födslen o barnet när man är gravid, kanske för att kroppen ska förbreda sig mentalt eller nåt... Fast detta vill jag dock inte förbreda mig ett dugg på! För resa bort ett år när mitt barn blivit fött är de sista jag har tänkt mig!


Min privat-kock!

Jag får inte lov att laga mat av min man - Vilket jag tycker e helt PERFEKT! (jag är ingen bra kock, och tycker inte heller att de e ett dugg roligt med mat - förutom att äta då!) Han vill göra det själv, även om jag erbjuder mig. Vi e ju som gjorda för varandra...!
Tnx hun. Du e bäst!

Btw, hatar att bloggen går så långsamt. E sidan överbelastad eller nåt? - För detta händer allt för ofta tycker jag!


Aj aj aj!

Magen värker, o bebisen gör nog inte ens halva jobbet! Ångesten är fruktansvärd...
Hur ska jag egentligen göra för att göra rätt? Lyssna på mig själv eller lyssna på andra? Jag försöker just nu kompromissa lite... Försöker att tillsammans med andra komma fram till en lösning, en lösning som gör mig lugn igen och då jag slipper göra andra besvikna.
De e fan inte lätt asså. Inte för någon, men ibland skulle man bara vilja sopa problemen under mattan, sedan lägga sig och vänta på att dom upplöses av sig själv... Av erfarenheter vet jag att detta tyvärr bara gör saken värre, och just nu gör jag allt i min makt för att inte lockas att "ta fram sopborsten" igen!
SUCK!

Ibland tycker jag jävligt synd om mig själv...

Men får man egentligen det? =/


Oxå va helgen slut igen...

Fredagen blev inte alls som jag tänkt mig, men lyckad till sist ändå! Igår var jag och Linus trötta och slitna. Kvällen spenderandes med lövbiff o pommes, godis o läsk hemma hos Mamma o Kaj. Nu är Linus och städar upp efter sin läckande bil (mest bekymmer med detta bil-skrälle ska jag säga er) sen ska vi äta vårrullar o mysa framför tv:n. Bara njuta av varandra och att vi faktiskt är så lyckligt lottade att vi hittat varandra och ska ha en liten tös snart... Bara drygt 3 månader kvar är det nu, vilket är fullständigt galet! Ändå känner jag mig mindre rädd nu (kanske bara är för stunden iofs)...

Någon som vet var man kanske kan få tag på hyres-lägenheter? Jag och L var ju på banken, men efter att ha räknat lite på det så kanske det är bättre att vänta med att köpa tills även jag börjat jobba igen och vi har liiite bättre ekonomi... Jag vet inte. Svårt de här =S

Sällskaps-spels-kväll!

Ikväll blir det sällskaps-spel med brosorna, Teddan, Maria o Linus. Eller rättare sagt får nog jag och Maria övertala pågarna att spela iaf en gång! (Jag tror nämligen att ölen i kylen lockar betydligt mycket mer)

Illamåendet är fortfarande kvar men har blivit betydligt bättre. Halsbrännan är däremot tillbaka igen! (härligt!) Jag ska idag ta min äckel-päckel-medicin innan säng-gång istället för på morgonen och se om det blir bättre... Håll tummarna för mig!

Ska btw försöka ta mag-bilder snart igen. Får övertala Linus att agera fotograf imorgon!

Bola!

Eller gravid-halsband, eller vad man nu vill kalla det har jag nu fått! (tack Ralle o Maria) Önskar mig alltså inte detta längre! Nu vet ni de, ni som fortfarande inte gett mig födelsedags-present (hrm, vigge ;))


<-- Så här fin är den!


Illamående fram till v. 12?

- Hell NO!
Har mått mer illa nu de sista dagarna än vad jag gjort sen precis i början. FI FAN säger jag bara! Än en gång står man med huvudet långt ner i toa-stolen.. häärligt!


Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning (!!!!!!)

Min graviditet - BF Fre 16 apr 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 6 jan 2010.
Din graviditet startade Lör 11 jul 2009.
Du blev gravid ungefär Lör 25 jul 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 16 apr 2010
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.

(taget från familjeliv)

Ledig!

Vad ska man göra idag då? Mår fortfarande lite illa av den jävla sörjan jag tvingas dricka nu... Superhärligt att få välja mellan pest eller kolera =S BLÄRK!
Iaf... Är uttråkad men ändå trött o lite illamående som sagt. What to do? - Förslag, någon?

År 2009

Försökte sätta ihop en liten summering av året 2009, och såhär blev det...
De bästa, sämsta, roligaste o pinsammaste i bilder och text. Enjoy!


Januari

Att partaja "all night long" tillsammans med Tn håller i sig. Extremt kill-trött o bestämmer mig att ta ett års paus från dessa varelser. Tn avråder mig, men jag lovar - och håller löftet - att hålla mig borta från dom så länge det inte är en riktigt bra kille jag får tag på...


- Tn o Fanny skålar in det nya åretFebruari

Träffar en riktigt hunk på ett av malmös störst dregg-ställen. Tror såklart att han e som alla andra o dissar honom stenhårt (Jag har ju lovat Tn) Som tur va ger han inte upp i första taget o allt eftersom tiden går så visar sig denna pudding vara ingen annan än självaste Linus -  the Love of my life <3


- Linus - världens finaste & jag!Mars

Åker o hälsar på kusinen i London. Toppenresa! Berättar även om min nya kärlek - som inte verkar vara så svinig (faktiskt!) Kuss tror mig halvdant o hävdar att jag i så fall ska hålla i honom. Träffar även denna månaden Linus mamma, Hans syster Linda, hennes kille Micke och Linus styvsyster Catja för första gången. Linus fyller 24 år, Rasmus blir 21 år.


- Kussarna på Londons tunnelbana!April

Söker in till Ingvar Strandhs blomsterskola efter många om och men. Till min besvikelse hamnar jag bara på en reservplats, men fortsätter att hålla tummarna. Träffar Nu även Linus Pappa och hans sambo, samt resten av Linus syskon. Linus åker med mig hem till pappa i Höllviken o får lära sig hur Lundborgarna fungerar - han dumpar mig inte efteråt (My god - honom måste jag verkligen hålla i ;))


- Ingvar Strandhs Blomsterskola!Maj

Lillebror kommer hem efter ett års pluggande i Santa Barbara, California, USA. Han får träffa min nya kärlek och jag, han och hans Maria börjar umgås rätt så intensivt. Linus storebror Andreas (som i vanliga fall bor i Oslo, Norge) fyller 30 år och firar sin födelsedag i Sverige tillsammans med släkten samtidigt som Schlagern avgörs o Norge - till Andreas o de andra normännens stora glädje vinner hela rubbet! Drinkar i överflöd resulterar i att jag blir så full o odräglig att jag efter detta har ångest en hel månad inför Linus familj. Tur att dom mest tyckte min fylla va rolig, o att skammen till slut gick över, för kul, de va de inte... Inte då iaf!


- Lillebror testar Beatles-frilla!Juni

Lillebror Victor, Linus syster Therese och Maria inviger månaden med att ta studenten. Jag får oxå det glädjande beskedet att jag till hösten får börja min utbildning på Ingvar Strandhs. Sommarens festligheter har bara börjat känns det som! Börjar umgås med älskade Elin en del igen. Hennes Robin och min Linus blir goda vänner. Tn drar iväg till Thailand nästan exakt samtidigt som Linus roomie Jonas. Iom detta blir jag och Linus sambo-på-låsas. Han får nyklar och vi bor ihop i min lilla etta tillsammans i 3 veckor!


- För han har tagit STUDETEN, fy fan va han e braaa!


Juli

Fortsätter att partaja loss tillsammans med Elin och Robin. Umgås även med Linus kompis Rasmus och hans tjej Sophie en hel del. I slutet av denna månaden räknar dom att lilla Ella blir till - Hennes föräldrar (vi) anar iiiiingenting! Lillebror Victor rycker in i lumpen o storasyster tycker det e hemskt att han ska få leva så (Han däremot tycker det e hur kul som helst - o tycker det fortfarande!) Hade i denna veva även min Lady Gaga-period. Håret var seriöst VITT (blått ibland av mitt silver-schampoo) - Men ååh vad jag saknar de (även om det nog bara e jag som tycker det e super-snyggt... eller?)


- Vitt hår - matchar mitt solbrända (not) face =)


Augusti

Slutar på jobbet och har de två sista veckorna av sommaren en liten semester. Flyttar den 15de i denna månaden ihop med Linus i en 2a på Ellstorp som vi fått hyra i andra hand av en bekant. Slutar efter Malmö-festivalen att dricka alkohol, då jag och Linus (fortfarande helt ovetande om lilla pyret i magen) ger ett löfte om 2 alkohol-fria månader efter ett gräl (som inte varit ett gräl om denna förbannande alkohol inte funnits med i bilden) Skolan börjar den 31a.


- Kist-dekoration by Moi & Lovisa


September

Får i början av denna månaden reda på att en liten bebis finns i min mage - blir vettskrämd till en början... De här va ju inte alls meningen! Slutar nu oxå röka. Får se lilla "jordnöten" (som vi kallade henne i början) för första gången och vi bestämmer oss för att satsa på familje-livet. Våra föräldrar och syskon får veta - och reagerar överraskande positivt (läs "skriker som tjejer hela högen")  Alice fyller 25 år (till hennes stora rädsla) och får då i uppdrag av mig att berätta för resten av släkten - Även dom blir helt överlyckliga! Lillsyrran Frida blir 15 år!


- Första bilden på vår lilla jordnöt!


Oktober

Berättar efter KUB-testet för omvärlden att jag ska ha en liten bebis. Det har nu gått 12 veckor. Börjar oxå min första praktik som går hur bra som helst. Illamåendet och tröttheten vill däremot inte släppa. Jag går runt i en dimma hela dagarna! Victor fyller 19 år


- Galna, men så snälla "Janne" - bossen på praktiken!


November

Firar pappas födelsedag med att åka till köpenhamn och dricka öl dagen o natten lång (cola o vatten i mitt fall) En super-duper-kul tripp! Får på vårt Rutin-UL reda på att vi antagligen (hon va ju inte 100%) ska få en flicka! Jag och Linus blir chockade (trodde på en pojke) men super-lyckliga! En Ella Maria ska födas till världen (fortfarande på samma BF) den 16 april. Pappa fyller som sagt år - o inte lite heller - hela 53 år blir gubben!


- Linus, Ralle och Maria i Köpenhamn


December

Jag och Linus firar vår första jul och nyår tillsammans. Jag har även min första nyktra nyårs-afton på säkert 10 år! Jag får jobb på min praktik-plats och tjänar lite extra-pengar (vilket ju aldrig är fel) Vi har nu bestämmt och frågat båda våra gudföräldrar till Ella och dom har glatt sagt ja. Linus och jag börjar kolla lägenheter, bokar bank-tid och shoppar även en hel del till vår lilla Ella. Jag fyller 24år, Mamma blir 52 år och Vickan fyller (det efterlängtade talet...) 18!


- Jag och Linus i soffan borta i Stockamöllan på julafton


2009 - Ett helt år har gått. Ett underbart år. Ett märkligt år med många vändningar. Ett år jag aldrig trodde att det skulle bli som det blev, men bra, det blev det! Jag har funnit pappan till mitt barn (faktiskt!) och min framtida man. Jag skulle kunna vända upp och ner på världen för hans skull, och jag vet att han hade gjort det samma för mig. O till råga på det så e han snyggare än nåågon annan. Hur kan man ha sån tur? Det borde jag fråga mig varje dag...

Min födelsedag (30/12)

Min underbara släkt är fullständigt galna! Här är följande jag fick när jag firade med dom på min födelsedag:


Presentkort Gilda-skolan (hudvård, massage, manikyr o.s.v.) på 500 kr.
Godis (tablett-askar, choklad-stenar, 6 st center dark-rullar=min favvochoklad, skumgitarrer)
Kortspel
Handdukar
Stora boken om barn
Hårfärgning hos Catja
Ansiksmask
3300 i cash

(Till Ella)
Bad-handduk med cape.
"My baby´s journal"
Gips - fot och hand-avtryck.
Snuttefilt
Villervalla-body, haklapp och nessesär
Sänghimmel (rosa med rosor = gudomlig)
Gosehäst
Förvaringslådor (runda med stjärnor och rutor)
Prinsess-klänning
Leksakskuber
3 st Bodys
Förvarings-muffin
Leksaks-verktyg (mjuka)
"Flag baner" (där det stod "Sweet Dreams")
Gose-kanin som spelade godnatt-visa
Napp
Nagelsax
Gosedjurs-storkEn del saker får väl lillan vänta med till hon blir lite äldre, men fina grejer - de har hon redan fått, o om jag känner familjen rätt så är detta bara en början...
TACK IGEN. Ni e underbara <3


Nyår 2009-2010

Vem har sagt att man inte kan festa som 50+:are? =)


3 rätters middag. Städning efter att ha slängt ut granen på fyllan. Pappa i passande "örhängen".

 
Lotta i julpynt. Pappa med sin look-a-like-tomte på huvudet.


Dans. Dans. Dans.

 
Mer dans - av min vackra DJ - Linus.


Trötta?
Alice. Arnold. Flisan.

 
Dagen efter.
Frukost vid 13-tiden!


Välkommen 2010!

Första inlägget för 2010 är här. ÄNTLIGEN!
Det har gått väääldigt trögt här på bloggen men nu ska jag väl vara igång igen...
Idag blir det lugnt. Många, långa dagar har flugit förbi o nu, en dag innan skolan börjar igen, är man tröttare än man borde efter så lång ledighet!

Ska nu försöka lägga upp lite bilder från nyår, så jag sen kan visa hur det var att en nyårsafton vara nykter o partaja med "dom gamla"...

RSS 2.0